Caterham Fabrikasının Kapılarına Kilit Vuruldu!

yazar:

kategori:

Caterham takımı, takımın eski sahibi Tony Fernandes ile anlaşmazlıkların devam etmesi nedeniyle yetkililerin Leatfield’daki fabrikanın kapılarına kilit vurması karşısında şok yaşadı.

Gelecek hafta sonu yapılacak olan Amerika GP için aracı hazırlamaya çalışan takım çalışanları ve takım yönetimi, konunun çözülmesini istiyor.

Yetkililer (tasfiye memurları) ve mevcut takım yönetimi arasındaki görüşmelerin bugün de devam etmesi bekleniyor.

Yetkililer, fabrikanın hala Caterham F1 takımını yöneten 1MRT tarafından kullanılıyor olması nedeniyle sert bir yaklaşım sergiledi. Yeni sahipler kendilerine yapılan tekliften memnun kalmadılar.

Memnun edici bir anlaşma ortaya çıkana kadar fabrikanın kapalı kalması bekleniyor. Fabrika kapalı kalınca da takım çalışanları içeri giremiyorlar.

Caterham’ın mevcut yönetimi, Tony Fernandes’in bu yaklaşımının sürmesi halinde takıma sırt çevireceklerini açıklamışlardı.

Yönetim, Fernandes’in söz verdiği gibi takım hisselerini henüz transfer etmediğini ve hala takımın sahibi göründüğünü söylediler.

Takım yönetimi hem Fernandes’i hem de yetkilileri eleştirdi. Yapılan açıklamada “Yetkililer göreve geldiklerinden beri çeşitli açıklamalar yaptılar ve bu açıklamalar Caterham F1 takımının yönetimini yaralayıcı açıklamalardı.”

“Takımın 3 aydır iyi niyetle idare edilmesinin ardından satın alanlar yönetimi geri çekme gibi her türlü seçeneği değerlendirecektir.” denildi.

Mevcut anlaşmalara göre Formula 1 takımlarının gelirlerden pay elde edebilmesi için tüm yarışlara katılması gerekiyor. Caterham takımı Amerika’da yarışamazsa bu şirketin değerini düşürecek.

Smith & Williamson şirketinin memurlarından olan Finbarr O-Connell “Dün 1MRT ve avukatlarıyla bir görüşme yaptık ve teklifleri kabul edilebilir değildi. Bu yüzden onları gönderdim.”

“Umarım kabul edilebilir bir teklifle gelirler. Sadece bu işi devam ettirme konusunda kimin paraya sahip olduğu önemli.” dedi.

Fernandes’e bu konuyla ilgili ulaşılamadı ancak Malezyalı iş adamı Twitter üzerinden açıklama yaparak durumun Caterham yönetiminin yaptığı açıklamalardaki kadar net olmadığını işaret etti.

Fernandes “Bir şey alıyorsanız onun parasını ödersiniz. Oldukça basit.” dedi.

Takımın yeni sahibi Engavest şirkeyi ise cevapta gecikmedi

“29 Haziran 2014’te EngavestSA Tony Fernandes ve Caterham Grubu ile 1Malaysia Racing Team/CaterhamF1’i devralmak için Alım – Satım anlaşması imzaladı.”

“Engavest SA hisseler için gerekli ödeme dahil tüm koşulları yerine getirdi. Ancak hisseler transfer edilmedi. Bu yüzden Bay Fernandes hala Caterham F1 takımının sahibi ve tüm aktivitelerden o sorumlu.” sözlerine yer verildi.


Yorumlar

“Caterham Fabrikasının Kapılarına Kilit Vuruldu!” için 3 yanıt

  1. Yav sanki yarışınca çok bir şey yapıyorlardı. Bu takimda bir tek Kobayashi var işe yarayan.

  2. Tony Fernandes’in şirkette hala hissesi olsa fabrikayı kendi başına kapattırması mümkün olamaz zaten. İcra memurları bakamıyorlar mı sahiplik durumuna?

    Adama borcunuz neyse ödeyin gitsin. Böyle saçma sapan bahaneler üretip milleti kandırmaya çalışmayın.

  3. Engavest SA hisseler için gerekli ödeme dahil tüm koşulları yerine getirdi. Ancak hisseler transfer edilmedi. Büyük bir cesaret gerçekten de ben 20 Bin TL’ye araba alıyorum abi önce devir sonra para diyorum 🙂 Adamlar F1 takımı satın alıyorlar ama gel görkü hisseler devredilmiyor kabul edilemez. Bu sporda parası olmayan kalmasın arkadaş çünkü F1’in doğasına aykırı prestij kaybı.

    Son olarak Red Bull Renault üç araba için hazırız demiş 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir