Stewart “GP Kaybı Sorumsuzluk Olur”"

yazar:

kategori:

3 defa Dünya Şampiyonu olan Sir Jackie Stewart, Britanya Hükümeti’nin yarışın geleceğini garanti almaması halinde büyük sorumsuzluk yapacağını düşünüyor.

BBC’ye konuşan Stewart “1950′de ilk yarışa ev sahipliği yapan bizdik ve o zamandan beri hiç kaybetmedik. Şimdi bu yarışı kaybetmek sporun kendisi için, ticari hak sahipleri için ve Britanya hükümeti için sorumsuzluk demektir.”

“Onlar şu ana kadar motor sporları  dışında bir çok sporu çok fazla desteklediler. Birisinin bana gelip motor sporlarının zengin sporu olduğunu ve hükümetin bunu kurtaramayacağını söylemesi iyi değil. Bu yanlış.”

“Bu ülkemize iş kazandıran oldukça başarılı endüstriyel bir spor ve küresel bakımdan da bize prestij kazandırıyor. Yarışın İngiltere’de kalmasını garantilemeliyiz ve politikacılarımız bunda daha büyük roller üstlenmeliler.” dedi.

Stewart, yarışın kaybedilmesi halinde ülkede yaklaşık 50 Bin kişinin işsiz kalabileceğine de dikkat çekti.

Ancak hükümetten gelen açıklamalar pek de içaçıcı değil.

Lord Davies “Biz finansal olarak değil ancak yardımı destekliyoruz. Bir çok spor gibi motor sporları da bu ülkede bağımsız.”

“Hükümetler bir dereceye kadar yardım ederler, geçmişte Silverstone’da olduğu gibi. Ancak bu sporda kimse direkt olarak hükümetten yardım bekleyemez.”

“Biz hükümetin sponsor olduğu bir motor endüstrisi istemiyoruz ancak hükümet belli şekillerde yadımını yapacaktır.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir