Alonso, Renault’un Formu İçin Temkinli

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Çin GP ardından takım patronu Flavio Briatore’nin iyimserliğine rağmen Renault’un performansı konusunda temkinli halini koruyor.

Briatore, Alonso’nun sıralamalarda 2. olduğu Çin’de yeni parçaların üretimin ardından Renault’un performansı için iyimserliğini ifade etmişti.

Ama iki dünya şampiyonluğu bulunan İspanyol pilot, bu ifadelerin çoşkusuna kapılmadığını, Fransız takımın zafer ve podyumlar için henüz hazır olmadığını söyledi.

Briatore’nin iyimserliğini paylaşıp paylaşmadığı sorulan Alonso: “Tamamıyla değil.”

“Açıkçası bir adım attık ve araçtan şimdi çok daha memnunuz ama şu andaki en hızlı araçlarla mücadele etmek için bunun yeterli olmadığını biliyoruz. Yarışlar kazanmak ve belki de podyumlar mümkün değil”

“Bunu biliyoruz ama şu da bir gerçek: önceden 1 saniye eksiğimiz vardı ve 12.,10. oluyorduk ama şimdi çok dah ayakın olabiliriz. Yakıt yükleri de göz önüne alındığında Çin’de 3.sıralama seansında 6. idik, Avustralya ve Malezya’ya göre çok daha iyi. Yarışta da iyi bir performansa sahiptik”

“Sondan başladım ama bazı araçları geçtim ve yalnız sürdüğümüzde belki de 4. en hızlıydık. Bu yüzden bizim için bu kesinlikle iyi bir adım. Ama zirvedeki mücadelede yer almak için başla adımlara da ihtiyacımız olduğunu biliyoruz”

İspanyol pilot, Çin’de yeni zeminin üretiminin ardından Avrupa sezonunun başlangıcı için Renault’un önemli bir güncellemesinin olmayacağından endişe ediyor.

Alonso: “(Yeni güncelemeler) olmamasından endişe ediyorum. Yeni pakedimizi Çin için zorladık, çünkü ona mümkün olan en kısa sürede ihtiyacımız vardı. Ama açıkçası bir pakedi biraz önce getirirdiğinizde gelecek bir kaç yarış için elinizde bir şey kalmaz. Anladığım o ki McLaren ve Force India da yeni bir pakede sahip”

“Barselona’da takımların çoğu araçlarını güncelleyecek ve biz de bazı parçalar koymayı deneyeceğiz. Ama aracı bir parça daha geliştirmek için biraz daha yarışa ihtiyacımız var”

Alonso, Ferrari’nin kötü başlangıcına şaşırdığını söyledi ama İtalyan takımın, bunun yanında kendi takımının da, sezon ilerledikçe mücadeleye geri döneceğini belirtti.

Alonso: “Bana göre hepimiz Ferrari’nin her şampiyonada iyi performans göstermesini bekliyoruz. Avustralya’da sezona başlarken favoriyi sordunzda daima Ferrari dersiniz. Çünkü son 10 senedir üst seviyede takım oldular. Ama açıkçası Formula 1 bu sene farklı”

“Araçlar biraz karmaşık, bu yüzden sonrasını görmemiz gerekiyor. Ferrari’nin güçlü  bir takım olduğunu düşünüyorum, McLaren ve Renault gibi ve geri döneceğiz. Üst düzey takımların seviyesine kadar araçlarımızı geliştireceğiz ve Ferrari’de böyle yapacak”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir