Marko: “Red Bull Pilotları Arasında Ahenk Yok”

yazar:

kategori:

Takım danışmanı Helmut Marko’ya göre “ahenk” kelimesi, Red Bull’un iki pilotu arasındaki ilişkiyi anlatacak kelime değil.

Yarışmalar konusunda Dietrich Mateschitz’in sağ kolu olan Helmut Marka: “Hayır, yerine sağlıklı bir rekabet olarak değerlendiriyorum”

2009 sezonu başlamadan önce Marko, Webber’in Vettel’e göre tur başına kaybı olan yarım saniye kadar sürenin çok fazla olduğunu kabul etmişti.

Şimdi ise Marko, farkın daha az olduğunda hemfikir.

Marko: “Başlangıçta MArk, Vettel’in ayalarını kullanmaya karşıydı. Bunu kabul etmiyordu. Şimdi ise kullanıyor, çünkü daha hızlı”

Mark Webber, Vettel’den sadece 11 yaş büyük değil, aynı zaman 97 yarış daha az tecrübesi var ama buna rağmen 2 yarış kazand.

Kış döneminde bacağını kıran Avustralya pilot, Şangay’da sıralamaları Vettel’in arkasında bitirdi ve yarışta da yne hemen arkasında ikinci oldu.

Webber: “Bu genç adama (Vettel) zor zamanlar geçirtmek adına sakatlığımnın üstesinden gelip iyi şartlara kavuşmak için elimden geldiğince inanılmaz azim gösterdim ve şimdiye kadar işe yarıyor, birbirimizi sıkı bir şekilde zorluyoruz”

Takım sahibi Mateschitz: ”Mark, F1′in en iyi pilotlarından biri olduğunu kanıtladı. İkilimizin kombinasyonu ideal”

“İstediğimiz şey, limitte olan ve birbiirlerini zorlayan iki pilottu ve olan da bu”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir