Marussia, Bianchi’ye Yapılan Suçlamalar Nedeniyle Üzgün

yazar:

kategori:

Marussia takımı, Japonya GP’de büyük bir kaza geçiren ve yoğun bakımda olan Jules Bianchi’nin yarıştaki durumuyla ilgili söylenenlerin şok edici olduğunu söyledi.

Çok ciddi kaza geçiren Bianchi’nin, yarışın o anındaki koşullarındaki sürüşünün aşırı olduğu iddia edilmiş ve kazaya bunun sebebiyet verdiği söylenmişti.

Yapılan açıklamada “Marussia F1 takımı suçlamalar karşısında şok olmuş ve kızmıştır.”

“Bir sürücü hastanede kritik bir dönem geçirirken takım önceliğinin Jules ve ailesi olduğunu açıkladı. Bu üzücü söylentilere ve Jules’in kazasındaki yersiz iddialara cevap verme üzüntüsünü yaşıyoruz.”

“Ancak tüm iddiaların tamamen hatalı olması sebebiyle bunlara cevap vermekten başka bir yol bulamadık.” dedi.

Marussia, Bianchi’nin kazadan önce sarı bayraklar altında yavaşladığını gösteren telsiz mesajlarını FIA’ya verdiğini açıkladı.

FIA’dan yapılan açıklamada bu doğrulandı ve şu sözlere yer verildi: “Verilen telsiz mesajlarının hiç bir noktasında takımın kazadan önce Jules’e hızlı olması gerektiği yönünde bir ifade geçmiyor.”


Yorumlar

“Marussia, Bianchi’ye Yapılan Suçlamalar Nedeniyle Üzgün” için 8 yanıt

  1. doğru çevirdiğinize emin misiniz? Suçlamalar Bianchi’ye değil. Bianchinin yavaşladığı sonrasında takımın telsizden hızlanmasını söylediği, o viraja, sarı bayraklar sallanırken o yüzden hızlı girdiğiyle ilgili. Sarı bayraklarda en fazla yarım saniye yavaşlarlar, yıllardır böyle. Kimse yavaslamadı diye adamı suçlamaz. Önündeki ve arkasındaki de yavaşlamıyor ki sarı bayraklar sallanırken, o nasıl yavaslasın? Ama gercekten de takım emriyle hızlandıysa da bilemiyorum. O emri verenin 10 gündür uyudugunu sanmıyorum. Büyük vebal.

  2. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Bianchi’ye değil Marrussia’a yapılan suçlamalara kızmışlar.

    “Verilen telsiz mesajlarının hiç bir noktasında takımın kazadan önce Jules’e hızlı olması gerektiği yönünde bir ifade geçmiyor.”

  3. Durduk yere pistten çıktıysa ya hızlı gelmiştir, ya da araçta bir sorun olmuştur. Araçta sorun olmadığı açıklanmıştı zaten. Adamın suçu olma olasılığı yüksek, ama tabi adam hala can çekişirken de üstüne binmemek ve üzerinden rating beklememek ahlaki olandır.

  4. Bu olanaksız ve saçma o zaman pist üzerinde parçalar kaldığında temizlemek imkansız olur. Konvoy oluşmalı ki araçlar geçtikten sonra görevliler pist üzerine çıkabilmeli…

  5. yolun ortasında kimse durmadığı sürece hiç bir pilot yavaşlamaz

    yavaşlamak istemez

  6. Serhan Acar’ın bahsettiği gibi, sarı bayrak altında yavaşlama kuralında netlik olmadığı için, belkide Jules Dunlop girişinde yeterince yavaşlamak istemedi. Ardından kızaklama ile ıslak çim üzerinde de hızı kesilmeden kayarak çarptı.

    Belki de yavaşlaması gereken noktaları S virajlarda kullandı, Dunlop’ta fazla yavaşlamaya gerek duymadı.

    Neticede yarış kontrol tur zamanlarında düşüş istiyor bu anlarda, sürücü hangi virajı maksimum hangi virajı minimum döneceği kararı kendisi veriyor demek oluyor bu. Sonuç kaçınılmaz.

  7. Şöyle bi durum varki sarı bayraklar altında hiç bir pilot gerektiği kadar yavaşlamıyor. Sadece en hızlı sektör zamanını yapmıyorlar o kadar. Adamlar maksimumda gitmeye progrlanmış. Aslında sarı bayrak ve yarış içinde güvenlik aracı kuralı değişmeli. Güvenlik aracı altında garkın kapanması da adil değil. Tehlike durumunda herkes hızını güvenlik aracı seviyesine düşürmeli farklar da sabit kalmalıdır. Günümüz telemetri sisteminde bu çok zor olmasa gerek.

  8. Telsiz mesajı Bianchi’nin yavaşladığına yönelik kanıt değildir. Telemetri verisi kesinkes kanıtlar. Onu paylaşsınlar da görelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir