Ferrari ‘09′dan Vazgeçeceklerini Kabul Etmiyor

yazar:

kategori:

Ferrari patronu Stefano Domenicali eğer gelecek birkaç yarışta önemli ölçüde kaderlerini geliştiremezse İtalyan takımının mümkün olan en kısa sürede önümüzdeki aydan itibaren 2010 aracının gelişimine odaklanabileceğini söyledi.

Maranlo kökenli takım sezonun ilk üç yarışında henüz puan kazanma başarısı gösteremedi bu sonuç 1981′den bu yana yapılan en kötü sezon başlangıcı ve şampiyonluk mücadelesine geri dönmek için artık daha zor bir mücadeleyle yüzyüze.

Pazar akşamı Şangay’da konuşan Domenicali İspanya Grand Prix’inde ilk kez kullanılacak olan çift katlı difüzör tasarımının F60′ın performansında gelişime yardımcı olmazsa 2009 aracının gelişiminden vazgeçme ihtimalinin olmadığı konusunda ısrarcı.

2010 aracına konsantre olmaya başlayıp başlamama kararında için takımın düşüncesinde etkili olacak noktanın ne olduğu orulduğunda Domenicali ” İspanya’dan sonra nerede olduğumuzdan emin olacağımızı düşünüyorum. Bu periyotta gerçekten durumun ne olabileceğini göreceğiz bu yüzden temel olarak Avrupa’ya geri döndüğümüzde olur.” şeklinde cevap verdi.

Bununla birlikte Brawn GP, Williams ve Toyota takımların sezonun ilk yarışların difüzörün yarattığı avantajda faydalanıyor fakat Domenicali arka bitiş konseptinin kopyalanmasının Ferrari’nin acılarının tamamına yanıt vereceğine inanmıyor.”

” Hayır. Durum bundan daha karmaşık. Aygıt size yarar sağlıyor. Fakat bunun tek kilit olduğuna inanmak yanlış olabilir. Bunu gördük, örneğin Red Bull aracı harika bir iş çıkardı.”

” Daha fazla zamanları vardı, projelerine bizden önce başladılar ve bu gerçek bunu göz önünde buludurmamız gerekiyor. Bir başka şey bugün olan koşulları iyi bir şekilde anlamamız gerekiyor, yarışın ilk bölümüne bakın, aracımız çok kötü değildi. Bu yüzden çok şeyi anlamamız gerekiyor.”

Domenicali ayrıca Ferrari’nin durumunun panik yaratmadığını ya da takımın sezon hedeflerini yeniden gözden geçirmelerine neden olmadığını sözlerine ekledi.

” Sanırım beklemek zorundayız. Sakin olmamız gerekiyor. Kolay değil, biliyorum, fakat sakin olmamız gerekiyor çünkü çok çabuk değişebilecek çok şey var. Önceliğimiz sıfır puandan kurtulmak.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir