Horner: “Bundan Sonra Mücadele Sadece Hamilton ve Rosberg Arasında”

yazar:

kategori:

Red Bull’un takım patronu Christian Horner, Daniel Ricciardo’nun şampiyonluk şansının matematiksel olarak devam etmesine rağmen bunun pek mümkün olmadığını söyledi.

Horner “Daniel’in tüm yarışları kazanması ve Mercedes sürücülerinin yarışları tamamlamaması gerekiyor. Artık mücadele sadece Lewis ve Nico arasında.” dedi.

Sebastian Vettel’in gelecek sene takımdan ayrılacak olması sebebiyle takım artık büyük ölçüde Daniel Ricciardo’ya yöneldi.

Dietrich Mateschitz “Vettel artık gelecek sene için yaptığımız tüm güncellemelerin dışında tutuluyor.”

“Ancak bu ona Ricciardo’ya göre kalitesiz malzeme vereceğimiz anlamına gelmiyor. Kalan yarışlarda ona eşit yaklaşacağız.” dedi.


Yorumlar

“Horner: “Bundan Sonra Mücadele Sadece Hamilton ve Rosberg Arasında”” için 17 yanıt

  1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    Bundan sonra mucadele sadece mercedesler arasında demek ne kadar absürd..Gercekcı ol horner..Takımın bu senekı performansı ortada..Sanki mercedes ıle basbasaymıssında…Marko gibi adamlar ancak düşünebilir ve diyebilir ki mercedeste olacak olumsuzluklardan dolayı sampıyon olabılırız dıye….

  2. ah horner sanki öncesi farklı imiş gibi

    züğürt teselli si bunlar.

    bu sezon alayına geldi mercedesten..

    vazife çıkarana

  3. mücadelenin hamilton-rosberg arasında olduğu gerçeğini önce sevgili pilotunuz ricci’ye hatırlatın da, 3 galibiyet alarak emeklemeye geçmiş haliyle 4 kez şampiyon olmuş vettel’in arkasında 2 puan için salak salak yol isteme mesajları duymayalım.

    1. + bi milyon

    2. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
      Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

      ++++++

    3. 😀 Tam bir “tutmayın küçük enişteyi” tribine girdi Ricci. Ve onun beraberinde tüm Vettel düşmanları ve ekseriyetle Alonso fanları. Komik.

    4. takım emri konusunu abarttı ancak o “emeklemeye geçmiş” falan filan tabirleri saçma. ricci bu haliyle emekliyorsa massa’ya sürünüyor bile diyemeyiz. adam geldi, çatır çatır tüm sezon “4 kez dünya şampiyonu olmuş” vetteli yendi. burda herkes vettel ha şimdi alışacak, ha sezon yarısında tablolar dönecek, ha alıştı ha alışacak derken sezonun başından sonuna üstünlük kurdu, “4 dünya şampiyonunu” kaçırttı. daha kötü araç süreceğini ve belki yarış bile kazanamayacağını bile bile vettel bavulunu topladı ve kaçtı.

  4. hamiltonı destekleyen biri olarak hamiltonı kazanırken görmek beni mutlu ediyor ancak diğer araçların bu kadar pasif kalmaları çok kötü bu sporu güzel yapan rekabet tutku kazananın kim olacağını bilmemek ama şimdi herkes biliyor ki mercedesler sorun yaşamadığı sürece 1 2 olacakları garanti rusyada rosbergin arkadan gelip herkesi elini kolunu sallayarak geçmesi diğer sürücülerin direnmemesi f1 için gerçekten çok acıydı artık keşke 3 4 tane araç şampiyonluğa oynuyabilecek bir araç üretse ve müthiş bir rekabet olsa tadından yenmez gelecek sene içinde ben mercedese rakip çıkacak bir takım olmaz gibi geliyor

  5. Bundan sonra Hamilton’un şampiyon olmasına kesin gözüyle bakıyorum. Çok büyük bir aksilik olmadığı ya da bir “salaklık” yapmadığı sürece.

  6. Hemilton ve Rosberg arasinda mücadele olmayacak,çünkü takim Hemiltonu destekliyor.

  7. Bazılarınızın yorumları şaka gibi.Lobi çalışmaları ile hız avantajı nasıl ele geçirilir.
    Lobilerle nasıl iyi bir motor ve şasi üretilir.Red Bull zamanında motor dondu.
    Adamlar acayip bir şaşi yaptı diğerlerini ezip geçtiler.Şimdi motor önemli hale
    geldi ki yine normal şartlarda dondurulacak bu sefer şasi ile beraber Mercedes
    en iyi motoru yaptı ve tarihin belkide en dominant araçlarından biri ortaya çıktı.
    Ve daha birinci senelerinde yok edilmek,.durdurulmak isteniyorlar.
    Yakın yarışlar istiyorsunuz diye işini iyi yapanı cezalandırmanın mantığı nedir.
    Sezon ortasında fric sistemini çıkardılar sırada ne var.Mercedes motorunu dondursunlar,
    diğerleri yaklayana, Ferrari ve Red Bull rahatlayana kadar motorları geliştirsinler.

    Daha önceden planını,programını yapıyorsun ve buna tamam diyorsun.Sonra işine
    gelmeyince yan çiziyorsun bu doğru bir akış açısı değil.Ayrıca her ne kadar sesleri güzel
    gelmesede bu motorlar ve elektronik sistemler özellikle otomotiv dünyası içinde önemli hamleler.

    F1 de böyle dönemler hep oldu.İngiliz takımları, Ferrari ve son olarak Red Bull,.Değişime en iyi
    ayak uyduran takım, çalışmasının karşılığını alır…

    1. Her şey iyi hoş da lobi çalışmasıyla o kuralları istediğin hale getirebilirsin.Böylece en uygun ortamda çalışabilirsin.En iyi motor olmadan Mercedes hiçbir zaman en iyi takım olmadı.Bu sene dışında şampiyonluğa oynadıklarını görmedim.Nasıl Red bull 2010’a kadar şampiyonluğa doğru düzgün oynamadıysa (2009 tatmin etmedi beni son yarışlarda iyiydiler) Mercedes de bu seneye kadar yoktu.Kimsenin motoru donsun demiyorlar motor gelişimi açık olsun da kim daha iyi iş çıkaracak bunu istiyor herkes.Madem Mercedes bu kadar iyi çalışıyor motor gelişiminin açılmasından korkmamalı.Korkuyorlarsa benim söylediğim duruma geliyor.Zaten tecrübeli oldukları bir alanda kuralları istedikleri hale getirip bu seneki tablonun ortaya çıkmasını sağladılar.

  8. mercedese giridin en kötü pilotunu koy o bile şampiyon olur mercedes lobi çalışmaları yaparak f1 de çok büyük bir hız avantajı ele geçirdi kuralları kendi istedikleri gibi yaptılar seneyede en hızlı olacaklar tıpkı red bull 4 sene nasıl en hızlı oldu şimdi sıra mercedeste bu takımı kimse durduramaz o yüzden herkes mercedese geçmek istiyor gerçekten hamilton 2013 te risk alarak bu takıma geçerek ne kadar kurnaz bir pilot olduğunu göstermiştir

    1. Bunu hergün yazıyorum fakat tepki alıyorum.Bazı şeyler geç ortaya çıkıyor.Aslında bu durum 2013ün başında belli olmuştu.Nasıl geçmiş senelerde Red bull ne yapsa ceza almıyordu aynısı bu sene Mercedes için geçerli.Pistteki olaylarda bile tolerans tanınıyor.

      1. geçmiş senelerde red bullun illegal araç yaptığı söylenirdi hatta bir dizi kurallardan geçirildiler hep alınlarının akıyla çıktılar bi ara sene ortasın difüzör yasaklandı ne kadar saçmaydı sene ortasında ya işte o zamanlar FIA ya baskıyı mercedes yaptı sonra gerçi o yasak kalktı şimdi sıra ferrari reno honda da FIA ya baskı yapacaklar yoksa mercedesi asla yakalayamazlar nasıl red bull devri sonlandırıldıysa geç kalınmadan mercedes devri sonlandırılmalı kurallar gene değiştirilmelidir

        red bull domine etti iğrenç geçti şimdi mercedes domine ediyor iğrenç geçiyor takımlar hız anlamında birbirine yakın olsunlar yoksa formula 1 çok büyük rating kayıplarına uğrayacaktır

        1. Önceden de söyledim geçen senenin son 9 yarışı hariç gerçi onda da habire 1-2 olmadılar ama son 4 sezonda Red bull hiç bu kadar domine etmemişti Mercedesler sürekli 1-2 podyumun son basamağı diğer takımlara kalıyor. Bu sezon mercedes dışında diğer takımların kapışması olmasaydı gerçekten iğrenç geçecekti. Gerçi onlar ne kadar kapışabildiki yok benzin tasarrufu yap yok ers bozuldu motor patladı saçma sapan elektronik beyinlerde girdi. Sesler desen berbat.

          Memnun olan varsa Mercedes taraftarıdır sadece. Ama sadece kazanmaktan memnun olabiliyorlar sesleri beğenen varsa veya araçların tipini bana göre zevksizlerdir ama onların tercihidir bir şey diyemem.

          1. Red Bull’daki patinaj kontrolü Mercedes’te olmadığı için takım motorun tüm gücünü yere aktarmakta sıkıntı yaşıyordu.Lastikler geçen yılki gibi olsaydı gene şampiyon olamazlardı.Hatta Mercedes daha geniş lastik istemişti de diğerleri izin vermemişti.Rekabetin olmaması beni de üzüyor.Bir çok yarışı izlemedim.Birkaçında uyuya kaldım.Ama bu derini çalışmayanları sınıf geçirelim anlamına gelmiyor.
            Fener Galatasaray maçına sekiz kişi mi çıkıyor?Almanya Brezilya’ya acıdı mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir