Pirelli Brezilya GP Lastiklerini Değiştirdi

yazar:

kategori:

Pirelli Brezilya’da kullanacağını açıkladığı lastiklerde değişikliğe gitti.

İtalyan tedarikçi daha önce Interlagos için orta ve sert hamurları hazırladığını söylemişti, ancak kararını değiştirdi ve yumuşak ve orta hamurlu lastikleri getireceğini açıkladı.

Felipe Massa başta olmak üzere F1 pilotları lastik seçiminden şikayet etmişlerdi ve Massa bu lastiklerin tehlikeli bile olabileceğini iddia etmişti.

Pirelli’nin motorsporları şefi Paul Hembery: “Her zaman gerektiğinde değişikliklere açık olduğumuzu söyledik. Yenilenen pist yüzeyi üzerindeki teknik analizden sonra tüm F1 takımlarının da onayıyla bu değişikliği yaptık.”


Yorumlar

“Pirelli Brezilya GP Lastiklerini Değiştirdi” için 6 yanıt

  1. Bu pirelliyi ne diye soktular F1 e aşınan lastık yapıp yarısları heyecan katması için değilmiydi neden 2012den bu yana sampiyona lider olanın işine yarayacak lastıklerden baska bısey yapmıyorlar Redbull 2013te lastık kullanım sıkıntısı cektı hop lastıkler degıstı Mercedeste bu sene sert hamurları seviyor bakıyoruz adamlar hala sert hamurda ısrar ediyor bu neyin kafasıdır anlamadım madem heyecan getireceksiniz getirin en yumusak hamuru azda olsa bi ümit olur diğer takımlara Rosberg Rusyada neler yaptı gorduk hem laastığı bıtmedıgı gıbı lastıklerden hala performans alıyodu bu sezon bi cok yarısta Mercedes garantı olsun diye pitstop yaptı bunu herkes biliyor…İçine ettiler şu yarışların adamlar 1turda utanmaslar 2sn den fazla fark atacaklar her yarışta o kadar hıza rağmen arac o lastıkları nasıl bıtırmıyor hayretlik bi durum!!!!

  2. yok ya bu lastiklerle F1 olmaz… michelin yada bridgestione lastikleri şartttttt

  3. Takımların ve pilotların isteklerini dinliyor olmaları güzel bir şey.

  4. Rusya’da yeni asfaltta lastikler Bridgestone etkisi yapınca mecbur geri adım atmış olmalılar.

  5. Ilk defa kabul ediyorlar.

  6. Sonunda anladılar hatalarını

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir