Tost: "Toro Rosso İyi Kenetleniyor"

yazar:

kategori:

Takım, sezon sonuna doğru gözle görülür bir gelişme kaydetti ve önemli puanlar aldı. Tost, bu gelişimdeki kilit noktanın insan etkisi olduğunu ifade etti.

Tost: "Takım bir araya geliyor. F1 takımının yeniden düzenlenmesi, böylesine bir organizasyonun inşa edilmesi, bir günde yapılması mümkün bir şey değil. Doğru insanları bulmalısınız ve bu insanlar, birlikte çalışmalı."

"Bildiğiniz gibi F1’de, hiç bir zaman teknik sorununuz olmaz, sadece personel sorunlarınız olur. Bazen, bunu çözmek, bazı teknik sorunları çözmekten çok daha zor olur"

"Ama gelecek için çok iyimserim. Çünkü, takım zaman geçtikçe bütünleşiyor. İnsanlar, disiplinli çalışmanın, birbirini dinlemenin, birbirine destek vermenin ve birbirine karşı çalışmamanın ne kadar önemli olduğunu anlar. Bundan dolayı, gelecek sezonu dört gözle bekliyoruz."

Bu sene takımın personelinin iyi bir şekilde bütünleştiği ile memnun kalmasıyla birlikte Tost, teknik sorumlu Giorgio Ascanelli’nin yanı sıra Sebastian Vettel’in gelişinin, 2007’yi güçlü bir şekilde bitirmelerinde bir başka kilit unsur olduğunu belirtti.

Tost: "Son yarışlarda çok başarılı olmamızın farklı nedenleri var."

"İlkinin dayanıklılık olduğunu söyleyebilirim. Giorgio Ascanelli’nin Toro Rosso’ya gelişinden sonra dayanıklılık büyük oranda gelişti ve benim için dayanıklılık en başta gelir, ilerlemek için en önemli adımdır. Damalı bayrağı göremediğiniz sürece, başarılı olamazsınız"

"Sonrasında ikinci önemli noktanın pilotlar olduğunu söylemeliyim. Sebastian Vettel takıma katıldığında, bütün takım olarak bir ilerleme hissettik."

"Vettel, çok yüksek seviyede yetenekli bir pilot. Onun teknik geri beslemesi ve bir yarış aracında neler olduğunu teknik anlayışı, yarışlar sırasında veya testlerden sonra neler olduğunu analiz etmek amacıyla mühendislerimiz için önemli."

2008’e girerken Tost, bu ruhun performanslarını arttıracağını düşünüyor.

Tost: "Bu genç Toro Rosso takımı için, rekabet edebileceklerini, diğer takımlara karşı rekabette olabileceklerini görmek çok önemli. Bu güven, daha fazla motivasyon sağlar; daha fazla motivasyon, daha iyi bir işin ortaya çıkmasını sağlar. Bu daima bir döngüdür"

"Sezon sonundaki başarıları elde ettiğimiz için mutluyum. Bu yüzden, 2008’de başarılı bir yıla girmek için bu köprüyü kurmak kış için iyi"


Yorumlar

  1. Personel çok iyi kenetlenmiş. Resim harika 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir