Abiteboul: Lotus Büyük Bir Kayıp Değil

yazar:

kategori:

Renault patronu Cyril Abiteboul, 2015 yılında Mercedes motoru kullanacak olan Lotus’un Renault için büyük bir kayıp olmadığın konusunda ısrarcı.

Lotus Renault adına kötü geçen sezonun ardından gelecek sezon Mercedes motoru ile yarışacağını açıkladı. Bu açıklama ile birlikte Renault sadece Red Bull, Toro Rosso ve Caterham’a motor sağlayacak.

Rus gazetecilere konuşan eski Caterham takım patronu Abiteboul “Ayrıntıya girmeyeceğim ama müşteri sayısı Renault F1’in istediği düzeyde” dedi.

Abiteboul “Özel pazarlama nedenleriyle kesinlikle müşteri sayımızda büyümeye ihtiyacımız olduğu da doğrudur. Formua 1’de, TV’deki herşey iyi takımlara odaklanmış şekilde organize ediliyor” dedi.

Lotus’un ayrılığı için de konuşan Fransız patron “Güçlü takımlardan birisini kaybetmiş olsaydık bu gerçekten ciddi bir kayıp olurdu. Ne yazık ki Lotus güçlü ekipler arasında değil ve bu yüzden bu ayrılık pazarlama açısından durumumuzu etkilemiyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Christian Horner Renault’nun durumundan endişeli olmadığını söyledi.


Yorumlar

“Abiteboul: Lotus Büyük Bir Kayıp Değil” için 8 yanıt

  1. RENAULT F1 Team avatarı
    RENAULT F1 Team

    Gulee gule sanaaaa yolun acik olsunnnnnnn lotusssss tussss… hayret bisey ha. Cokta tin abi bune ya 1997 den beri formula 1 severim . Cokta tin hadi hadi hadiii

  2. Red Bull ayrılsa yine aynı açıklamayı yaparlardı:) Çok üzerinde durulacak konu değil.
    Lotus, akıllıca bir iş yaptı, daha ucuza daha iy bir motor.Umarı seneye Williams gibi,
    ciddi bir gelişim gösterirler…

  3. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Birileri bir zamanlar Lotusun başarılarını sahiplenip,radikal olmaktan bahsediyordu.Şimdi ise gidişine seviniyor.Zaman işte…

  4. Güçlü takımlardan birisini kaybetmiş olsaydık bu gerçekten ciddi bir kayıp olurdu. Ne yazık ki Lotus güçlü ekipler arasında değil ve bu yüzden bu ayrılık pazarlama açısından durumumuzu etkilemiyor

    Lotus bu sene kötü. Seneye de kötü olacaklarının garantisi yok. Bundan önceki 2-3 sene de çok iyilerdi. Gridde kapalı kutu bir takım varsa o da Lotus’tur. Bu yüzden bu sözler basın zırvalığından başka bir şey değil. F1 gibi kısıtlı müşteri kitlesi olan bir ortamda her kayıp büyüktür. Çünkü sadece kaybetmiyorsun, üzerine bir de rakibine kazandırıyorsun.

  5. Öte yandan Christian Horner Renault’nun durumundan endişeli olmadığını söyledi.

    Endişeli olacak bir durum yok gerçekten de artık tamamen kendileri için çalışan Renault Sport F1 var üç takım aynı motor aynı vites kutusu aynı motor yerleşimi şasiye.

    1. Dusmeseydim inecektim.Motorun agirlik merkezi,arac agirlik dagilimi ve yakit miktari sabitlenmis durumda.Bu sadece alistigimiz mazeretlerinden biri.Kamu hizmeti yapmiyor yirmi kusur milyona motor satiyorsun.Eminim Red Bull gitseydi ayni aciklamayi yaparlardi.

      1. Dünya devi bir firmadan bahsediyoruz tabi ki yapacaklar yapmayıp da ne yapacaklar ? Kimin gittiği yada gitmediği önemli değil giden kişinin suçu motor tedarikçisine atması motor tedarikçisinin yok mu suçu elbette var ama sen arabayı hazır edememişin ortada bir şey yok en değerli teknik elemanlarını kaybetmişin pilotun çıkmış maaşım diyor çalışanlar maaşım diyor sonra sen çık motora at suçu bu olmaz.

        Yıl 2014 elinde bir tane pilot var kumaşı sağlam Total gidiyor para gidiyor diye pilot ile anlaşmayı duyurama bu kafayla bu misyonla 2015 sezonunda göreceğiz he Alonso boşta kalmamak için 1 yıl gelir takılır şampiyon olduğu ekibinde ama tanıdık kimseyi eskileri göremez.

        1. Maldanado 85 hp güç artışı ve 18 kg ağırlık düşüşünden bahsetmiş AMs’de.Hemde daha ucuza.Bence karlı bir alışveriş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir