Vettel Amerika’da Pit Alanından Yarışa Başlayacak

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, sıradaki yarış Amerika’da sıralamalara hiç katılmadan direkt pit alanından yarışa katılacak gibi görünüyor.

Bu sene 5 motor hakkını dolduran Vettel,  6. motoruna geçeceği için 10 sıra cezası alacak. Ancak Red Bull’un 6. üniteyi komple değiştirmeyi planladığı bu yüzden daha fazla ceza geleceği düşünülüyor. Bu sebeple Vettel için sıralamaların pek bir anlamı olmayacak.

Rusya’da yarışın ardından RTL’ye konuşan Vettel “Austin zor olacak çünkü cumartesi günü öğleden sonra yapacağım pek bir şey yok. Muhtemelen 6. motoru kullanacağım için sıralamaları kenarda izleyeceğim.”

“Bu yüzden pazar günü pit alanından başlayacağım çünkü  o motorla sıralamalarda mesafe kat etmenin bir anlamı yok.” dedi.


Yorumlar

“Vettel Amerika’da Pit Alanından Yarışa Başlayacak” için 10 yanıt

  1. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Kaçınılmazdı. Zaten sezon içinde miladı dolmuş motorları son 3-4 yarıştır söküp takıp öyle gönderiyorlardı muhtemelen piste.Rusya’da özellikle artık tamamen bitmiş parçaları kullandığına eminim ama onlar da hurdaya çıktı artık heralde.

    Ama şimdi durumlar karışabilir çünkü parça değişen her parça başına 5 sıra ceza da geliyor sanırım.Tüm cezaları toplayınca ertesi yarışa sarkmıyor muydu ? Maldonado kalan Japonya’daki yeni motor nedeniyle aldığı 10 sıra cezasının kalan 5’ini galiba Rusya’da çekmişti öyle bişey hatırlıyorum.

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Yazdıklarımı sonradan düzelttiğimden 2.paragrafın ilk cümlesindeki ilk yazdığım ”parça” kelimesini ve son cümlede ilk yazılan ”kalan” kelimesini görmezden geliniz 🙂

  2. antremanlarda atacagi turlar nedeniyle yedinci.motora gecmekten kurtulmaya calisiyor

  3. Vettel’in yine de sıralamaya katılıp %107 barajını geçmesi gerekmiyor mu kurallar gereği?

    1. Aslında normal şartlarda öyle olması gerekiyor fakat takım arkadaşının durumu ve takımın derecesine bakarak yorum yapıyorlar.Ama ben Whiting’in yerinde olsam zorla çıkartırdım.Hem Cumartesi sıralamaların heyecanı düşüyor diye ağlıyorlar hem de böyle davranışlara izin veriyorlar.

  4. Rusya’da ki gibi bir Redbull görürsek işi zor.

    Formula 1 in sitesinede geçen seneki pole lapını koymuşlar.

  5. 12. sıraya kadar gelir sonra önüne Mercedes motorlu Force İndia çıkar ve telsizden o ses duyulur.Bir şeyler yapın geçemiyorum diye.

  6. Açık ara en hızlı olmayan araçla en arkadan başlayıp neler yapacağını görmek istiyorduk; işte fırsat. 2012 Interlagos gibi olmasını elbette ki beklemiyoruz ama bir bakalım Vettel ne kalitedeymiş? Umarım iyi bir strateji izlerler de Vettel’in ataklarını gör(me)ürüz.

    1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
      Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

      +1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir