Raikkonen: “En Büyük Eksiğimiz Hız”

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin en büyük eksiği olan düzlük hızının Rusya’da yükselmelerini engellediğini düşünüyor.

Yarışa 8. sıradan başlayan Raikkonen, 2. viraja girerken Daniil Kvyat’ın arkasında engellenmesiyle birlikte sıra kaybetti ve trafik içerisinde kaldı. Ferrari pilotu yarışı 9. sırada tamamladı.

Raikkonen “Araç cumartesi günden beri iyi davranıyordu ancak düzlükteki hız eksikliği nedeniyle çok fazla zaman kaybettik. Sonuç böyle ve umarım bir sonraki yarışta daha iyi oluruz. Burası beklediğimizden daha zor oldu.”

“Durumu düzeltmeye ve yakıt tasarrufu yapmaya çalışmalıydık. Zor olacağını biliyorduk ancak ekstra şeylerle yarış daha zor oldu.” dedi.

Geçiş yapmanın niçin zor olduğunun sorulması üzerine Raikkonen “Daha çok, bir çok aracın çok benzer hıza sahip olması nedeniyle. Sadece Mercedes araçları düzlükte çok daha hızlı oluyor. Biz hız eksiğimiz nedeniyle zorlandık ancak burası geçiş için en kolay yerlerden birisi değil. Düzlükler uzun ancak düzlük sonundaki virajlarda da iyi hıza sahip olmanız gerekiyor.”

“Startta iyi kalktım ancak ardından Toro Rosso’nun gittikçe sola gelmesiyle yavaşlamak zorunda kaldım. Gidecek yerim yoktu ve yavaşladım. Çok fazla sıra kaybettim. Ardından diğerlerini takip etmek zorunda kaldım. Düzlükte şansım yoktu. Araç oldukça iyiydi ancak sadece yavaştı.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “En Büyük Eksiğimiz Hız”” için 24 yanıt

  1. alonso fanları cosmus yıne masllah birincisi alonso da aynı seylrı soyledi hiz konusunda onun kı bahane olmutoyrda kimi soyleyince mi bahane oluyor.2012 japonya dupe duz alonsonun hatası.artık fanları da alonso gıbı kendını begenmıslık basladı onlarada bulasmıs ıspanyolluk.

  2. Nebuchadnezzar avatarı
    Nebuchadnezzar

    “Startta iyi kalktım ancak ardından Toro Rosso’nun gittikçe sola gelmesiyle yavaşlamak zorunda kaldım. Gidecek yerim yoktu ve yavaşladım.”

    Hayret Raikkonen ayağını gazdan çekmiş…Keşke 2012 japonya startında da böyle davransaydın.

    Mesele sadece mercedes motoru meselesi değil.Yaklaşık 35 turluk lastiğe sahip Ferrari motorlu sauberi bile geçebilmek için bile akla karayı seçti Raikkonen.

    1. dance is dead avatarı
      dance is dead

      Arkadaşım Sauber’i geçebilmek için akla karayı seçti demişsin. Acaba farlı yarışları mı seyrettik? RAİ Sauber’e adam akıllı yaklaştığı an geçişi yaptı ilk denemesinde. Ortada akla karayı seçme durumu falan yok. Zaten pitten çıktığında Sauber’le arasında yaklaşık 7 8 saniyelik bir fark vardı yanlış hatırlamıyorsam.

      1. Doğru hatırlıyorsun ama Alonso fanlarının genel tutumu işkembeden sallamak..

        10 saniye falandı ilk başta fark. 1 saniyenin altına düştüğü turda geçti zaten. Tabi yarışı gözümle izlemiş biri olarak söylüyorum bunu.

        2012 Japonya startı diyor bir de Matrix gemisi. Rai burada da ayağını gazdan çekmezdi ama bu defa sol tarafta direkt duvar vardı. Muhtemelen kendisini düşünüp ayağını gazdan çekti zaten. Böyle 2012 Alonso’nun veya dünkü Toro Rosso’nun (Kvyat mıydı Vergne’miydi hatırlamıyorum) tabiri caizse dallamaca dalışlarında rakipleri ayağını gazdan çekmedi diye suçlanacaksa işimiz var.

      2. Nebuchadnezzar avatarı
        Nebuchadnezzar

        Dance is dead aynı yarışı mı izledik bilmem ama öndeki gruptan 4 saniye daha yavaş tur atan saubere yaklaşma hızı ve onu ancak drs yardımı ile geçiş süreci için “akla karayı seçmek” cümlesi hafif bile kalır..Ben aslında orada Raikkoneni değil aracın durumunu eleştirmiştim. .Arızanın sadece mercedes motoruna bağlanmaması gerektiğini söylemeye çalışmıştım ama siz ilahınıza laf söylediğimi zannetmişsiniz.İnanın böyle bir niyetim yoktu.Yapacak olursam bundan çok daha fazlasına sahibim.İlahınıza yaptığım eleştiri 2012 suzuka ile ilgili olan kısımdır.

        1. senin ilaha ne demeli, luzırların kralı 🙂

        2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Arkadaş 2012 olayının suçlusu RAİ midir? Çıkartın şu at gözlüklerinizi herkes biliyor orada ALO nun hatası olduğunu. Koca sene içerisinde tek hata yaptı o da 2012 Japonyadır şampiyonluğu kaybetti. RAİ ayağını gazdan çekeceğine keşke ALO aynalarını iyi kontrol etseydi diyeceksin.

  3. ya hala pilot eleştirmeleri yapanlar var arkadaş bu nedir yaa alonso ile raikkonen çok iyi kalktılar yan yanaydılar ama totorossolardan biri raiyi engelledi adam geride kaldı rai geçemedi demişler ama araba geçemeyince pilotlar ne yapsın alonso da kimseyi geçemedi ona bakarsanız bu sene ferrari malesef böyle arkadaşlar startta iyi yer kazandın kazandın dahasını beklemeyin ha iyi yer kazanınca da yavaş olduğu içi çok yer kaybetmeyi de izledik bu sene pitstoptan sonra yer kaybetmeyide hem raide hem aloda dün mesela malesef gördük yani pilt eleştirmesini bırakın artık bu adamlar birbirini kanıtlamış iki şampiyon ellerinde iyi bir araba var da onlar sürmüyormuş gibi yok tororossoyu geçemedi yok kaç tur arkasında kaldı geçin bunları adamların arabası bu kadar gidiyor işte bu kadar …

  4. Seneye vettel le beraber iyi bahane uretirler.Tamam arac kotu ama madem iyi bi adamsin alonun yaptiklarini yap o zaman.

  5. Ne istiyonuz bu adamdan olani söylemiş. Kötü yada iyi alonso yendi parçaladı vs vs sonuç ne 0. Arac kötü 2 şampiyon bu araçla birbirlerini geçse ne gecmese ne. Yeni yada kendini kanitlamaya calisannpilotlar olsa takim arkadaşını geride bırakmak önemli diyecemde bence ikiside bunu umursamiyordur.

    1. şu mantığı anlamakta zorlanıyorum. şampiyon olamayan herkes mücadeleyi bırakacak mı yani? bu pilotlar 15 sene yarışır şanslı ve yetenekli olanları 2 veya daha fazla şampiyonlukla ayrılır. diğer 10 senenin çoğu belki de hiç şampiyon olamayacağı araçlarda geçer.

      bu şampiyon olamayacak mantığını bırakın artık. bir de alonso 2010’da geldi 0 çekti demezler mi. alonso’nun bu kadar iyi görülmesi ferrari yıllarında başladı zaten. hamilton’dan geride görülüyordu. hatta benim gözümde de öyleydi. ondan bir eksiği olmadığını, şampiyonluk alamasa da hamilton ile birlikte bu jenerasyonun tartışmasız en iyisi olduğunu ferrari yıllarında gösterdi.

      seneler sonra bu sezonların muhabbeti dönerken küçük F1 fanları soru sorduğunda gelen cevaplar şu olacak: vettel’in 4 şampiyonluğu vardı ama alonso ve hamilton hepsinden daha iyiydi.

      1. Ben ne yazmışım sen ne cevap vermisin.

      2. Ayrıca ukalalik yapma küçük f1 fanlari ne. Evet adamlar ilerde sorarlarsa bazıları vettel 4 şampiyon der ama vettel mi alonso deseler ben alonso derim herkesinde görüşü farklidir. Yukarıda yazan yazıda bir tane alonso ya laf yok ha sen genel yazmisin ayrı ama yeri bura değil. Bu adamlar mücadele etmemeli diye bir yazımda yok. Sadece bu seviyedeki pilotlar bu saatten sonra birbirlerini geçip gecmemeyi onemsemezler. Zaten alonso 5 senedir yirtiyor kendini onada lafim yok.Ha bak riccardo ya adam vettel i gectim diye ağzı kulaklarında hakki mi hakkı. Vettel konusuna gelince hala kendini kanitlamasi gerek ama öyle yada böle cogunuzun hoşuna gitmesede 4 şampiyonluk aldı mi aldı.

      3. …şanslı ve yetenekli olanları 2 veya daha fazla şampiyonlukla ayrılır

        Yeni bir RoyalHunt kuralı, yeni bir karın ağrısı varsayım.

  6. Raikkonen’e laf atmak adet oldu bu aralar 😀 Adam 90 puan geride sezon bitmiş hala uğraşıyorsunuz. Öldü ya bırakın artık 😀

    1. Sen Raide bir ışık görebiliyor musun? Ben hiç göremedim.Kaç tur boyunca Toro Rosso sürücüsünün arkasında kaldı.Red bullar 2-3 turda geçerken.

      1. Sence rbr toro rossolari henen gecmesi normal degil mi 🙂

        1. Ama mücadele ettiler.Toro Rossolar yarışta çok berbattı.Ondan kastediyorum zaten.Kaç tur boyunca geçemedi.Hiç zorlamadı bile.

          1. Katılıyorum, bitse de gitsek havasındaydı rai

      2. Bırakacaz tabi siz Alonso ile uğraşıp onun bu seneki takım arkadaşına karşı olan performasını çeşitli bahaneler üreterek gölgelemeye çalışmayı bıraktığınız gün 🙂

  7. Vettel ve Kimi şu Ferraride ne yapar çok görmek isterim doğrusu.

    1. Gelecek sene araç daha iyi olacağı için muhtemelen 5-8.lik arasında gidip gelirler.Fakat daha iyisi olacağını sanmıyorum.Bu sene ki araçla Vettel’in Raiden farkı olmaz.

  8. Yok yok hız değil Santander’dir o

    1. ne komük şeysin sen öyle….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir