Horner “Vettel Yüreğimizi Ağzımıza Getirdi”

yazar:

kategori:

Red Bull Racing Takım Patronu Christian Horner, takımının Çin’de 1-2 zaferini almasının ardından kendileri için hiçbir sınırın kalmadığını söyledi.

BBC’ye konuşan Horner “İlk 2 yarışta podyuma  çıkamamak sinirbozucuydu ancak artık tabloda güçlü bir şekilde varız.”

“Bizim için dönüm noktası oldu. Önümüzde uzun bir sezon var ve her iki pilotumuzla da rekabetçi olduğumuzu gördük bu yüzden artık bizim için bir sınır yok.” dedi.

RB5′in tasarımcısı Adrian Newey ve ekibi şu anda yeni difüzör üzerinde çalışmalarını devam ettiriyor ve Horner bu galibiyetin çalışmaları daha da hızlandıracağını düşünüyor.

Horner “Araç yüksek hızlı virajlarda iyiydi. Harika bir aero pakete sahibiz. Kuralların açığa çıkması ile daha da gelişim adımları olacak ve daha fazla performans göreceğimizi biliyoruz.”

Horner ayrıca yaşanan güvenlik aracı periyotlarına rağmen pit duvarında sakin kalmaya çalıştıklarını söyledi.

Horner “Açıkçası çok sakindik. Açık bir stratejimiz vardı. Sebastian bir piti olduğunu bilmesine rağmen Button’u geçtiğinde yüreğimiz ağzımıza geldi. Araçta çok rahatlardı, harika bir denge ve performans vardı ve stratejimiz bizim için çalıştı.” dedi.

Horner yağmur olmasa da bugün yarış kazanabilecek güçte olduklarını söyledi.

Horner “Eğer kuru olsaydı 3 pit stop stratejisi ile mücadele verecektik.”

“İlk bölüm için gerçekten agresif bir strateji izledik ve diğerlerini son pit stopta geçebilmeyi planlıyorduk çünkü performansımızın olduğunu biliyorduk.”

“Dün Q2′de hem yakıt hem de lastik bakımından onlarla rekabetçi olduğumuzu gördük. Bu yüzden zar attık ve bu yönde karr verdi. Her iki koşulda da strateji çalıştı.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir