Ecclestone: “İlgisizlik Utanç Olur”

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, Britanya GP’nin takvimden düşmesi durumu karşısında hükümetin herhangi bir adım atmazsa bunun bir utanç kaynağı olacağını düşünüyor.

Britanya GP’nin durumu, son 24 saatte çıkan haberlrle şüphe altına gird.

Ecclestone, daha önceki açıklamalarını yineedi ve Donington’un başarıya ulaşamaması sonrasında Britanya GP’nin takvimden düşeceğini söyledi.

Ecclestone: “Eğer Donington, Britanya GP’yi yapamazsa durum ortada. Britaya’yı terk ediyor olacağız. Silverstone’ye geri dönüş gibi bir durum söz konusu değil. Yeteri kadar fırsata sahiptiler ve söz verdiklerini yerine getimediler”

“Britanya Hükümeti’nin yardım adına bir adım atmaması ayıp olur. Londra Olimpiyatları’na milyarlar akıtıyorlar. Oransal olarak (olimpiyatlardakinin) yüzde 0,002’si ile yarışın kurtarılması için ihtiyaç duyulan para ortaya koyulabilir.”

“(Kiracı) Simon Gillett ile bugün görüşme halindeydim ve para durumunu konuştuk. Çözüm için ona yardım etmeye çalışıyorum. Gerçekten ihtiyacı olan şey bir yatırımcı. Yarışı kurtarma adına en iyi ümut bu”

2009 Dünya şampiyonası lideri Jenson Button da ortaya çıkan durumdaki memnuniyetsizliğini ifade etti.

Button: “Britanyalı bir pilot olarak ve motorsporlarının Britanya ile çok ilgili olması ile birlikte evimizde yarış yapamamamız çok büyük hayal kırıklığı olacaktır. Britanya’da yaşamıyorum, Monako’da yaşıyorum ama Britanyalıyım ve vatanseverim. (Yarışın olmaması) bir felaket olur”

“Britanyalı bir pilot için çok ateşli bir yarış, çünkü çok yoğun bir program. Ama benim çok sevdiğim bir şekilde. Orada sürmek ve İngiliz bayraklarını görmek harika.”

“Son bir kaç senedir onlardan azının sizin için, çoğunun diğer bir İngiliz pilot için olduğunu bilseniz bile yine de hoş bir atmosferdi. Zaman zor olduğunda Britanya halkının oradaki desteiğini almak güzel”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir