Massa: “Kimi’nin Sorunu Psikolojik”

yazar:

kategori:

Williams pilotu Felipe Massa, eski takım arkadaşı Kimi Raikkonen’in bu sene Fernando Alonso’nun yanında zorlanıyor olmasının psikolojik olduğunu söyledi.

Raikkonen’in Ferrari’ye dönüşünden önce Alonso’nun takım arkadaşı olan Massa, kendisinin de aynı sorunları yaşadığını söyledi.

Massa “Kimi’nin sorununun psikolojik olduğunu düşünüyorum. Ben de Alonso geldiğinde bunu çok fazla yaşadım. Kimi kesinlikle göründüğünden çok daha iyi. Sadece geçmişte neler yaptığına bakın.”

“Ancak Alonso takımdayken Raikkonen’in kafası biraz dağıldı ve şu anda yapabileceği işi yapamıyor.”

“Detaylar dünyasında yaşıyoruz. Psikolojik olarak iyi değilseniz mükemmel iş çıkaramazsınız.”

“Kimi’nin motive olmadığını söylemek kolay olur. Benim için de kazanın etkisinin olduğunu söylüyorlar. Ancak bana göre Alonso griddeki en güçlü sürücü. Bu yüzden mükemmel değilseniz onun önünde olmanız çok zor olur.”

“Alonso aynı zamanda çok zeki bir sürücü ve takımı kendi tarafına çekebiliyor. Diğer sürücüyü zorlayan şey bu. Diğer sürücünün takımda daha fazla ilgi gördüğünü görünce durumu tersine çevirmek çok zor oluyor.” dedi.


Yorumlar

“Massa: “Kimi’nin Sorunu Psikolojik”” için 21 yanıt

  1. Bu herifde çekemedi gitti raikkonen’i,ne kalıpsız adammış, herkezi kendi gibi yardakçı, ayakçı sanıyor.

  2. Alonso araca uyum sagladi da ne oldu basari mi var elinde ? basarisizlikla gecen 5 koca sezonun ardindan kovuldu…. Ferraride yarisip sampiyon olamamis pilot olarak anilacak sadece bu…. geciniz efendim palavralari kendinizi avutmayin. Millet Alonsonun 5.ligine seviniyor Raiyi yendi diyor kendi tuttugu pilotun karakterine denk yorumlar. Bide Alonso ile Raikkoneni Mercedes gibi bir aracla galibiyet mucadelesinde gorseydik o zaman foyaniz meydana cikacakti, Balon patlayacakti ya Allah bilir.

    1. Yeni savunma ergumanınız bumu ? Mercedes koltugunda kapıssalarda izlesek, istersen tum araclarda sırayla yarssınlar abı cok ıyısınız ya 🙂

  3. Biz de bunu biliyoruz zaten.Alonso en iyisi ve o 0.5 snlik fark bile yarışlarda büyük etki ediyor.Ferrari en hızlı aracı yapsa 1-2 olurlar ve puan farkı bu denli büyük olmaz.Fakat araç rezil çıkınca Raikkonen orta sıralardaki mücadelede eriyip gidiyor.Alonso ise farkını ortaya koyuyor.

  4. Hiçbir şeyi takmayan Raikkonen de psikolojik olarak etkileniyorsa bırakalım bu işi. Sanki 2007 ve 2008’de Raikkonen ve Massa arasında devasa fark vardı da, şimdi yok. Yerler.

  5. Son pararafta ne demek istediğini merak ettim. Bir pilot nasıl oluyorda tamamen kendi isteğiyle takımı kendi tarafına çekiyor? Para mı veriyor ne yapıyor? Halısaha maçına giderek takım kendi tarafına çekilmez, ona eminim.. Harika bir sosyal kişilik falan mı bu adam? Bir de geriye aşırı argo bir tabir kalıyor o da buraya yazılmaz zaten. Sonuç olarak ne yapıyorda takımı kendi etrafında topluyor anlamadım. Takım zaten tamamen ona yoğunlaşıyor dese anlayacağım da..

    1. Kavrayamadığın nokta şu; alonso nun daha iyi olması. Tabi favori sürücüsünün her yenilgisini bahane bulanlar için bunu algılamak zor. Takımlar yıllardır daha iyi olan sürücüye odaklanmıştır. 1 kişiden olaya bakmak da oldukça sığ. 2007de Ferrari kimiye odaklandığında rai halısaha maçı mı yapmıştı? 2008 de massa kişilik mi değiştirdi?

      Ben mühendis olsam verdiğim malzemeden en iyi sonucu alacak adama odaklanırım. Ferrari de de araçtan en iyi sonucu alacak adam alonso dur. Kimi her geride kaldığında araç uymadı her yaklaştığında araç uydu diyedursun, mühendisin verdiği paketle işi yapan alonso doğal olarak ön planda olan da alonso dur.

      1. Haaaa tamam o zaman anlaşıldı 2007 de Alonso’ya neden 2. pilot muamelesi yapıldığı…

        1. 😀

          “Ben mühendis olsam verdiğim malzemeden en iyi sonucu alacak adama odaklanırım. McLaren de de araçtan en iyi sonucu alacak adam Hamilton dur. Alonso her geride kaldığında araç uymadı, bana kumpas kuruldu vs., her yaklaştığında araç uydu diyedursun, mühendisin verdiği paketle işi yapan Hamilton doğal olarak ön planda olan da Hamilton dur.”
          -Royal Hunt

        2. 2007’de alonso’ya 2. pilot muamelesi yapılmadı, alonso istediği 1. pilot muamelesini görmedi ve ortalık karıştı bu kadar basit. alonso’nun raikkonen’i yendiği -bana kalırsa ezdiği- meydana çıkan her haberde ama hamilton da alonso’yu dövdü muhabbeti sıkıyor artık 🙂

          massa-raikkonen ile 2,5 yıl yarışır. bu 2,5 yılda çok yakın performans gösterirler, hatta massa 1,5 yılda üstündür bile.

          massa alonso’yla yarışır, tabiri caizdir, ezilir.
          raikkonen alonso’yla yarışır, beklenen sonuç nedir? ezilmesidir; ezilir.

          farklı bir sonuç beklemek hep saçma olacaktı zaten. bir hayaldi raicilerinki. alonso en kötü şekilde uyandırdı. 🙂

      2. Senin yazdıklarının tamamıyla Massa’nın “..aynı zamanda çok zeki bir sürücü ve takımı kendi tarafına çekebiliyor. ” cümlesi ve benim bu cümleyle ilgili güya sana göre “kavrayamamamdan” kaynaklanan düşüncelerim alakasız.

        Zaten son cümlemde “takım Alonso’ya odaklanıyor dese anlayacağım da…” diye yazmışım. Okumadan yorum yapmak yada düşünmeden konuşmak ikisinden biri hobin ama hangisi..

        Bıdı bıdı bıdı.

        1. anlayamamak hobin diyeceğim, ama böyle bir hobi olmaz. muhtemelen elinde değil, anlayamayınca olmuyor, ne yapacaksın.

          2007-2008 örneğini de sırf kavrayasın diye verdim, bir sene birine diğer sene diğerine ferrari odaklandığında hiçbirinin karakteri değişmedi, kimse mühendislerle halısaha maçı yapmadı. takım çıktı iyi olanı dinledi, ona daha çok önem verdi.

          en kavrayamadığın nokta ise şu: Alonso, raikkonen’den daha iyi pilottur. bak burasını kavradınmı gerisi gelir. hadi bakalım.

          1. Ve hala benim yorumumda belirttiğim durumun dışında yorum yapıp zeka küpü edasıyla konuşmak… Kendini kanıtlayamadığın ve içinde ukte kalmış bir hayat dalı var muhtemelen.

            Yahu bu cümlenin neresini anlamıyorsun: “..aynı zamanda çok zeki bir sürücü ve takımı kendi tarafına çekebiliyor. ” Allah aşkına zeka sorunun mu var senin?

            Burada Massa sırf pilotajı iyi olduğu için takım ona odaklanıyor mu demek istemiş?

            Cevabını okumayı bile düşünmüyorum bu arada.

          2. Sen pilotunu övme bırak başkaları övsün. Hakkinen dahil bir çok kişi rai alonsoya üstünlük kurar dedi bazıları ezer dedi. Fakat beklenen olmadı bu konuda bende rai e kızgınim beklenen performansi veremediği için fakat eğer dediğin gibi ezecegi zaten belli olsa bu kadar insan ahmak mı kamuoyuna kendini rezil etsin? Bi kere bunu geçeceksin
            İkincisi eğer dediğin gibi 1. pilota önem veriliyorsa 2007 alo-ham ortada alo 2. Pilot olmuş olur yok hayır ben öyle kast etmedim diyorsan o zaman 2007 de ham ile alo a aynı muamelenin yapıldığını kabul etmiş olursun 3. Sıkkın imkansızlığı hadi seç bakalım birini.
            Ayrıca sevgili kardeşim anlıyorum taraftari olduğun pilotu çok seviyorsun fakat çok sivri yorumlar yapıyorsun karşı tarafı üzecek sinirlendirecek tartışmaya açık yorumlar yapıyorsun genellikle gel hep beraber bu spordan zevk alarak seyrinı gerçekleştirelim alo keşke bu sezon şampiyonluga oynasa keşke şampiyonluk yarışına bottas ve ricardo da ortak olsa şahsen rekabetlerinı izlemekten zevk alırım. Alonso tek başına şampiyonluğa mı koşsun istiyorsun? Lütfen biraz da karşı taraftar grubunu düşünerek incitmeyecek savunma söz hakkı doğurmayacak yorumlar yapınız. Hayırlı geceler…

    2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Mesela her tarafa ispanyollar gelerek.

  6. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Açıklamanın tamamını okuduğum zaman Kimi’ye sorun olacak bir açıklama değil gibi bana göre. Aradaki farkın hızdan kaynaklanmadığını söylemiş.

  7. 2 Ekmek 1 Camel avatarı
    2 Ekmek 1 Camel

    Santander Massayı’da satın almış.

  8. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Massa’dan şöyle bir açıklama beklerdim:

    -Kimi’nin bu halini görünce F1’i bırakmayı düşündüm.

    1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Bende bu yorumu görünce siteyi takip etmeyi bırakmayı düşündüm.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Bu bir espri anlamadın galiba açıklayayım ;

        Massa her olaydan sonra F1’i bırakmayı düşünüyorum diye açıklamalar yaptıgı için,Bu olayda niye dememiş demek istedim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir