FIA, 2014’te 3. Araç İçin Zorlamayacak

yazar:

kategori:

FIA, sene sonunda griddeki takım sayısının azalacağı endişelerine rağmen tepedeki takımları 3. araç için zorlamayacağını açıkladı.

Tasfiye memurlarının kontrolüne geçen Caterham’ın Amerika’da yarışacağı konusunda büyük şüpheler olurken Jules Bianchi’nin kazasının ardından Rusya’da tek araçla piste çıkan Marussia’nın da durumunun belirsiz olduğu söyleniyor.

Griddeki araç sayısının 20’nin altına düşmesi halinde takımlar, FIA ve Formula 1 Yönetimi arasında olan anlaşma gereği bazı takımlardan 3. aracı piste çıkarması istenebilir.

Ancak anlaşmada bu durumda takımların 60 gün önce bildirilmesi gerekiyor. Bunun yanında takımların aracın görüntüsü, sürücü özellikleri, ekstra aracın puan kazanma yeterliliği gibi durumların da bildirmesi gerekiyor.

Üst düzey kaynaklar 2014 için böyle bir planın olmadığını söylüyorlar.

2015’te 3. araç fikri teorik olarak açık olsa da büyük takımlar henüz bunun gerçekçi bir durum olduğu konusunda emin değiller.


Yorumlar

“FIA, 2014’te 3. Araç İçin Zorlamayacak” için 3 yanıt

  1. Bu adamlar zaten yedek şasi üretmiyorlar mı? Sorun sezon başına yetişmemesi mi acep?

    O değil de 3 araç olursa puandan muaf olmalı ve çaylak barındırmalı. Yoksa küçük takımlar iyice dökülür.

    1. Yedek hazırda araç üretilmiyor hali hazırda paketlenmiş 2 araç dan fazla bulundurmamaya mecbur takımlar deyip kıvıralım 😛
      Yedek şasinin ne olduğu da önemli yedek güvenlik kafesleri üretiliyor en fazla 5 adet gibi aklımda kalmış her parçanın yedeği hali hazırda zaten var. Toplayıp yetiştiriyorlar lego gibi 5-6 saatte.

      İlk sorun bence takımların tedarik yönüyle olabilir herşey planlanmış, adetlice alınmış durumda malum herşeyi üretmiyorlar. Geri kalanı takımların organizasyon hazırlığı sıkıntısı olabilir. Yarım sezonda hadi 3. leri çıkarın demek zulüm olurdu.

  2. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    O zaman daha kötü olmaz mı harcamalar daha fazla artar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir