Mercedes'den Bütçe Sınırlaması için Yeni Öneri

yazar:

kategori:

Mercedes’den Norbert Haug, 2010 şampiyonası için son başvuru tarihi yaklaşırken bütçe kısıtlamaları için bir çözüm geliştirdi.

Toyota, Red Bull, Renault ve Ferrari takımlarınınspordan ayrılmakla tehdit edip, FOTA ile FIA arasında da resmi bir anlaşmanın yapılmamış olması sonrasında MErcedes- Benz motorspoları patronu son dakika fikirlerini FIA başkanı Max Mosley’e iletti.

Haug’un önerdiği Mercedes Girişim olarak sunulan fikirler şu yönde;

– 2010 için 100 bin £’lik bütçe

– Buna karşılık takımlar, yeni takımların spora dahil olabilmesi için ucuz parça sağlayıp teknik işbirliği yapacak

– Takımlar 2012 sezonu sonuna kadar sporda kalacak

– 2011 yılından itibaren, 40 milyon £’lik bütçe sınırı uygulanacak

Takımların karar vermesi için süre daralırken, bu önerinin yürürlüğe konması durumunda 40 milyon sterlinlik bütçe sınırlaması bir yıl sonraya kalmış olacak ve 100 milyon sterlin gibi daha büyük bir bütçeye sahip olabilecekler takımlar. Önerinin Monako’da gün ışığına çıktığını belirtirken, Times gazetesinin haberi çok Mercedes’e çok yakın bir kaynaktan aldığı söyleniyor.


Yorumlar

  1. yani ferrari 2010'da yarışabilmesini mclaren'e mi borçlu olacak:D lostta bile böle şeyler olmuyor ya f1 ne hallere geldi:)

  2. kaan kaanhan avatarı

    fia buna sıcak bakabilir, sonuçta 1 sene sonra 40m£ olacağının garantisini alır(anlaşılırsa) ama çıkmak için tehdit eden takımlar için aynı hesap.. ha şimdi ha 1 sene sonra.belki 1 sene uzatılmasıyla düşük bütçeye daha iyi adapte olabilirler, belki böyle bir faydası olabilir, kolay deil tabi o kadar çalışan,tesisler vs..

  3. merc taktiği şu: ekonomik krizden ötürü alınan bu kararın gerçekleşmesini ileri bir tarihe atıp o dönemdeki yeni ekonomik verilerle bunu tekrar değerlendirilmesini sağlamak. her zaman olduğu gibi büyük buhranlardan sonra ekonomilerde büyük canlanmalar olur o zamanda fia 'nın şu anki kriz senaryoları geçersiz olur.

  4. Ekonomik kriz öyle bir belirginleşecek ki, zaten kısıtlama yapmak zorunda kalacaklar 40 milyon £ kadar.

  5. Sadece 2010 için değil 2011 için de 100 milyon £ olmalı.Sonra yine aynısı olacak 1 sene neyi değiştiri ki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir