Rosberg Güçlü Bir Bahreyn GP Bekliyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, geçen haftasonu Çin’de bazı karışık sonuçlara rağmen Bahreyn’de Williams’ın daha güçlü olan formuna geri döneceğine inanıyor.

Alman plot sezona etkileyici bir şekilde başladı, Malezya’da yarışın başlarında liderdi ama Şangay’da özellikle de ıslak zeminde zor zamanlar geçirdi.

Bununla birlikte Rosberg Şangay’daki performansın, bütün takımların lastikleri ısıtmakta sıkıntı yaşaması nedeniyle hesaba katılmaması gerektiğini düşünüyor.

Rosberg: “Şangay’ı tamamen göz ardı etmelisiniz. Şangay’da herşey tamamıyla karmakarışıktı. Aracınızın ne kadar hızı olduğu değil, aracınız lastikleri ne kadar iyi çalıştırabildiğiniz önemliydi. Hiçbir takım neler olduğu konusunda herangi bir ipucuna saghip değildi. Diğer takımlarla konuştum ve kendimizi tanıyamadık”

“Bazı araçlar Şangay gibi özel bir pistte o lastikleri çalıştırır ama lastiklerin uygun şekild çalışmadığı pist sayısı sene içinde sadece 2-3 tanedir. Bu konuda Şangay en iyi örnek. Bazı araçlar daha iyi olmak zorunda değil ama lastikleri iyi çalıştırırlr ve Şangay için de esas konu bu. En iyi örnek, seneler boyu Şangay’da hızlı olmuş Red Bull. Çünkü onlar lastiklerini çalıştırıyorlar”

“Buemi ilk 10′daydı. Burada bu tekrar olmayacak. Bu yüzden Şangay’ı tamamen unutmalıyız. Burada işlerin Malezya’daki haline geri döneceğini düşünüyorum: Brawn en hızı olacak ve Toyota, sonrasında biz ve Red Bull”

Rosberg, Şangay’da lastikler konusunda takımların neden çok fazla sıkıntı yaşadıklarını anlamadığını söyledi ama FW31 için iyimser halini koruduğunu belirtti.

Rosberg: “Geçen sene bizim için bir felaketti. Bu sene çok daha iyi bir araca sahibiz ve bu güzel bir şey. Çünkü bu bize güzel yarışlar için imkân sağlıyor”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir