Button: Red Bull İle Mücadele Edemedik

yazar:

kategori:

Jenson Button, ıslak Çin Grand Prix’inde Red Bull pilotları Sebastian Vettel ve Mark Webber’i durduracak güce sahip olmadığını kabul etti. Pilotlar şampiyonası lideri Brawn GP adına yarışı üçüncü sırada tamamladı ve 2009′un ilk iki yarışında kazandığı galibiyetlere benzemiyordu.

” Bu çocuklarla (Vettel ve Webber) mücadele edemedik bugün, son derece hızlılardı fakat istikrar için altı puan harika bir sonuç.” şeklinde konuşan Button yarış boyunca yoğun yağmur lastiklerini ısıtmak konusunda sıkıntı yaşadığını ve arka düzlükte ısıtmak için zikzaklar çizdiğini belirtti.

” Açıkcası kilitlemek için zikzaklar çizmiyordum! Yalnızca lastikleri ısıtmaya çalışıyordum. Rubens ve ben biraz bununla uğraştık, neden böyle olduğunu bilmiyorum, arasın çalışması farklıydı gelecekte bu tür sorunları çözeceğiz.”

Yağmurdaki pilotajıyla ünlü olan Button koşulların mücadeleci olduğunu gösterdiğini ve bu zor yarıştan podyum çıkardığı için mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

” Herkesin burada kızaklama sorunu yaşadığını dünüyorum, son virajdaki koşullar oldukça çıldıncaydı, göl oluşmuştu ve vraja girerken fren yapamıyordum. Diğer birkaç noktada da aynı durum vardı, yeterli ısıya ulaştıramadığınız için lastikler titriyordu.”

” Zor bir yarıştı ve her tur araçtan atlamayı düşünüyorsunuz bunu gerçekten yapıyorsunuz. Bu yüzden yarış başarılıydı ve eve podyumla dönmek harika.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir