Villeneuve: “Alonso Bir Yarış Hayvanı, Formula 1’den Ayrılamaz”

yazar:

kategori:

Eski şampiyonlardan Jacques Villeneuve, Ferrari’den ayrılması beklenen Alonso’nun Sebastian Vettel’in hamlesiyle sürpriz yaşadığını düşünüyor.

Alonso’nun McLaren’e geçeceğini düşünen Villeneuve, Honda’nın hemen başarılı olamayacağını ancak Alonso’nun da Formula 1’den ayrılacağını düşünmediğini söyledi.

Villeneuve “Alonso iyi bir poker oynamadı. Alonso’nun pist üstünde en iyi olduğu konusunda hem fikir olabiliriz. Ancak Formula 1’de bazen neler olacağını bilmeniz gerekir.O, bunu her zaman iyi yapmadı.”

“McLaren iyi bir takım ancak Honda’yı iyi tanıyorum. Hızlı bir şekilde başarılı olacaklarını düşünmüyorum.” dedi.

Villeneuve ise Alonso’nun ayrılacağını düşünmüyor. Villeneuve “Öyle olacağını düşünmüyorum. 2 ay sonra ne yapacağını bilemez. O bir yarış hayvanı.” dedi.


Yorumlar

“Villeneuve: “Alonso Bir Yarış Hayvanı, Formula 1’den Ayrılamaz”” için 35 yanıt

  1. Alonso’yu bu kadar iyi yapan hırsı. Birşeyi kazanmak istiyorsan tam olarak ne gerekiyorsa, pist üstü veya pist dışı yapmak gerekir mantalitesinde. O yüzden takım emrine de normal bakar, takım arkadaşını seçmeye de, pist üzerinde virajdan viraja sürüş stili değiştirmeye de.

    Kendisini pek sevmem ama diğer ‘armut piş ağzıma düş’ pilotlardan değil. Safkan yarışçı da değil, taktiksel.

  2. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

    Resim seçimi mükemmel olmuş.

    1. tarih olmuş biraz…

  3. Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz(Yavuz) #ForzaJules

    Resim seçimi mükemmel olmuş @abdullah-celik .

  4. benim için dünyada tek hayvan Dave Batista’dır 🙂

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Rey Mysterio daha da hayvan.

  5. Batida hayvan nitelemesi ovgu için kullaniliyor Maradonin Ronaldo için yorumu:Cristiano Ronaldo için ilginç bir benzetme efsane Diego Armando Maradona’dan geldi. İspanyol Marca Gazetesi’nin bir söyleşi gerçekleştirdiği Arjantinli futbol adamı Ronaldo için, “O bir hayvan” dedi. Real Madrid’in 2-1 üstünlüğü ile biten El Clasico’yu Ronaldo’nun davetlisi olarak Madrid’de izleyen Maradona Portekizli yıldızın Lionel Messi’den de ‘Kat be kat üstün’ olduğunu söyledi…

    1. aslında bunu bizim de kullandığımız oluyordur. Çok güçlüler için “hayvan gibi” deriz. Ya da aslan, koç, çakal, it, mal, öküz, manda, kedi, inek, domuz vs vs 😀 her birini kullanıyoruz dilimizde. Kimisi övgü oluyor kimisi hakaret.

      1. birine aslanım benim desen adam kabarır gurulanır değilmi. ama aynı adama sen ne eşek adamsın desen sana küser kızar. halbuki ikiside hayvan ikisininde kendi alanlarında güçleri var ne garip değilmi:)

    2. Babayı üstün nereye üstün lio messiden bahsediyoruz sözüm sana değil deniz maradonaya…

      1. Sercan arkadasim,haberde El Clasico’yu Ronaldo’nun davetlisi olarak Madrid’de -muhtemelen Ronaldonun kendine ait locasinda- izleyen Maradona diyor,bu guzel cumleleri etmesinde,vatandasini degilde Portekizliyi seçmesinde Ronaldonun bu guzel jestininde etkisi olmustur:)

  6. uleeen sen alonsoya nasıl hayvan dersin 😀

    şaka bir yana algı hakaret gibi algılansada aslında iltifat ettiği anlaşılıyor. ve haksızda değil.hani bazı arkadaşlar diyorlardı alonso garanti sürmeyi sever risk almaz diye .evet alonso risk alır .gereksiz risk almaz (en yakın örnek rusya rosbergin yaptığı gibi) .

  7. Alonso bence en iyi adımları atmışdır… 2007 de yaşadıklarından sonra takım tarafından desteklenen bir pilota karşı yarışamayacağunu bildiği için McLaren den ayrıldı ayrılmasa tıpkı Coultard ın durumuna düşecekdi.RedBull a gitmedi çünkü; RedBull yeterince para vermemişdir ve zaten Ferrari ile ön görüşme yapılmış ama McLaren sözleşmesi döneminde rakip takıma pilot olamayacağı seçeneği zaten KOvalinen değişiminden bellidir. Alonso.2007 den sonra McLaren deki sözleşmesi bitmedi… sadece değiş tokuş oldu.Aslında ; Ferrari seçimi oldukça başarılıydı fakat asıl sorun RedBull çok daha iyi olunca başarı gözükmedi o kadar.

  8. McLaren iyi bir takım ancak Honda’yı iyi tanıyorum. Hızlı bir şekilde başarılı olacaklarını düşünmüyorum.” dedi.

    Alonso’nun McLaren’e 1 yıllık sözleşme için diretmesi banada bu konuyu ciddi ciddi düşündürüyor.
    Takımlar şu motorla uğraşacaklarına şu üç araç işi ile ilgilenselerdi de Alonso’da Mercedes’e
    gelebilseydi. Diğer takımlar Mercedes’i yakalayamasa bile en azından sezon baya keyifli geçerdi.

    Son olarak Alonso’nun kariyer planlamasında çok fazla hata yaptığını düşünmüyorum.
    F1 de neler olacağını her zaman tahmin etmek kolay değil.Red Bull’un dört yıl üstünlük
    kuracağını kim tahmin edebilirdi…

  9. Ferrariye gelerek alonso hata yapmadı , aksine doğru bir pozisyon almıştı . Süpriz üstüne süpriz , redbull dominasyonu, redbull haric hangi takıma gitse ferrariden iyi olamayacaktı, neredeyse sampiyonda oluyordu. Ve bu çabalar ona şampiyon olurken elde ettiği saygı ve sevginin kat ve kat fazlasına sahip olmasını sağladı. O yüzden ferrariyede çok kızmamalı kader diyelim buna. Yinede gönüllere yazılmakta çok kolay bir başarı değil.

    Villeneuve sen nediyorsun koçum , ferrari motorhome unda Alonsoyu ,çiğ etle besleyip , karanlık odada bekletiyorlarmış yarışladan önce 😀

    1. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      Villeneuve de tam olarak bunu kastetti sanırım. Özellikle son yıllarda Alonso Rocky 4’teki Rus boksöre döndü..

    2. Ferrari değil McLaren’de olsa şampiyonluk alabilirdi. En hızlı 3. araç ile şampiyonluğu son yarışa kadar kovalayan adam en hızlı 2. araç ile şampiyon olurdu.

      1. alonso’nun 2005 civarı dediği bir laf vardır; finişe kadar gidemiyorsanız ne kadar hızlı olduğunuzun hiçbir önemi yoktur. 4 sene içinde 2-3 kez arıza yapan ferrari ile 1 sezonda en az 2 kez arıza yapan, bu arızalarda tam lider gidiyorken gelen sezonda (50 puan) şampiyonluk kazanılmaz.

        4 sene içinde 2-3 strateji hatası ancak yapan ferrari ile 1 sezonda yeterli benzin koymayı unutup rahat kazanılacak yarışı 8. bitirmek, ya da spa’da hangi kanadın 1 saniye daha hızlı olacağını bilememek gibi hataları yapan takımla yine şampiyonluk kazanılmaz.

        96 puanlık takım hatası saymak 1 dakikamı aldı. vettel-hamilton sezon sonu farkı 91. bitirilemeyen yarışlardan rakiplerin aldığı ekstra puanlar, brezilyada hulk’un çarpması, valencia’da maldonado’nun çarpması, almanyada lastik patlaması gibi şeylere daha gelemedik.

        açık ara 1. pilot olmayıp takım arkadaşının sana yardım etmediği, vites kutusunun açılmadığı, rakibin olduğu sezonda da şampiyonluk rahat kazanılmaz.

        1. Dayanıklılık önemli bir faktör elbette ama sadece dayanıklılığa bakılsaydı Ferrari 5 sene üst üste şampiyondu. Hız da önemli.

  10. Alonso kariyerini fena yönetmedi aslında.Değişen şartlar diyelim.Yoksa Mclaren dışında hatasının olduğunu söylemek mantıksız.Ama Villeneuve’nin övme şeklini beğendim.

    1. Nasıl mantıksız 2007 sonu aldığı kararla kariyerinin içine etti 2008 de yapılanan redbula gitmedi redbul istemişti üstelik dağılmış eski gücû yok olmuş renoya gitti 2008 ve 2009 u heba etti bu kararla bir nevi 2010 2011 2012 2013 şampiyonluklarını kaçırmış oldu bir söyleşide bu hatasınıda itiraf etmişti redbula gitmemekle hata yaptım diye alonso redbulun 4 yılki dehşet arabasıyla şuminin rekorlarına çok yaklaşırdı

      1. Red bull’un bu kadar iyi olacağını öngöremezdi.İleri görüşlü olmak gerekiyor fakat o yine de en iyisi evim demiştir.

  11. Honda’yı iyi tanıyorum. ?

    1. Ewt bar honda takimi kac sene basarisiz sonuclardan sonra birakmisti villieuneve

      1. Peki bunun sorumlusu Honda mıydı? Sanmıyorum.

      2. Abi öyle ama yıllar geçti.

    2. Villeneuve zamanında büyük paralarla BAR takımına geçmişti Hakan. 2000 – 2003 arasında da BAR – Honda’da yarıştı. O dönemden tanıyor olabilir.

      1. Doğrudur abi Japonların kaderi bu maalesef ama o tanıdığı Honda şimdi daha bambaşka bir teknoloji ve F1 in en iyi takımlarından olan bir takımla geliyor. Ön yargıyı parçalamak atomu parçalamaktan daha zor.

      2. Viilenuve 1999’da geçmiş.Geçmiş başarılar geleceğe ışık tutmaz.Öyle olsaydı Turbo’yu F1’e getiren Reno madara olmazdı.En son ne olmuştu.Milyarlarca dolara harcayıp tesadüfen bir yarış kazanıp kaçmışlardı.İyi bir motorları olsa Alonso on yıllık anlaşma yapmak isterdi.Ya da motor iyi olsaydı Alonso’yu niye istesinler.Eskiler bilirler Ferrarinin başarıları Şumiye yoruluyordu.Takımın önüne geçmişti yani.

        1. 1999’da geçtiğini biliyorum ama o sene BAR – Honda değildi. 2000’den itibaren Honda motoru kullanmaya başladılar. Onu kast etmiştim.

          1. Bu akşam ikinci kez tokatlanıyorum. Beşer hafızası bazen yanılabiliyor.Gidip biraz ağlayayım.
            :Ö)

            1. öyle bir amacım yoktu 🙂 hata olabilir herkeste

  12. O bir Bold Pilot, o bir Yavuzhan, o bir Sabırlı.

  13. aslında iltifat etmiş ama söyleme şekli biraz garip olmuş 😀

  14. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Bu adamların övme şekilleri bir başka.Söver gibi 🙂 Genel olarak mantıklı konuşmuş eski şampiyon.Alonso,kariyerinin son bir kaç ayını hiç iyi yönetemedi ve bu duruma geldik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir