Formula 1 Pilotları Daha İyi Yağmur Lastikleri İçin Zorluyorlar

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları, FIA’nın yağmur lastiği konusunu yeniden düşünmesini çünkü mevcut Pirelli lastikleri içerisinde yağmur lastiğinin değil geçiş lastiğinin yağmurda risk almalarını sağladığını söyledi.

Bu konuyu Sebastian Vettel geçtiğimiz hafta sonu yapılan Rusya GP’de sürücüler toplantısında dile getirdi. Sürücülere göre yağmurlu yarışlarda geçiş lastikleri daha iyi performans gösteriyorlar ve yağmur lastikleri istedikleri performansı vermiyor.

Vettel “Bu konuyu sadece Japonya’da değil, daha öncesinde de dile getirmiştik. Şu anda aşırı yağmur lastikleri çok dar bir pencereye sahipler. Geçiş lastikleri daha hızlı.”

“Yağmurun çoğunluğu gider gitmez geçiş lastiklerine geçiyoruz ve risk alıyoruz çünkü onlar daha hızlı lastikler. Bu konu üstünde çalışmalıyız.” dedi.

Lewis Hamilton “Bu yağmur lastiklerinin bildiğim en iyi yağmur lastiği olmadığı bir sır değil. Bridgestone’ların çok iyi olduklarını hatırlıyorum.”

“Oluksuz lastikler her zaman geliştiriliyor ancak yağmur lastiklerine çok fazla odaklanılmıyor.”

“Yağmuru temizleyen ve sizi daha hızlı olan geçiş lastiklerine geçmeye zorlamayan lastikler istiyorsunuz ancak o lastikler yeteri kadar güvenli olmuyor.” dedi.

Bu isteklerin ardından Pirelli de lastikleri geliştirme fikirlerine açık olduğunu dile getirdi.


Yorumlar

“Formula 1 Pilotları Daha İyi Yağmur Lastikleri İçin Zorluyorlar” için 6 yanıt

  1. Geçiş lastikleri (yeşil) yağmur lastiklerine (mavi) oranla çok daha yüksek bir performansa sahip. Pirelli’nin bunları dengelemesi lazım.

    1. Geçiş lastiği zaten hızlı olacak. Burada kastedilen yoğun yağmurdaki güvenlik mevzusu.

      1. Elbette hafif yağmurlu koşullarda geçiş lastiği daha hızlı olacak da ağır yağış varken daha yüksek performans göstermemesi lazım. Öyle ki güvenlik aracının çıktığı vakitte derhal geçiş lastiği takmak daima doğru karar oluyor. İstisnasını görmedim henüz.

        1. Ben yogun yagmur lastiginden direk kuru zemine gecilen bir kanada yarisi hatırlıyorum su efsane olan yarış hani.

          1. Yanlış hatırlıyorsun. Aşağıdaki adresten kullanılan lastiklere bakabilirsin.

            f1fanatic.co.uk/statistics/2011-f1-statistics/2011-f1-statistics-race-charts/2011-canadian-grand-prix-pit-stops-tyres/

  2. kesinlikle haklılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir