Vettel Red Bull’un Çalışmalarını Övdü

yazar:

kategori:

Red Bull Racing’e ilk GP zaferini kazandıran Sebastian Vettel, kendisinin 2. zaferini kazanmasının ardından oldukça mutlu ve keyifli.

Geçen sene İtalya GP’de kazanarak en genç yarış kazanan isim olma ünvanını ele geçiren 21 yaşındakş Alman sürücü, bugün Çin’de koşulan yağmurlu yarışı domine ederek kazanmasını bildi.

Vettel “Çok mutluyum. 2. kez yağmurda yarış kazanmayı başardım. Araç harikaydı, takımın aracı hazırlamada harika bir iş çıkardığından bahsetmeliyim.”

“Dayanıklılık konusunda biraz sorun yaşıyorduk ancak gece bunu düzelttik. Bu takımın kalitesini gösterir ve herkes bir şeyleri düzeltmeye çalışıyordu. Her iki araç da yarışı tamamladı. Red Bull için duble zaferi inanılmaz!” dedi.

Vettel ayrıca yarışın güvenlik aracı arkasında başlamasını da memnuniyetle karşıladı.

Vettel “Öncelikle gücenlik aracı arkasında başlama kararı çok doğruydu çünkü çok fazla su birikintisi vardı. Bazı virajlarda iyyidi ancak bazılarında heryerde sular akıyordu.”

“Stratejimizde ilk bölüm kısaydı bu yüzden başta diğerlerinden kurtulmak için zorlamalıydım ve bunu başardım.”

“Çok zor bir yarıştı, çok fazla su akıyordu, sadece araçları pist üstünde tutmaya çalışıyorduk. Benim önümde araç olmadığı için en iyi koşullara sahip olan benzdim bu yüzden tüm yarış rahattı ancak yine de kayma olduğu için özellikle son viraj çok zordu.” dedi.

Vettel yarışın son turlarında rahatladığını ve tek amacının aracı sağlam bir şekilde finişe götürmek olduğunu söyledi.

Vettel “Bitime 10 tur varken arkadaki araç ile farkı korumaya  ve hızıma adapte olmaya çalıştım. Herşeyi kontrol altında tutmaya çalışıyordum ancak bu oldukça zordu. Aracı sağlam bir şekilde götürmeye çalıştım. Çok uzağa bakmıyordum, her virajda dikkatliydim.”

“Son 2 tur çok yavaşladım ve dışarı çıkma riskiyle karşılaşmak istemedim. 2. yarışımı kazanmak, bunları Toro Rosso ve Red Bull ile yapmak fantastik.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir