Bourdais: “STR4, Stilime Uygun Değil”

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais, Toro Rosso’nun bu seneki aracı STR4′te tutunma yakalayamadığını ve viraj çıkışı sorunlarının kendisini yavaşlattığını belirtti.

Faenza kökenli takımla ikinci sezonunu geçiren Bourdais, ilk yarışlarda çaylak Buemi’nin gölgesinde kaldı.

Buemi, Avustralya ve Çin’de Bourdais’i hem sıralamalarda hem yarışta geride bıraktı.

Dört Champ Car şampiyonluğu bulunan Fransız pilot, aracın hakimiyetine adapte olmakta sıkıntı yaşadığını söyledi.

Bourdais: “Bu sene sadece kağıttakilere bakarsanız daha kötü olmalıydı. Çünkü lastikler çok daha sert. Daha zor çünkü önde %20 daha fazla tutunmanız var. Bir parça zor bir durum. Bunu saklayamam”

“Bu benim istediğimin tam tersi. Demem o ki; bu benim zayıflığım ve bunu biliyorum”

“Bu araçlarla daha hızlı gidemem demiyorum. Uygun bir şekilde çalıştırmak için elimde daha az seçenek var. Malezya’da bir parça daha rahattım ve aracın potansiyeli önemli derecede artmıştı”

“Red Bull’un nerede olduğunu görebilirsiniz, ve bizi de; Sıralamalarda son seansa kalmak oldukça büyük bir adım olur. Ama benim açımdan pistlerin çoğu için araçtan memnunu, ama zaman kaybettiğim iki viraj var. Ama geriye kalnalarında sorun yok. Plana göre olacak”

Fransız pilot, Red Bull’un kullandığı yeni güncellemelere Toro Rosso da sahip olunca gelişim kaydedebileceğini umuyor.

Bourdais: “Bizim için iki adımda olacak. Barselona’da Red Bull’un şu anda elinde olanlar bizde de olacak, büyük bir kanatla bu önemli bir şey. Oldukça büyük bir şey (ilerleme) olacak”

Geçen seneki araçla da benzer durumda olan Bourdais, takımdan hâlâ destek hissettiğini belirtti.

Bourdais: “Daha da fazla. Çünkü kimse onların cavaplara sahip olduğunu veya en iyisini bildiklerini iddia etmyior. Kimse bilemez. Çünkü farklı araçlarla başladık, çünkü bazı şeyler deneyip, bunlardan der almamız gerektiğini hissettik. Bir gün bir adam iyi sona ulaşacak ve bir gün bu diğer adam olacak.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir