Teknik Analiz: 2009 Bahreyn Grand Prix

yazar:

kategori:

Renault R29 – Revize Edilmiş Difüzör Tasarımı

Renault, Çin’de yalnızca Fernando Alonso’nun aracında bulunan aero paketi yeni karoser ve çift katmanlı difüzörle Bahreyn’de Nelson Piquet’in aracına da yerleştirdi. Çizimde gördüğünüz gibi difüzörün merkez kanalı çok geniş, üstteki ikinci katman hava kanalı arka aksın önünde başlıyor.

McLaren Mercedes MP4-24 – Revize Edilmiş Difüzör Tasarımı

mclaren width=

Bahreyn’de McLaren Çin’deki difüzör tasarımıı korudu. Abustralya/Malezya’da kullanılan tasarımın yalnızca çift katmanlı versiyonu olmasından öte orta bölümün etkinliğini geliştirmek için ek olarak küçük flap tasarlanmış (kırmızı ok). Sakhir’in sıcaklığı nedeniyle MP4-24’ün her iki yanındaki sidepodlar üzerinde daha geniş karoser kullanıldı (Sepang’ta görüldüğü gibi yalnızca sol tarafta değil) fakat egzoz çıkışları için asimetrik çözümü kullanmaya devam ettiler (sağ taraftaki dar, sol taraftaki geniş).

Red Bull RB5 – Arka Aero Paket

redbull width=

Adrian Newey son hızla RB5’in B versiyonu üzerinde çalışırken, diğerleri O’nun aracıın özellikleri kopyaladılar – arka kanadın uç plakaları difüzörü karşılamak için genişletildi. Dikkat edilecek bir başka husus yontulnuş taban ark lastiklere yakın olması. Lastiklerin önünde tabanın üzerinde yeralan boşlukla bu çalışma bağdaştırıldığında, lastikler tarafından yaratılan drag etkisi azalıyor ve difüzörün yan kanallarının etkinliği artıyor.

Williams FW31 – Revize Edilmiş Arka kanat

williams width=

Orjinal çift katmanlı üç takımdan birisi olan Williams Bahreyn’de arka kanattaki revizyonuyla tek katmanlı difüzör takımından (Red Bull) liderliği devralması muhtemelen sürpriz oldu. RB5’te olduğu gibi uç plakaları artık difüzörün çıkış duvarlarının altında yeralıyor. Bunu yaparak toplamda difüzörün yan kanallarının genişliğini azaltmış oldular.

Force India VJM02 – Çift Katmanlı Difüzör

forceindia width=

Force India, Renault’dan sonra çift katmanlı difüzöre geçen ikinci takım oldu. Hindistan takımının çözümünde downforce seviyesini arttırmak için çok geniş merkez kanal ve izin verilen meksimum genişlik (50 cm) kullanıldı. Bunların yanında VJM02’nin ön kanadı da revizyona uğradı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir