Autosprint: “2015 Ferrari Aracı 2014 Aracından Daha Yavaş Görünüyor”

Güvenilir kaynaklardan Autosprint’e gelen haberlere göre Ferrari’nin 2015 Formula 1 aracının rüzgar tüneli verileri, yeni aracın 2014 aracına göre daha yavaş olduğunu gösteriyor.

Uzun zaman önce mevcut aracın gelişimi durdurup 2015 aracına odaklanan Ferrari’de yeni proje teknik patron James Allison önderliğinde yürütülüyor.

Autosprint, rüzgar tünelinde test edilen % 60 ölçüdeki 666 kodlu 2015 modelinin bu seneki F14T modeline göre daha yavaş kaldığını öğrendiklerini bu yüzden Ferrari’de alarm çanlarının çaldığını söyledi.

Bu kıyaslama mevcut model ile yeni modelin aerodinamik kıyaslanmasını içeriyor. Motor, turbo, ERS ve elektrik parçalarda yapılan güncellemelerin etkisi rüzgar tünelinde görülmüyor. Tüm bunların yanında motorda yapılacak büyük değişiklikler nedeniyle motor konumlandırılmasında değişikliklerin olduğu, yeni aracın henüz daha ilk aşamalarında olduğu için gelişim hızının ilk başta aldatıcı olacağı düşünülüyor.

Buna rağmen bu durum pek rahatlatıcı değil. Geçen ay çıkan iddialarda Alonso ve Vettel’in Ferrari’nin 2015’te büyük gelişme beklemediğini belirttiği söylenmişti. Son çıkan söylentiler bu iddiaları doğruluyor.


Yorumlar

“Autosprint: “2015 Ferrari Aracı 2014 Aracından Daha Yavaş Görünüyor”” için 45 yanıt

  1. valla oldum olası ferrariyi sevmeyen biri olarak daha daha ve daha beter olsunlar mclaren ve williams önde olsun hep isterim nede olsa o jenerasyonda basladık gönül bağımız var 😀

  2. bu tasarım değişecek ama sıkıntı orada,ferrari yine farklı şeyler deneyecek ve olmayacak ama motor gelişir burası açık.mercedes motoru da gelişecek haliyle ,muhtemelen nal toplar ferrari seneye..

  3. Bakınız Efendiler bu yıl sene başı yorumları hatırlayalım herkes red bull çuvallayacağını bırak zafer pol podyumu puan bile alamaz dediler

    ya ben ne dedim red bull bu yıl mercedese en yakın otomobil olacak podyumlar zaferler kazanacak

    sonuç ben kazandım malum kitle kaybetti
    —————————————————————————–

    şimdi malum kitle seneye ferrari çuvallar zafer kazanamaz podyuma zor çıkar vs vs vs vs diyor

    ya ben ne diyorum seneye mercedesin arkasında en hızlı otomobil ferrari olacak podyuma çıkacağız en az 4 yada 5 zafer bekliyorum özellikle senenin ikinci devresinde mercedesi hız anlamında yakalayıp 2016 da mührü basacağız

    sonuç şimdiden beli her zaman olduğu gibi gene ben kazanacağım malum kitle kaybedecek

    1. rambo arkadaşım f.alanso nasıl renaultan ayrıldı şampiyon olamadı. vettelde redbull renaultan ayrıldı şampşyonluk zor be dostum. hııı ikiside süper para kazandılar.
      hepimiz tahmin ediyoruz. sende bende 🙂

      1. bilocan dostum uslubunu çok beğendim vettel bu zinciri kıracak ferrariyi şahlandıracak yahu koskaca ferrari bu takım formula 1 in en büyüğü vettel biraz cebi de dolduracak inkar etmiyorum

    2. Riccardo kazandı wettel kazanamadı. Ayrıca sadece mercedes sorun yaşadı diye kazandı ric. çok şanslı olduğu gerçeğini kabul etmek lazım

  4. Arkadaşlar niye inandırıcı gelmiyor ferrari 2007 den beri kaybediyor zaten son 2-3 sezonda araba gerçekten yavaş 2015 yılındada yavaş olması niye şaşırtıyor ki alıştık diyelim…

  5. Bakınız; Alonso saf hız konusunda daha iyi olabilir kabul ama aracı en iyi yapan sadece mühendisler değildir, pilotlara da büyük iş düşer. 5 yıldır Ferrari neden gelişme kaydedememiş? Peki Lotus 2012-13 yıllarında nasıl olmuşta 2.liği zorlayacak kadar sesini duyurmuş? 1.pilot kavramının araca olan etkisini göz önünde bulundurun.. Bulunduğu aracı en iyi şekilde kullanan bir pilotumu tercih edersiniz, aldığı aracı daha iyi geliştiren mi? Benim tercihim 2.sidir.. Özetle Kimi gibi bir pilot kattiyen 2.pilot olmamalıdır!..

    1. Yeni adi ile firnindi ilinsi ve saf hiz 🙂
      Baska takimagidince gorecegizsaf hizini.

      1. Bu sene yeterince gördünüz saf hızını.Muhteşem yetenekli ve saf hız anlamında en iyisi (!) Rainizi adam perişan etti.Hala boş laflarla konuşuyorsunuz.

        1. Sadece Alonzo icin herşey mükemmel.Ama yancilari takımdan kovulunca, Alonzo na yol göründü.Takımın huzurunu bozan bir adam başarısızlıkta büyük pay sahiplerinden.Bir gitsin takımdan hepimiz buradayız araç sezon içinde nasıl gelişiyor göreceğiz.Gittiği takımda bakalim takim arkadaşını ezebilecekmi.Takim arkadasi Button olursa pek mutlu oluruz 🙂

          1. Dua edin de Ferrari’nin motoru iyi çıksın.Aero anlamında çuvalladıkları bu haberde iddia ediliyor.Söylentilerin de yanlış çıktığına pek rastlamadım.Eğer aracın herhangi bir yerinde sorun yaşanırsa burda sizin Ferrari’ye bela okumanızı görmek zor değil.Üstelik Vettel taraftarıyla da baya papaz olacaksınız.Biz de sizin atışmalarınızı izleriz eğlenerek.

            1. Ferrariye laf etmek bizim işimiz değil Firnindi ve saz ekibinin isi.Hiçbir ekip, Hiçbir materyal başarıyı garantilemez başarılı olsun veya olmasın Kimi işini yapacaktır, bunun için para aliyor.Ben Firnindi döneminden çok daha iyi olacağını düşünüyorum.Takimin kanseriydi kesilmesi mükemmel oldu.

              1. Tamam sen düşünmeye devam et.Gelecek sene sonu çok daha farklı şeyler de düşünebilirsiniz.Puan almak için savaşan Rai ve Vettel mi podyuma oynayacak? Güldürüyorsunuz.Bu sene ki yerlerinden farklı yerde bitiremezler.Alonso yarışta onları el sallayarak geçerken yine Santander demeyi unutmayın.Sürekli yaptığınız iş bu.Neyse ki Alonso kanserli takımdan kurtuldu.

              2. Alonso yarışta onları el sallayarak geçerken yine Santander demeyi unutmayın.

                Temenni icin tesekkurler fanatikos samurayos 🙂

              3. Haklısın yanlış düşünmüşüm.İş yarışa kalmadan sıralamalarda önünde olur zaten.

            2. alonso.da sorun olmasın sakın 2010 … 2012 yıllarını tekrar izle
              baskıyı kaldımadı desek 2010 … 2012 yıllarında izle anlayacan hangi yarışlarda hata yaptığını çuvalladığını

  6. Eger bu haber doğru ise nasıl olmusta sızdırmışlar bu haberi ????

  7. motor güncellemelerini 2014 şasisine koysalar bile bu araçtan daha hızlı olacağı kesin. bence asparagas bi haber.

  8. Ferrari dışındaki takımlarla ilgili yaptıkları haberler gerçekçi olmasa da bu habere inanıyorum.Yoksa Alonso ayrılmazdı.

    1. Alonso’ya bağlamadığınız bir F1 olayı, haberi vs. var mı?

      1. Sunumları Alonso ve Vettel’e göstermişler bağımsız bir şey mi söylemeliydim? Gerçek olan neyse onu söylüyoruz.

  9. Gelecek sene için konuşmak çok erken. ferrarinin kesinlikle bu seneden daha hızlı olacağını düşünüyorum

  10. Muhtemelen yalandır, ama olur da doğruysa Ferrari taraftarlarına üzülerek iletiyorum 😀

    http://www.youtube.com/watch?v=pyg0bO3-9PQ

    1. eğer haber doğruysa cuk oturmuş.

  11. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Altta bir arkadaş güzel yazmış. Mevcut araç birçok güncelleme gördü ve testleri yapıldı pist üstünde ama şuan tasarlanmış araçta hiçbir oturmuş olay yoktur bence ve kış testlerine de 3 ay falan var sanırım.

    Ayrıca akıl var mantık var bir takım sezonun şu kısmında mevcut aracından daha iyi bir araç yapamaz zaten.Önemli olan şuan hızlı olması değil motor-ers entegre edildikten sonra hem hafif hem daha güçlü motorun ve daha sağlam bir aerodinami yapısının oluşması.Bu yüzden bu kadar büyütülecek birşey şuanlık gözükmüyor Ferrari takımı adına.Ama Allison ve ekibi gerçekten aerodinamiye önem verse iyi olur.

  12. Geçen ay çıkan iddialarda Alonso ve Vettel’in Ferrari’nin 2015’te büyük gelişme beklemediğini belirttiği söylenmişti. Son çıkan söylentiler bu iddiaları doğruluyor.

    Bir söylenti başka bir söylenti ile doğrulanmaz. Yalnızca resmi bilgilere ve gözümüzle gördüklerimize güvenebiliriz.

    Bazı spor dergileri traj oluşturmak için haber uyduruyor. Her zaman şüpheci olmakta fayda var.

  13. Olayın özeti Ferrari kolpa yapmış. Alonso tekrar geri anlaşmak istiyorsa bak seneyede yavaşız diye. Adamları bıktırmış bazı f1 yazarlarının ifadelerine göre artık çoğu ferrari çalışanı herkes gitsede şu adamdan kurtulsak diyormuş

  14. böyle birşeyin imkanı yok, sallama ve gazlama bi haber gibi. Hiçbir takımın yeni aracı bu senekinden daha yavaş olamaz.

    1. 2012 McLaren ile 2013 McLaren’i bir kıyaslayın isterseniz. Sene sonunda yarış kazanan arabaya sahip olan takım bir sonraki sene podyuma dahi çıkamadı. Büyük kural değişikliği de yoktu.

    2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Nasıl yani? F2004 den sonra F2005 daha mı hızlıydı? 2004 yılında takvimde olan nerdeyse bütün pistlerin rekorları o aracı kullanan MSC ye ait. Pek doğru yorum olmamış. Ayrıca arkadaşın bahsettiği McLaren örneği de doğrudur ve daha çok örnek verilebilir.

  15. Arkadaşlar bu haberde bir sıkıntı yok..Yalanda değil yani. Mevcut araç 16 yarış, 8 gün test ve kim bilir kaç tane güncelleme gördü. Tünele koydukları araç, pist yüzü görmemiş ve motorunun durumu hala belli olmayan araç tünelde daha hızlı çıkamaz. Tek temenni test zamanı geldiğinde önceki araçtan iyi olsun.

  16. James Allison böyle bir hata yapmamıştır umarım yaptıysa kellesi gidecek isimlerden birisidir 🙂

  17. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    şu takımın içinden nasıl bu kadar bilgi sızıyor yada autosprint bu bilgilere nasıl ulaşıyor emin değilim ama bana göre inandırıcı değil.sezonun şu kısmında kendi aracından daha hızlısını hazırlamış bir takım olabilir mi?daha önce tam aksi haberler gelmişti,veriler cesaret verici ,wow doğruyolda ilerliyoruz gibi.o yüzden en azından kış testleri gelmeden hatta ilk yarışa çıkmadan 2 araç kıyası yapmayalım.her ne kadar takımların ciddi mukayese bilgileri olsa da

  18. Bana pek inandırıcı gelmedi bu haber sonuçta aracın eksik yönlerini biliyorlar ve ona göre gelişim göstereceklerdir.Genelde autosprint Ferrari ile ilgili hep olumlu haberler verirlerdi hepte tersi çıkardı bakalım bu defada aynısı olacakmı.

  19. Çok ilginç bi haber olmuş bu da yalnız.
    Yani inanmak gerçekten güç. Böyle bilgilere kolay ulaşılmıyor olsa gerek. O yüzden sallama bi haber gibi duruyor ama bu Ferrari’den de malesef her şey beklenir hale geldi.
    Bakalım neler göreceğiz daha. 😀

  20. Alonsonunda sunumu beğenmeyip baska bi takima geçeceğini farzedersek gerçekten bi kısmı ciddi olabilir bu durumun

  21. Bu sene için büyük beklentim olmasada , bu haberin tam bir sallamasyon olduğunu düşünüyorum

  22. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Ferrari en iyisi Honda motoruna geçsin 🙂

  23. Ferrari hız saklıyor

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Yorumsuz 😀

  24. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Vettel gelince dertler biter

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir