Lotus, Ocon’un ilk Formula 1 Testinden Etkilendi

yazar:

kategori:

Lotus takımı, Valencia pistinde 2012 araçlarıyla ilk defa Formula 1 sürüşü gerçekleştiren Avrupa Formula 3 Şampiyonu Esteban Ocon’un performansından etkilendiğini açıkladı.

E20 ile çarşamba ve perşembe günü piste çıkan Ocon 150’den fazla tur attı. Alan Permane “Esteban son 2 günde olağan üstü bir şekilde sürdü ve ona verdiğimiz tüm görevleri yerine getirdi.”

“Yeteneği olduğu açık çünkü çok hızlı bir şekilde hızlandı ve araç içerisinde rahat göründü. Onun geri bildirimleri çok umut vericiydi.”

“Çok uzun zaman geçmeden onu yine F1 aracında göreceğimizden eminim.” dedi.

Autosport’a göre Ocon, gelecek sene Lotus Formula 1 takımında bazı görevler alacak.

Ocon, F3 serisindeki ilk senesinde Tom Blomqvist ve Toro Rosso ile Formula 1’e girecek olan Max Verstappen’i geride bırakarak şampiyon oldu.

Ocon dışında Sauber ile Adderly Fong ve Roy Nissany de Valencia’da test yaptılar. Çarşamba günü Fong Sauber C31 ile 99 tur atarken perşembe günü Nissany benzer şekilde 99 tur attı.


Yorumlar

“Lotus, Ocon’un ilk Formula 1 Testinden Etkilendi” için 5 yanıt

  1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    bu eleman verstappene 100 kusür puan fark takmış ve sadece 7 ay büyük. verstappende görüp bu elamanda göremedikleri şey nedir acaba?

  2. ”Şimdiki F1 araçlarını eğitimli maymunlar bile kullanır” Niki Lauda’ 2002 yılında Jaguarın F1 aracını test ettikten sonra söylemiştir.

  3. Kvyat,gutierez,ocon,chılton,erıcsson hepsı Ayrton Senna maşallah…

  4. Süper yetenekler ya… Yoksa şimdiki araçları sürmek o kadar zor ki.. Yani bu çocuklar gerçekten olağanüstü, mükemmel.. Mübarekler hepsi birer Alonso..

  5. Lotus adamın performansına değil, cebindeki paraya bakar. Sponsoru var mı onu öğrenek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir