Button, Alonso ile Takım Arkadaşlığından Korkmuyor

Jenson Button, 2015’te McLaren’de Fernando Alonso ile takım arkadaşı olma ihtimali karşısında endişe duymadığını söyledi.

McLaren sürücüleri Jenson Button ve Kevin Magnussen’in henüz gelecek sene için anlaşmaları bulunmuyor. Fernando Alonso’nun iddia edildiği gibi McLaren’e gelmesi halinde bu iki sürücüden birisi takımdan ayrılacak.

Button “Bana göre gridde şampiyon olsa bile kimseyle çalışmak beni korkutmuyor.”

“Geçmişte 3 şampiyon ile takım arkadaşı oldum. Gençken Jacques Villeneuve ile çalıştım. 3 sene de Lewis ile birlikteydim.”

“Hiç  bir takım arkadaşımdan korkmam. Yeni insanlarla çalışmayı öğrenmek heyecanlı oluyor çünkü her zaman dışarıdan göründüğü gibi olmuyor.” dedi.

Mevcut takım arkadaşı için Button “Tamamen kendisini veren, yarış aracını anlayarak teknik konuşan, ayar yapmayı bilen ve tamamen açık olan takım arkadaşlarıyla çalışmayı seviyorum ve Kevin tam olarak böyle.”

“Buraya deneyimsiz geldi ve ilk başta aracı geliştiren bendim. Ancak o ayar yapma konusunu çok hızlı öğrendi.”

“Çok benzer hislere sahibiz. Bu yüzden onunla çalışmak gerçekten iyiydi.” dedi.


Yorumlar

“Button, Alonso ile Takım Arkadaşlığından Korkmuyor” için 92 yanıt

  1. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Hamilton’u mağlup etmiş adam Alonso’dan niye korksun? Eğer eşit koşullarda yarışırlarsa ve Button mağlup ederse, Alonso’yu sezon sonu yine takımdan kaçarken görebiliriz.

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      ahahahah yine mi sen.

      kim kimi maglup etmiş, o yıl Hamilton’daki şansızlık kimsede yoktu.

      Bide Alonso kaçacakmış güldürme beni 🙂

      1. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Button sezonu 2. bitirdi ve 270 puan topladı. Olay sadece Ham’ın şanssızlığı değil.

    2. Onur Gentas avatarı

      Yani şu yorumu yazmasını en son bekleyeceğim kişi bir Raikkonen fanıdır açıkçası. Hem bu sene Rai’nin yaşadığı problemlerden bahsedip, konu başka bir pilot olunca onun yaşadığı sorunları görmezden gelmeniz açıkçası beni şaşırttı. Sadece puana göre yorum yapıyorsunuz sanırım.

      1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz #ForzaJules

        Raikkonen taraftarları ve şaşırmak 😀 ?

      2. KimiRaikkonen avatarı
        KimiRaikkonen

        Tabii bir pilot gerideyse hep şanssızlıktan, 270 puan toplayan ve 2. olan Button başarılı bir sezon geçirmedi zaten. Hamilton’un hızlı araçla yaptığı kazalar ile Kimi’nin yavaş Ferrari’de araca adapte olamaması aynı şey değil.

        1. KimiRaikkonen avatarı
          KimiRaikkonen

          Adam araç süremiyor ki şanssızlık yaşasın.

        2. Onur Gentas avatarı

          2012 de hamiltonin kendi hatasindan kaynaklanan kazalari soylede bizde ogrenelim. 2012 yi izlemis gibi gorunmedin acikcasi.

          1. KimiRaikkonen avatarı
            KimiRaikkonen

            Kaza kavramıyla Kimi’nin araçla yaşadığı problemler aynı şey değil diyorum. Hamilton’un araca adaptasyon sorunu veya hız sorunu yoktu ve yarış kazanacak durumdaydı. 2013 McLaren’da olsaydı Kimi ile kıyaslayabilirdik çükü 2013 aracı da bu seneki Ferrari’nin at arabası gibi yavaş ve sorunlu bir araçtı. Kimi’nin bu sezonki durumu sence gerçek performansı mı?

            1. Onur Gentas avatarı

              Sorun Kimi’nin performansı falan değil, sorun senin çıkıpta göz göre göre Hamilton ve Alonso’yu Button’dan daha kötü pilotlar olarak göstermeye çalışman. (bkz. ilk yorumun). Yoksa Kimi’nin performansı için benim söyleyeceğim bir şey yok.

              1. KimiRaikkonen avatarı
                KimiRaikkonen

                Button 2011’de Hamilton’u mağlup etti mi? Etti. Alonso’dan da çekinmez diyorum. İyiydi kötüydü diye bir yorum var mı orada?

  2. michael schumacher,i

    alonso hamilton raikonen ile kıyaslamayı bırakın
    bari f1,den anlamadığınızı açık etmeyin böyle
    abuk sabuk kıyaslamalarla

  3. F1 i 2001 den beri takip ediyorum.Michael schumacher altinda super arabayla sampiyon olan bi adamdi.Bana gore alonsoyla degil anca vettel ile kiyaslanabilir.Bana gore asla Alonsonun kapasinde olmadi schumacher.
    Bunu futbol gibi dusunun barcelona 3 semedir sampiyonlar ligi kazanamiyor.Bayern munih vs. Aliyolar kupayi.Ornegi robbenin takimi aliyor kupayi.Bu robbenin messiden iyi oldugunu mu gosterir asla! Bayernin barcadan iyi oldgnu gosterir. Schumacher de o hesap iste.Ferrari cok iyiydi ve dumduz bir pilot olarak kazandi.Ama alonso pyle segil.Renault dayken o senelerini bile hatirlarim.Aractan beklenmeyeni veren bi adam fernando.F3000 deykende izleme sansim oldu alo yu gercekten cok baska bir adam.Adami kotulemek yerine izleyip zevk alin…

    1. Yorum yazmıyım diyorum ama tutamıyorum kendimi. Yahu siz şakamısınız ? Evet. F1’i 2001 yılından itibaren izlediğiniz belli. Sen şimdi Schumacher’in 1991’deki ilk gerçek yarışında F1’in en iyi pilotlarından birisi Nelson Piquet’yi mağlup ettiğini de bilmezsin. Ya da 1992 yılında Benetton ile takım arkadaşını mağlup edip, Ayrton Senna’yı geride bırakmasını. Ya da altındaki takoza rağmen 1993 yılında şampiyonluk için yarışmasını ve takım arkadaşını mağlup etmesini. Sen şimdi Schumacher’in 1994 yılındaki ilk yedi yarışın altısını kazandığını da bilmezsin.Ve tabi ki 1995 yılında Benetton’u bırakarak daha yava şolan Ferrari’ye geçişini.. Sana göre Schumacher altındaki en hızlı araçla kazanan bir pilottur. Ama tarih, yağmur altında yarıştığı yarışların neredeyse tamamını kazanan ve Ferrari’yi belkide tarihindeki en büyük başarıyı yaşatan Schumacher’i EFSANE olarak yazdı. Sen Vettel ile kıyaslamaya devam et. Tuttuğun pilot bundan 20 yıl sonra sadece şampiyon olarak hatırlanacak. Ama Vettel ve Schumacher efsaneler arasında.. Ben tuttuğunuz pilot olsam, taraftarımın kibri yüzünden yarışmayı bırakırdım. Ha söylemeyi unuttum Schumacher 2012 Monaco sıralama turlarında 43 yaşında, Vettel’i, Rosberg’i ve en hızlı araca sahip olan Red Bull’u geçerek kalitenin ön plana çıktığı pistte size en güzel cevap vermişti dimi ?

      1. imza kardeşim altına atıyorum

      2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
        Alonso.Diaz #ForzaJules

        Efsane’yi her zaman güzel ve layık olduğu şekil de anmalıyız. Ama güzel ve layık olduğu şekil de anmamız onu insanların eleştirmemesi anlamına da gelmemeli diye düşünüyorum. Bence insanlar saygı çerçevesini aşmadığı sürece istediği kişiyi istediği kişiyle kıyaslayabilir. Ondan daha iyi veya daha kötü görebilir ama bunu saygı sınırını aşmadığı sürece yapmalı. Saygı sınırı aşıldığı an ipler kopuyor zaten. Anladığım kadarıyla Raikkonen’i sert bir şekil de eleştirmemize ve bazı troll’lerin Alonso taraftarıyım diyip ortalığı karıştırmak adına Alonso’yu Senna’dan bile büyük gösterme çabalarına değinmişsiniz. Avustralya yarışından İspanya yarışına kadar olan Raikkonen, Alonso ve Ferrari’le ilgili haberlere bir bakın derim. Raikkonen taraftarlarının kötü üslubu ve normal şekil de eleştirisini yapan, saygı sınırını aşmayan Alonso taraftarı arkadaşları görüceksiniz. Neden İspanya yarışına kadar yazdığımı da belirteyim. Ben Avustralya yarışından İspanya yarışına kadar hep sabırlı davranıp kimseye karşı kötü üslup kullanmamaya ve sert bir şekil de eleştirmemeye çalıştım. Ama İspanya yarışından sonra Raikkonen taraftarlarının sadece taraftarı olduğumuz pilota yönelik değil onun taraftarı olduğumuz için bize yönelik şerefimize varana kadar edilen hakaretlerinden sonra sabrım taştı. Ve o yarıştan sonra da genel olarak sert bir üslup kullandım. Bir çok arkadaşın da benim gibi düşünüp davrandığını düşünüyorum. Son olarak troll’leri normal taraftarlardan ayırmanızı umuyorum. Onlar amacı ortalığı karıştırıp bundan eğlence çıkarmak. Ortalığı karıştırmak için de akıl ve mantık çercevesi dışın da yorumlara ihtiyaçları var. Bu yüzden o yaptıkları yorumları ciddiye almayın. Yorumu mu sonlandırıp herkese iyi geceler diliyorum.

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules
          1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
            OtonomAktor #PrayForJules

            rain master ya 🙂

      3. HARBIDEN ŞUMİ boyle olur demiştı monokoda

    2. Evet Alonso hariç herkes 2. sınıf pilot. Rahatladın mı şimdi?

    3. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Uzayın birincisi alonsoooo. O bu dünyadan değil.

  4. Biraz da ben sallayayım:

    Bende sıralama yok, gruplandırma var.

    – Alonso-Button-Vettel-Rosberg-Sutil
    – Hamilton-Raikkonen-Ricciardo-Bottas-Maldonado-Bianchi
    – Grosjean-Massa-Chilton-Ericsson-Magnussen-Gutierrez

  5. KimiRaikkonen avatarı
    KimiRaikkonen

    Durun ben size sıralama yapayım;

    1. Fernando Alonso
    2. Fernando Alonso
    3. Fernando Alonso
    4. Fernando Alonso
    5. Fernando Alonso
    6. Fernando Alonso
    7. Fernando Alonso
    8. Fernando Alonso
    9. Fernando Alonso
    10. Fernando Alonso

    3. sınıf seyirciler sizi, ergen gibi ego yarıştırmaktan başka bir işiniz yok.

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      Uzayın birincisi Alonsoooo. O bu dünyadan değil.

  6. ”OtonomAktor #PrayForJules” arkadaşımızın paylaşmış olduğu liste belli ki, bu işin duayenleri tarafından yapılmış. Oldukça da makul ve mantıklı.

    ”RoyalHunt” sen ve senin tabiri caizse ”saçma sapan” görüşlerine lüzûm yok. Kirlilik yaratmayalım.

    1. hayırdır, alonso ve hamilton’ın schumi’nin gerisine ancak istatistiklerde koyulabileceği yorumumu mu yediremedin?

      alonso schumi ve kimi ile beraber yarışan massa, en güçlü takım arkadaşım alonso demiştir. hazmedemediysen soda iç, iyi gelir.

      1. Yahu pilotların en güçlü takım arkadaşım şudur budur ötekidir yorumlarını bu kadar dikkate alma. Tutturmuşsun bi Massa böyle dedi şöyle dedi Alonso en iyisi en mükemmeli.. Bayma milleti.. Kimse senin iddiaların yüzünden görüşünü değiştirmeyecek. Yıllar önce birkaç pilot sırf Ferrari egemenliği sonlansın diye Schumi’ye olağanüstü, mükemmel ona yetişemiyoruz, kurallar değişsin falan demişti. Pilot savunmak veya mantıklı bir şeyler söylemek değil senin ki bildiğin gereksiz çığırtkanlık..

        1. seninki nedir? favori pilotun hiçbir yerde bahsedilmiyor diye oturup ağlamak.

          gridde biri alonso’dan nefret etmesi gerekiyorsa en öndeki adam massa’dır. 2007’de ettikleri kavgalar ve maruz kaldığı takım emirleri sonucu. bu adam çıkıp en güçlü takım arkadaşım alonso diyorsa, takım yüzünden geride kaldığını vs. ima etmiyorsa burda bir samimiyet vardır.

          hepsiyle yarışan adam çıkıp alonso en iyisi diyor. sen ne biliyorsun? sıfır. hakkaten tartışmak zaman israfı.

          1. Daha kaç kere söyleyeceğim bilmiyorum ama Rai’den bir yerlerde bahsedilip edilmemesi zerre kadar umrumda değil. Lotus’tayken yeterince bahsedildi, aslında şuan da yeterince haber çıkıyor hakkında.. Özellikle gireyim Rai haberlerine yorum yapayım diye kasıyor muyum? Hayır. Rai haberi çıksada mutlu olsam diye düşünüyor muyum? Hayır. Bir şekilde başarısız bir sezon mu geçiriyor, evet. Ne yapabilirim? Hiçbir şey. Senin durmadan Alonso’yu en iyi pilot olarak kabul ettirmeye çalıştığını, onunla diğerleri arasında dağlar kadar fark olduğunu belirtme çabanı neredeyse heryerde gördüğüm için ve
            üstüne üstlük bu görüşlerini beğenmeyeleri dışlama, aşağılama çabanı görünce içim dışıma çıkıyor, midem bulanıyor mu? Evet. Hepsi bu.

            1. “bu görüşlerini beğenmeyeleri dışlama, aşağılama çabanı”

              “Hamilton ve Alonso’yu Schuminin gerisine ancak istatistiklerde koyabilirsiniz. Massa da zaten en güçlü takım arkadaşının alonso olduğunu söylemişti. Bilek güreşinden bahsetmediğine göre ne dediği gayet açık.”

              önce şu yorumumu yediremeyen umutbg’nin yorumuna bak, sonra kimin görüş beğenmedi diye aşağılama çabasına girdiğini gör. şimdi illegal araç kullanılarak alınan şampiyonluklardan, senna’ya bilerek çarpmalardan bir gireceğim, hepten kaldıramayacak.

              alonso ve hamilton gridin gerisinden iyi. bunu her bahsedildiğinde gelip söylemeye de hiç erinmem. isteyen istediği kadar alınsın, hazımsızlık problemi yaşasın.

              3 sürücüyle de yarışan bir pilot şu daha iyi diyorsa, ve “şu” pilot yıllardır ne kadar iyi olduğunu gözümüze sokuyorsa, raikkonen’i darmadağın ettiyse, istediğin kadar bahane üret hiçbir işe yaramaz.

              raikkonen’in kötü bir sene geçirmesinin tek nedeni alonso’dur. kötü bir takım arkadaşı olsa araç bu kadar gidiyor denilecekti. ancak aracın gerçekten ne kadar gittiğini gösteren bir pilot olunca, “raikkonen sıkıntılı” oluyor.

              1. Sana net bir cevap vereceğim ve muhtemelen seninle bir daha asla muhatap olmayacağım.

                Senin mantık dışı, saplantı haline gelmiş görüşlerin kimsenin umrunda değil ve asla olmayacak. Sen burada ağzına gelen ipe sapa gelmeyen şeyleri sarf etmeye devam et, anca buranın çerçevesi içinde adeta bir hamster misali dön dur.

                Dünyanın kabul etmiş olduğu bir şeyi, sen kabul etmemeye devam et. Sana açıklama yapma gereksinimi bile fazla.

                O yüzden diğer arkadaşlarıma kıymetli site sakinlerine önerim, ölü taklidi yapın. Elbet gider.

      2. yani hamiltonla alonsoyu schumi,nin ayarında görmen senin alemden olmadığın belli oluyor yani f1.den bi habersin

        1. Ben de o ayarda pilot olarak görüyorum.Herkesin Schumacher kadar araç şansına sahip olacağını düşünmüyorsunuz herhalde? O zaman Schumacher Senna’dan iyi pilot mu? Senna ölmeden önce kendinden 1 saniye hızlı Williamslar ile çekişiyordu.

          1. bak yukarıda KEMAL ŞENGÜL arkadaş
            güzel açıklamış tavsiye ederim oku
            ondan sonra konuş tabi önce Schumacher,in
            yarışlarını izle senna ile prost ile izle yani

            1. İzledim de önemli bir şey göremedim.Mücadele her dönemde olur.Senna-Prost’a karşı olması bir şeyi değiştirmez.Bu mücadeleler olmadan önce onlar efsane miydi? Hayır.Zaman geçince efsane olarak yazıldılar tarihe.

  7. Let me ride (spä2000) avatarı
    Let me ride (spä2000)

    Normal şartlarda McLaren pilot kadrosunu çoktan açıklamalıydı.
    Mevcut pilotlarımızla bir problem yok. Alacağımız karara uyacaklar.
    diaz zaten defacto olarak gönderilmiş durumda. yani onunla anlaşmış olsak zaten açıklayabilirdik.
    Ama hala açıklama yapmadığımıza göre başka bir şeyi zorluyor gibiyiz.

    Ron “The Boss” Dennis, bize bir sürpriz hazırlıyor olabilir.

    1. bu sürpriz sakın raikkonen olmasın

      1. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Hayır. Herkes biliyor o kişinin ismini: Sebastian Vettel

  8. Bana göre 1.sınıfta Schumacher-Prost-Senna-Alonso-G.Villeneuve 2.sınıfta Hakkinen-Lauda-Hunt-Hamilton-Fangio 3.sınıfta da Raikkonen-Vettel-Button-Massa-Rosberg var.Ricciardo’yu ilerde 1.sınıfa girerken göreceğiz.

    1. Elinden gelse Vettel’i 5. 6. 10. sınıfa atıcan, hatta hiç koymayacaksın. Pilot milot değil diceksin. Nasıl bir düşmanlıktır bu arkadaş. 🙂 Yazık.

  9. Aras Tekiner #ForzaJules avatarı
    Aras Tekiner #ForzaJules

    Neyseki Button’in Kimi gibi holigan taraftar gruplari yok bu sitede en azindan benim pilotum senin pilotunu döver kavgasina girmeyecegiz burda 😀 Rambo ve Mehmet Günaydin ile kavga ederler artik 😀

    1. Aras Tekiner adlı vatandaş sen ne diyosun ya ben ve mehmet günaydın bu sitede olmasaydı sebastian vettele millet neler neler derdi biz bu saldırıların önünü kesmek için neler neler çektik neler alonsoya ben bi şey demiyorum benim pilot senin pilotu döverde demiyorum alonsocular nasıl kendi pilotunu savunuyosa bende kendi pilotumu savunuyorum hakaret etmiyorum lakap takmıyorum adama bak yahu lütfen üçkağıtçılık yapma arkadaşım sen bi de burda taraf tutuyosun sana göre alonsocular melek biz şeytan objektif ol yorumlar oku

      ———————————————————————————————————————————-

      @@@@ sebastian vettel gelecek dertler bitecek @@@@

      1. Büyüksün hacı abi. Gece yatmaz ,sabah kalkmaz hazreti rambom benim 🙂

  10. Siniflar ucusa dursun, atalarimizin bir sozu vardir ben sadede gecicem akla kara is basinda belli olurmus. Keske birlikte yarissalarda gorsek ne olacak. Hicbirinizin begenmedigi button ucan hamiltonu yenmistir. Butonun suan ki tecrubesi ve surus stiliyle ayni aracta griddeki bircok pilotu yenebilecek kapasitededir…

    1. yenmek var yenmek var, 2012’de hamilton neredeydi, button neredeydi, ancak sene sonu puan farkına bakalım; hamilton şampiyonada sadece 2 puan önde, küçük bir şanssızlık daha yaşasaymış 2 seneyi geride bitirecekmiş. ben de button’ın hiçbir sürücünün yanında sırıtmayacağını düşünüyorum ancak hamilton’ı yendi demek abes duruyor.

      mesela bu sezon hamilton rosberg’i yendi, ama şampiyonluğu kim alacak? işte o belli değil.

      1. Yalnız 2011’de de Button yenmiş.Bu lastik olayı da zaten Ham’ın en büyük eksisi.Diğerlerine nazaran lastiklere çok daha çabuk zarar veriyor.Bu sene iyi koruyor diyenlere lafım araçtır.Yakıt tasarrufu iyi hızı da yerinde e bi zahmet lastik korusun.

        1. yalnız 2011’de de diyorsun da, ben zaten ondan bahsettim. 2011’de lastik koruma o kadar belirgin değildi. şampiyonayı yaptığı kazalarla ve şanssızlıklarla geride bitirdi, ki örneğin massa ile yaptığı monaco kazasında ben ceza verilmesini haksız buluyorum.

          2012’de hamilton button’dan çok çok daha üstün olmasına rağmen, sezon sonu hamilton sadece 2 puan fazla toplayabilmiş. yani bir şanssızlık daha yaşasa 3 sezonun 2sini geride bitirebilirmiş.

          bir şanssızlık daha olsaydı da 2012’de button önde bitirseydi, button 2012’de hamilton’ı yendi mi diyecektik?

          1. 2007 için Hamilton Alonso’yu yendi diyorlar 🙂 Ben katılmıyorum mesela.Bu da aynı kapıya çıkıyor.

    2. Gerçi Hamilton o sene çok sorun yaşamış ama yaşamasa bile Button yine de pit stratejisiyle şampiyonada Hamilton’dan önde olurdu.

  11. Lewis-Hamilton nickli arkadaş adamın dibisin kralısın harikasın vs vs vs

    gel bize katıl bizim pilotu destekle senin gibi değerli bi fanın doğru yolu bulmasını isterim

    eski dönem şumi senna gilles lauda fangio bunlar kendi dönemlerinin en iyisi bizim dönemle kıyaslamak çok saçma olur

    gelelim bizim döneme öne çıkan 4 tane adam var vettel hamilton rai alonso dikkat çekeri

    rai ve alonso 2001 de vettel ve hamilton 2007 de girmiştir

    bu 4 lüden en iyisi kesinlikle vettel yüzde yüz eminim 2 kesinlikle hamilton 3 rai yada alonso tam emin değilim

    ve gruba avrupa f3 te yarışmış vestarpen ve ocan katılacak

    ——————————————————————————

    son olarak button 2007 de alonsoyu yenen hamiltonu geçmiş yıllarda mağlup etmiştir korkmaması çok doğal

  12. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Herkes Senna’sından Vettel’ine kadar bir isim belirtmiş ama asıl efsane’yi herkes pas geçmiş 😀 .

  13. Hamilton ve Alonso’yu Schuminin gerisine ancak istatistiklerde koyabilirsiniz. Massa da zaten en güçlü takım arkadaşının alonso olduğunu söylemişti. Bilek güreşinden bahsetmediğine göre ne dediği gayet açık.

    Farklı devirlerde yarışan sürücüleri kıyaslamak ise anlamsız.

    1. sen bu işten anladığından eminmisin

      1. Sen Vettel’i Senna’nın önüne koyarak bu işten anladığına emin misin?

        1. iyi bak bakalım ne yazmışım

          1. Gayet iyi baktım fakat sonradan düzeltmişsin altta.Ayrıca Fangioyu hiç izledin mi? Neye göre 1.sınıfa koydun.

          2. Gayet iyi baktım fakat sonradan düzeltmişsin altta.Ayrıca Fangioyu hiç izledin mi? Neye göre 1.sınıfa koydun.

  14. 1… sınıf 2….sınıf

    1 …michael schumacher 1….vettel

    2…juan manuel fangio 2…alonso

    3..Ayrton Senna 3…Heinz-Harald Frentzen

    4…mika hakkinen

    1. Fangio ikinci sinif diyen 35.sinif yorumcudur.

      1. 1…sınıf

        1..Michael Schumacher
        2..juan manuel fangio
        3…senna
        4…hakinen

        ………………………………..

        2..sınıf

        1…. vettel
        2….alonso
        3….Heinz-Harald Frentzen

        bazıları anlamamış 1.ci 2.nci sınıfı

      2. Onur Gentas avatarı

        Fangio’yu F1 duayenlerine sorun F1 tarihinde ilk 5’te yer alacak bir pilottur. Sıralama olayı biraz rayından çıkmış gibi görünüyor.

  15. Bu röportajın devamı mıdır bilmiyorum ama Button ayrıca “Alonso iyi bir pilot, hızlı ancak bence Hamilton Ondan daha hızlı” demiş.

    Malumunuz : Hamilton belki daha fazla şanssızlık yaşadı ama takım arkadaşı oldukları süre içerisinde Button, Hamilton dan daha fazla puan toplamıştı.

    Bana kalırsa gridde şu an en iyi 3 pilot Alonso Vettel ve Hamilton. Sıralamayı istediğiniz gibi yapabilirsiniz. Ancak doğal yetenek olarak Hamilton’ı onlardan daha önde görüyorum. Fakat odaklanma sorunları Hamilton’ın diğerlerine göre zayıf, dolayısıyla dengeleyici yönü.

  16. Sınıf tartışmaları yapiladursun Button altındaki aracı hakkıyla kullanan bir pilot. Alonso gibi ekstralari olmayabilir ancak Button bir aracın tüm verilerini zekice analiz eden ve sabırla her fırsatı kovalayan başarılı bir pilot. Size sınıfsal ayrimlarinizda başarılar.

    1. Katılıyorum.

      Sıralama yapılacaksa sınıf sınıf ayırmamak gerek… 1. sınıf dersin altına sıralarsın. Adam Senna’yı birinci sınıf ilan ediyor Vettel’e gelene kadar 4. sınıfa düşüyor. Çüş. Oha. Bürst. 😀

      Perez 2. sınıf pilottur mesela bunu rahatlıkla söyleyebilirim. En kötü pilota 3. sınıf diyebiliriz.. Ama Button, Massa, Hamilton, Rai, Alo, Vet bunların hepsi 1. sınıf pilottur ve birbirlerine karşı eksi ve artıları vardır.. Legend yani efsane yani sınıflar üstü olmaksa ayrı mesele. Şuan öyle bir pilot yok.

    2. FAster Inside avatarı
      FAster Inside

      Kesinlikle katılıyorum. Eğer Alonso gelecek sene Mclaren’e geçerse yanında Button’ı görmeyi çok diliyorum. Aracı hakkıyla süren en önemlisi ise kaosu fırsata çevirebilen, benim efsane listeme girmiş biridir… Bana bu tip pilotlar her zaman daha klas F1’e yakışan isimler gibi geliyor ralli pilotu gibi her viraja saldıran pilotlar pek bana göre değil…

  17. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Herkes bir sinif muhabbetine girmiş. Ben siralama konsunda su sitedeki siralamayi begeniyorum. http://greatestdrivers.autosport.com

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      açıp bakmayanlar için yazayım. şu an gridde yer alan pilotlardan;
      button 30.
      vettel 26.
      raikkonen 22.
      hamilton 17.
      alonso 9. sırada.

      bir kaç efsaneyi de sayarsak listeden;
      hakkinen 15.
      nelson piquet 13.
      fittipaldi 12.
      mansell 11.
      gilles villeneuve 10.
      lauda 7.
      jim clark 5.
      prost 4.
      fangio 3.
      schumacher 2.
      senna 1. sırada.

      bence gayet mantıklı ve bir kaç yönden yaklaşılarak damıtılmış bir sıralama olmuş. sadece istatistiksel yapılmamış sıralama.

      1. Aşağı yukarı benim kafamdaki sıralamaya benziyor. Brabham’ı kesinlikle ilk 5’e alırım Rai’yi ilk 15’e..

        1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
          Alonso.Diaz #ForzaJules

          Takuma Sato’yu da ilk 10’a alalım nasıl olur ?

          1. Senin cahilliğini gösterir başka bir işe yaramaz.

            1. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Raikkonen’i ilk 15’te görmek>Takuma Sato’yu ilk 10’a almak. Sen benim cahilliğimden önce kendi cahilliğine yan. Alonso, Hamilton, Nelson Piquet ve nicelerinin dahi yanına yaklaşamayacak pilotu senin ilk 15’e sokmaya çalışman senin nasıl bir cahillik için de boğulduğunu ortaya koyuyor.

              1. Yorumumu sildirmişsin, tebrikler. =)

                Rai’yi zaten olduğu yerden 7-8 sıra yukarıya uygun gördüm. Listede olmayan ve ancak listenin 200 kişiden oluşması durumunda listeye girebilecek bir pilotu ilk 10’a sokarak güya benim cehaletime atıfta bulunman abesle iştigal. Hep aynı kafalar hep aynı düzlemde, sığ yorumlar…

              2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
                Alonso.Diaz #ForzaJules

                Kimsenin bir yorumunu sildirmedim. Ama genel de yaptığın gibi yine küfürlü bir yorum attıysan adminler tabi ki silmişlerdir.

                Ben senin bunu uygun görmeni saçma buluyorum zaten. O yüzden de kinaye’de bulunuyorum. Yoksa ben sen miyim ki F1 tarihine adını yaptığı kazmalıklarla yazdırmış birini ilk 10’a koyayım. O tuttuğun pek kıymetli pilotun da bırak 22.sırayı ilk 30’da bile olmayı hak etmiyor bunu da ekliyim. Bir de başkaları sığ yorum yapmakla suçlamadan önce ilk kendi yaptığın yorumlar kalitesini bir ölç. Gerçi bunu ölçe bilecek kapasite sen de olsaydı buraya saçma sapan yorumlar yazıp durmakla uğraşmazdın.

              3. Daha önce hiç küfür etmediğim gibi silinen yorumumda da küfür etmedim.

                Neyse neden silindiyse silindi..

                Sonuç olarak 22. sırada olan pilotun 15-14. sıralarda olmasını uygun buluyorum ve sana göre ilk 30’da bile olmaması gerekiyorsa bana cahil, yuh ne diyon sen beee diye cevap vereceğine git orada “oy ver” butonuna tıkla Rai’yi “daha alt sıralarda olmalı” seçeneğini seçerek oyla. Hadi kolay gelsin.

      2. saçma sapan bir liste doğrusu.

        1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
          OtonomAktor #PrayForJules

          herkesin kişisel görüşü saygı duyarım. benim kendi düşündüğüm listeme çok yakın bir kaç yeri çok az oynuyor gerisi hemen hemen aynı.

  18. Çeşitli sınıf saptamalarında bulunulmuş, kişiden kişiye göre değişmiş tabi.

    Fakat Dünya’nın kabul ettiği 3 adam vardır zirvede.

    // Ayrton Senna

    // Michael Schumacher

    Ve unuttuğunuz bir isim;

    // Gilles Villeneuve.

    Bende şahsen bu 3’ünü yazar geri kalan kısımları boş bırakırım. İstediğinizi yazabilirsiniz. Lakin bu 3 kendi içinde ayrı klasmanı korumaya devam ediyor.

    1. 1 .. Michael Schumacher kimse ulaşamaz efsaneye
      2.. juan manuel fangio,mu senna,mı

  19. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Seni McLaren’nin almasına bile şaşırmıştım.

    Her ne kadar şampiyon olsan da bir Hamilton, bir Alonso veya RAİ gibi şampiyon degilsin.

    F1’de 2 sınıf var ;

    1. sınıf — Senna,MSC,HAM,Alo,VET ….

    2. sınıf—-Baricello,,Webber,Massa,But ….

    Bu 2.sınıf pilotlar bana göre 2.sınıf takımlarda yarışmalı.

    F1’in tarihi McLaren’de böyle pilot olmamalı veya Ferrari’de veya William’da ….

    1. Vetteli senna ve msc ile ayni sinifa koymussun bence 3 sinif olmaliydi

      1 senna schumi
      2 alo ham vet
      3 digerleri

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Vettel seneye zor bir Ferrari aracı ile ne yapacak orayı merak ediyorum

        Hadi bu sene yeni araçlara alışma dönemi felan diye geçiştirdik,ama seneye daha kötü olursa taraftarlar 4 şampiyonlugu iyice sorgulamaya başlayacaklar.

        O yüzden Vettel’i seneye bekliyorum..

        1. Lewis-Hamilton avatarı
          Lewis-Hamilton

          Artı olarak Senna ve Msc tabi ki Ayrı bi gezegendeler ama Ham ve Alo’yu veliahtları olarak görüyorum.

          1. Hamilton çok yetenekli ancak çok dağınık bir pilot, kesinlikle ne sumi nede senna ile esdeğer bir pilot değil.Alonsoda saf hiz bakımından eksik, karakteri zayif.Ikiside onlarin duzeyinde degil.

            1. Lewis-Hamilton avatarı
              Lewis-Hamilton

              Türklerdeki klasik sorun okudugunu anlamama .. Kimse Senna ile Hamilton’ı aynı kefeye koymadı veya MSC ile Alo’yu sadece 1. kalite pilot oldukarını belirttim.

            2. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
              Alonso.Diaz #ForzaJules

              Şura da bile karakter yaziyorsunuz ya pes. Ne karaktermiş arkadaş, yani durumu bilmeyen bir insana bu yazdiklarinizi gostersek adam sizi Alonso’yla kan davalisi sanır.

              1. Klasik erendost yorumu kendisi çok sever de Alonso’yu. Acısı çok Alonso’dan yana. Bi de saf hız ayağı yapmış, Kimi’yi de bir kategoriye sokacak ama yazmaya çekinmiş. Saf hız nedir abi ya, ya da formula 1 de gerçekten saf hız denen şey var mı, bunun ölçütü ne..??

              2. ve şanslıyız ki internete yorumlar mürekkeple yazılıyor. bakın şuan kıvıra kıvıra dansöze dönen erendost 1 yıl önce ne demiş;

                “12 Eyl 2013 – 18:22 at 18:22
                Alonso’yu da gördük 2007 de ne kadar yarışçı olduğunu.Kendini zor attı Renaulta.Ben Alonso’nun Kimi den en az 2 3 kat daha çalışkan olduğunu düşünüyorum, ancak Kimi’de saf yetenek hani sınıflarda bazı zeki çocuklar olur hiç çalışmazlar ama hep yüksek onu alırlar işte öyle.Alonsonun Kimi’yi buna rağmen yenemiyeceğını düşünüyorum.He olurda yenerse elini öperiz :-)”

                bu yorumu okuduğumda alonso yenince, alonso yendi daha iyi pilotmuş diyeceğine inanmış mıydım? hayır. çünkü bunun için gerçekleri görecek bir zihniyet lazım. ne dedim; raikkonen’in kolu bozuk, santander vs diye komplo teorileri üretecekler dedim, ne dediysem o oldu. 🙂

          2. rüya görüyon derim

        2. bizde hamilto.nu orta sııf bir takımda görsek denesek nasıl olur
          çünkü zirveye oynayan takımlarla girdi bu aleme
          mclaren ve mercedes kaç yıldır bu takımlarda
          vetteli torro rosso.da gördük neler yaptığını

          Hamilton hiç üst sınıf pilot olmadı
          seneye gitsin mclaren hondaya görelim pilotluğunu nerelerde
          yada sauber yada lotus yada kim varsa

    2. 1. sınıf – Schumacher
      2. sınıf – Alonsı-Senna
      3. sınıf – Hamilton-Hakkinen
      4. sınıf – Wettel-Raikkonen-Montoya vs.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        Daha ne diyim

        Senna’yı 2 .sınıf pilotta yaptınız.

        Sınıfınızda okulunuzda kalitenizde sizin olsun 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir