Ferrari İspanya’nın Son Şans Olmadığını Söylüyor

yazar:

kategori:

Ferrari patronu Stefano Domenicali gelecek ay koşulacak olan İspanya Grand Prix’inin takımın sezona geri dönmesi için son şans olmadığını söylemesiyle birlikte önemli bir zaman olduğunu kabul etti. İtalyan takımı aracın performansını geliştirecek birkaç güncellemeyi getireceği Barcelona’da yarışında Maranello takımının şampiyonluk mücadelesi canlandırmayı umuyor.

Ferrari şu anda ilk dört yarışın ardından liderin 47 puan gerisinde yeralıyor ve ön bölümde irtibatı koparmak üzere, eğer F60′ın performansı ciddi şekilde gelişmezse takım için her şey daha zor olacak.

Domenicali İspanya’daki yarışın önemli olacağını kabul ediyor fakat takım için son şans olduğu söylentilerini önemsemiyor.

” Elbette önemli bir yarış. Öncelikle aracın gelişimi konusunda ilk adımı atmamız gerekiyor fakat İspanya’nın son şans olduğunu söylemek istemiyorum. Konu bu değil. Elbette önemli olacak ama hayati değil.”

İtalyan patron İspanya’da yeralacak aracın şu ankinden daha iyi olacağı konusunda ısrarcı fakat takımın nerede olacağı konusunda önceden bir tahmin yapamıyor.

” En azından şu anki durumumuzla karşılaştırıldığında daha iyi olması gerektiğini biliyoruz. Fakat diğerlerini ne yapacağını bilmiyoruz. Çok sakin olmamız gerekiyor ve farklı bir araca sahip olacağımızı biliyoruz, şu an sahip olduğumuzdan daha iyi olacağı kesin fakat söylemem gerekir ki gerçekten bir adım olacak, büyük ya da küçük bir adım, diğerlerinin nerede olacağını görmemiz gerekiyor çünkü diğerlerinin uyumayacağı kesin.”

Kimi Raikkonen bugünki yarışı altıncı tamamlayarak Ferrari’ye sezonun ilk puanlarını kazandırdı. Takım arkadaşı Felipe Massa ise sorunlarla dolu bir günün ardından on dördüncü sırada finish gördü.

Domenicali bugün kazanılan puanların takımı ferahlattığını söylese de sonucun yeterli olmadığı konusunda ısrarcı.

” Çok önemli puanlar olduğunu düşünüyorum. Şu anda ihtiyacımız olan nefes almamızı sağladı, üzerimizdeki baskıyla birlikte. Ayaklarımız yere basmak zorunda. Bugün yapabileceğimiz minümum bir durumdu bu yüzden sahip olduğumuz bütün sorunları çözdüğümüzden emin olmamız gerekiyor. En azından ne yapmamız gerektiğini biliyoruz fakat damalı bayrağı tekrar görmek önemliydi.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir