Bianchi 92 G’lik Bir Darbe Almış!

yazar:

kategori:

Auto Motor und Sport’un raporuna göre Japonya GP’sinde kurtarma aracına çarpan Jules Bianchi’nin kulaklığındaki G sensörü 92 G kaydetmiş.

Bu sezon sürücülerin kulaklıklarında bir G sensörü taşımaları şart koşulmuş ve bu sensörlerle araçtan farklı olarak pilotların kafaların da maruz kaldıkları etki ölçülüyor.

Bianchi’nin kulaklığındaki sensörün 92 G kaydetmiş olması doktorların yaşamasının bir mucize olduğunu söylemelerini açıklıyor.

Robert Kubica’nın 2007’deki korkunç kazasında 75 G’lik bir ivmelenme kaydedilmişti.

AMuS Bianchi’nin beş metreden daha kısa bir mesafede tamamen durduğunu ve sürücünün kafasını koruyan HANS cihazının parçalarının motor bölümünde bulunduğunu yazdı.


Yorumlar

“Bianchi 92 G’lik Bir Darbe Almış!” için 8 yanıt

  1. Kaskının araca çarpmasından dolayı bu kadar yüksek görünmüştür. Vücudu o kadar darbe almamıştır, ama sonuçta kafanın aldığı darbe bu.

  2. en kısa zamanda umarım iyileşir.

  3. Off 92G! Yaşaması bile mucize.

  4. F-one-Driver avatarı

    Offf, gerçekten inanılmaz bir darbe, bilmiyorum motor sporlarında daha ötesi yaşanmış mı, hans parçalarını motor kısmında bulduk ne demek yaa, boyun diye bir kısmı kalmamış demektir, Allah şifa cersin diycem de babasının açıklaması malesef uzatmaları oynadıklarını gösteriyor…

  5. Of of of, 70 kiloluk bir pilot için bu 6.5 tonluk basınç demek! İnşallah kötürüm kalmadan yaşar, ben yarışmasından umudu kestim, maslesef çok yazık..

  6. 92 G, başının neredeyse 1 tonluk bir darbe aldığını gösteriyor (900 kg’den fazla).
    Hâlâ dayanıyor olması da, Jules’un gücünü!

  7. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Kaza anında hayatını kaybetmemesi bile bir mucize. İnşallah iyileşir ve kokpite geri döner.

  8. Inanilir gibi degil inanilir gibi degil

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir