Hakkinen: Honda’nın Başarı İçin Zamana İhtiyacı Var

yazar:

kategori:

Mika Hakkinen eski takımı McLaren’ın Honda ile olan ilk sezonunda kendisini üstlerde bulması için küçük bir mucize gerektiğini söylüyor.

Japon üretici Honda 2015’ten itibaren spora geri dönüyor ve McLaren’a motor tedarik edecek.

“F1 kariyerim boyunca bir çok motor üreticisi ile birlikte çalıştım. Tedarikçiyi değiştirdiğiniz zaman ilk yılda hemen istediklerinize ulaşamazsınız. Honda’nın hemen önlerde yer alması küçük bir mucize gerektirir, elbette çok fazla motorsporu deneyimine sahipler.”

Hakkinen 1993 ve 2001 yılları arasında McLaren adına sürdü ve ilk yılında takımla birlikte Ford, sonrasında Peugeot ve en son da 1995’ten itibaren Mercedes motorlarını kullanmaya başlamıştı ve ilk yarış zaferleri 1997’ye kadar gelmemişti.


Yorumlar

“Hakkinen: Honda’nın Başarı İçin Zamana İhtiyacı Var” için 31 yanıt

  1. ”Boşver mika, sezon başı da Rai Alo yu haşamat eder diyordun..”

    bende onu yazacaktım

    adamın söylediklerinin tersi çıkıyor hep..

  2. Raikonen vehbi nick’li arkadaş şöyle bir yorum atmış

    “turbo motor la yada eski kurallarla kimin yeneceği ni aynı araçlarda yarışmadıkları sürece anlayamayız belki öncedende kimi alonsodan hızlıydı veya tam tersi ama şuan gerçekte en iyinin kim olacağını göreceğiz ve bu 10 yıllık sorunun cevabı olacak.”

    Cevabı öğrenmiş olduk.

  3. Onur Gentas avatarı

    Hakkinen belki yanılıyor ama tüm F1 severlerin McLaren ve Ferrari’nin daha güçlü araçlar üretebilmesi için istemesinden doğal bir şey yok. Ben seneye şampiyonluk için mücadele eden en az 3 takım görmeyi ümit ediyorum. Olacaktır demiyorum sadece F1’in seyir zevki için ümidim bu yönde.

    1. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
      Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

      +1

    2. Ben Ferrari taraftarı olarak her sene şampiyonluğa oynamamızı istiyorum.Aksi durum beni tatmin etmiyor.Üstelik bu kurallar yüzünden rezil durumda olmamızı kabullenemiyorum.Ferrari ve Mclaren her sene şampiyonluğa oynamadıkça F1’in zevki azalıyor.

  4. Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules# avatarı
    Toro Rosso#Dualarımız Seninle Jules#

    Yani güclü bir mclaren ıcın umutlabeklemek lazım dıyor mıka emmim…Umut ta fakırın gıdası….İnsallah cabuk adapte olurlar sürecte

  5. Honda ve McLaren kısa vadede de başarılı olabilir demektir bu. 🙂

    Mika harika birisi ama söylediklerinin tam tersi cıkıyor.

  6. Mc Laren aracının Mercedes motoru ile birşey olacağı yok. Honda ile hiç olmazsa bir umut, bir mücadele var.

    Geçenlerde Serhan Acar söylemişti. Williams Mercedes aracına karşı geçiş butonunu kullanamıyor diye. Ne acı.
    ***Yani Williams ne yaparsa yapsın asla şampiyon olamaz.***
    Bazı pilotlara acımasızca ”EZİK” diyoruz. Takımlara ne demek gerekir acaba?
    Formül buysa; kral elbet Mahsun…

    1. Ben o begenmediginiz Mercedes motorunu cok ariyacaklarini dusunuyorum.Seneye puan almak galibiyet gibi olacak Mclaren icin.

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        2012 sezonunu hatırlıyor musun? O Muhteşem (!) Mercedes, puan almak için, son seansa kalabilmek için yırtınıyordu.

        Cevap vermeyeyim diyordum ama artık dayanamadım. İçindeki McLaren düşmanlığını sürekli McLaren haberlerinde ortaya çıkarıyorsun. McLaren’in başarısız olmasından zevk aldığın her halinden belli.

        2014’de Mercedes’in bu kadar baskın olacağını kim tahmin edebilirdi? McLaren’in de ne yapacağını tahmin edemeyiz. Bir bakmışsın Honda ile inanılmaz bir iş başarıp, senin gibi McLaren düşmanlarını susturur ha. Ne dersin? 😉

        1. Bu arkadaş bu tavrından vazgeçmez. Ben görmezden geliyorum. F1 kültürü ile başka sporların kültürünü eşdeğer görüyor. Takilsin, o da can, boşver.

          1. Mclaren’i Mercedes yüzünden on beş yıl tuttum.Şimdi tutmuyorum.Başarısızlığı bana çok zevk veriyor.Hatta battıkları gün dört köşe olacağım.Sevmek zorunda mıyım?Elbette Hayır.Burası forum.Herkes fikrini söyler.
            Honda gelecek ortalığı dağıtacak söyleminizin seneye bu ilk sezon adamlara zaman vermek lazıma döneceğini de biliyorum.
            Sizin devriniz bitti.Bunu artık kabullenin.Öyle olmasaydı Alonso size geleceğini sezon başında açıklardı.2006 yılında ne olmuştu?
            Dondurulmamış motorla ve doğru lastiklerle Mercedes’in rakiplerini ezeceğini ben söylemiştim.Geçen yıl çok gülen olmuştu.

            1. İki yorumundan biri McLaren batsa da bayram yapsam. Senin gibileri bu sayfalar çok gördü. Bir kısmı pılını pırtısını toplayıp kaçıp gitti, bir kısmı dün söylediğini bugün unuttu.

              Tutturmuşsun bir Mercedes. Evet, takım taraftarı olmak, onu desteklemek, sevincini, üzüntüsünü paylaşmak güzel şeydir. Bunu ben de yapıyorum. Ama senin yaptığın bunların haricinde bir takıma -ki o takım da Formula 1’de Mercedes’le kıyas dahi yapılamayacak kadar önde olan bir takımdır- sallamak. Salla babam salla. Ne de olsa devir sizin devriniz. Devir gelir geçer, McLaren burada devam eder. Peki ya Mercedes ??

              O 15 yıl tuttuğun, bugün ise batması için dua ettiğin takım Mercedes motorlarıyla en çok zafer yaşayan, pol alan, podyuma çıkan takımdır; bunları biliyorsun değil mi? O 15 yıl tuttuğun takım sayesinde şimdi taraftarı olduğun marka Formula 1’de kalmıştır, bunu da biliyorsun değil mi?

              Yorumlarına dikkat ediyorum bir tane, hani ilaç için derler ya, ilaç için tek bir tane adam gibi, bilgi verici veya kafa açıcı bir yorumunu görmedim! Varsa yoksa en büyük Mercedes, tu kaka McLaren! Sen 2010’da neredeydin? Hani o son şampiyon takımı Mercedes’in satın aldığı ama zirvenin çok çok gerisinde kaldığı sezon neredeydin? 2011? 2012? 2013’de sen ve bir kaç kişi daha yeni yeni çıkmaya başladınız. Aynı Mercedes gibi. Bu sene zirve yaptın. Aynı Mercedes gibi. Hiç istemem ama bir gün Mercedes tepe taklak olursa yönetim kurulu takımı Formula 1’den çeker. Sanırım o zaman sen de çekilirsin.

            2. tamam sensin, ulu bilge. açıklama gereği dahi duymuyorum. senin için son mesajımdır dilediğin gibi sataş. sana yazdıkça zevk alıyorsun dostum. sen de böyle tatmin ol. ne diyebiliriz.

        2. Belli olmaz belkide tüm yarışları kazanırlar.Ama olay Mclaren sayesinde olmayacak.Benim aklımdaki Mclaren kanadı kopan,pit stop sonrası lastiği çıkan,vites kutusu vs ikide bir bozulan bir takım. Button’un aracında mıydı o sidepoddan çıkarılması unutulmuş kapak.

      2. Ben oyle birşey demedim. Zira şu anda en iyi motor Mercedes’in. Bu gün gibi açık. Anlatmaya çalıştığım; Mercedes motoru ile Mercedes’ten bir başka takımın şampiyon olamayacağıdır.

  7. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Boşver mika, sezon başı da Rai Alo yu haşamat eder diyordun..

    1. F_Alonso Diaz avatarı
      F_Alonso Diaz

      Sene olacak 2015, bak Williams a, renodan mersedes’e geçti zırt dedi uçtu adamlar. Motor sağlam ve hızlı olsun yeterki, Mclaren bir şekilde adapte eder kendini. Tabi Alo Mclaren’e geçiyormu ne oluyor onuda bilmiyoruz henüz.

    1. Konunun altındaki yorumları okumak lazım, gerçekten Rai’nin yeneceğine inanmış bazıları 🙂

      1. en çokta kendilerinden emin ve delillere dayanarak konuşmaları etkiledi beni

        1. aslında daha çok var. şuanki sezonda neler oluyorsa aynen söylediğim yorumlara gelen sapıtmış cevapları bir görsen. 🙂 aslında hepsini getirip koyarım ama sanırım arşivden de silinmiş. bulamıyorum.

          o kendi çaplarında delil üretip konuşuyor dediklerin hala gelip boş boş iddialarda bulunup benle tartışmaya cüret etmekteler. 🙂

          1. spa2000 ve herkül yaptıkları yorumdan ve sonuçtan sonra yorum yapmaya utanmışlar galiba.

    2. Bu şimdi neyi ispatlıyor.Senin F1 konusunda Hakkinen’den daha iyi olduğunu mu?
      Hatta sen herkesin kolaylıkla sürebileceği bu araçlarla onu geçebilirsin belki de?Sahi gerçek hayatta hiç f1 aracı gördün mü?Padokta dolaştın mı?Sesini dinledin mi?
      Üç tekerlekli bisiklet sürerken çekilmiş görüntülerin olduğu söyleniyor.Bir tanesini koyda bizde biraz bir şeyler öğrenelim.

      1. daha iyi yorumladığımı gösterir. kavrayamamana şaşırmadım.

        sen ninni dinlerken ben F1 araçlarının sesini dinliyordum. gerçek hayatta f1 aracı görmek büyük birşey değil genç, sakin ol. 7 sene boyunca her sene geldiler istanbul park’a. padok da ordaydı, kaçmadı biryere.

        sen emeklerken ben padokta geziyordum emin ol.

    3. Hakkinen’in ki de dahil herkes “olabilir” gibi ihtimal vererek konuşmuş.

      Üşenip aramamıştım ama sizin dediğiniz gibi “sene başında Kimi’ciler Rai’nin Alonso’yu DAĞITACAĞINI iddia ediyordu noooooldu” gibi bir durum yok. Doğru hatırlamışım. Kimse kesinlik bildirerek bir şey söylememiş.

      Hakkinen’i yanıltan zibilyon tane sebep olabilir. Ve orada tüm ihtimal verenleri de…

      İhtimal gerçekleşmedi diye niye uzayın ücra köşelerini keşfetmiş gibi bir tribe girdin ki?

      1. Hatta ve hatta sen bile çekimser yorum yapmışsın. Herhalde yılların tecrübeli RoyalHunt’ı, yılların F1 direktörü, biz yemeğe mama derken kendisi küçük dağlar yaratan RoyalHunt, bu seneye kadar “Raikkonen’in beceriksizliğini, yeteneksizliğini farkına varamamış”. Bu sene Alonso puan tablosunda Raikkonen’e fark atınca, yıllardır şampiyonluk için yarışan, şampiyon olan, daima zirveye oynayacak sürüşler gerçekleştiren Raikkonen bir anda gridin en yeteneksiz pilotuna dönüştü.

        Anlık ve sığ bakış açın, dış etkenlerin etkisi altında kalarak, çoğu zaman varsayımlarla fikir geliştirmen yüzünden vardığın sonuçlar, girdiğin tripler hep hatalı, boş.

        1. çekimser yorum yapmışım?

          AHAHAHAHAHA!

          işte daracık bakış açısı buna denir. tek haberden baktığı yorumuma çekimser kalmışsın diyor. son yorumunu resmen aynaya bakıp yazdın sanırım. tam yaptıklarını anlatıyor.

          şimdi arama motoruna gir ve “trf1 hakkinen raikkonen alonso yu yenecektir” yaz, karşına çıkan linke tıkla ve ne yazdığımı bir daha oku. bunun gibi 50 tane daha haber bulurum ancak şimdilik travmaya girmeni istemiyorum. ha neden direk link vermedim? link verince onaya giriyor, kendince bakın “kaçdı gitdi” gibi triplere girme diye.

          1. travman geçtiyse şimdi arama motoruna “trf1 massa alonsonun raikkonen i yeneceğini düşünüyor” yaz ve habere gir, 1. sayfa yorumlarda şu yazdığımı oku;

            “bir çok kimici sezon öncesi rüyada gibi geliyor bana. sezon başlayınca en azından kimi pek geride kalmasın da, rüya kabusa dönmesin. ama bir gerçeğe uyanacakları kesin.”

            tarih 4 şubat 2014, ne çekimser yazmışım değil mi? dar açılı üçgen seni 🙂

          2. Yukarıda verdiğin linkteki yorumun çekimser. Bi kere o kesin. Gayet geniş açıyla baktım ve halâ çekimser. Ne acayip bir adamsın ki başka haberin linkini verip “bak burada çekimser değilim amaaa” demeye getiriyorsun.

            Bahsettiğin haberdeki yorumun da genel olarak “Alonso da mağlup edebilir”den ibaret. Gerisi Hakkinen’in ve diğer Kimi’cilerin ki gibi varsayım… Massa’nın yorumlamasını da ek olarak ortaya koymuşsun. Button tarzı pilotların zorlanacağını söylemişsin ama Button zorlandı diyemeyiz.

            Bi de gülerken ağzını o kadar geniş açmasan..

            1. “başka haberin linkini verip “bak burada çekimser değilim amaaa” demeye getiriyorsun.”

              😀 yok. vallahi ümit yok.

              ne yapmam gerekiyordu, her habere alonso raikkonen’i ezecek mi yazacaktım? hakkinen ne diyorsa onun dediği hakkında yorum yazacağım. “durum massa’dan bile daha kötü olabilir” de yazmıştım bir habere de. “bir çok kimici sezon öncesi rüyada gibi geliyor bana. sezon başlayınca en azından kimi pek geride kalmasın da, rüya kabusa dönmesin. ama bir gerçeğe uyanacakları kesin.” bu cümleden “alonso da mağlup edebilir”‘i anlayanın hakkaten algısı, kavrayışı 0 olması lazım. sanırım sıfır. hem türkçe öğretmenine, hem de psikoloğa uğraman lazım.

              aslında algı problemin falan yok, sıvadın şuanda da üstüne tüy dikme kısmına geçtin, 2 yorumda nasıl rezil olunurun cevabını verdin. bu ders olsun, bir daha tek habere baktığın yorumla sığ yorumlar yapmazsın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir