Anket: 2014 Formula 1 Dünya Şampiyonu Kim Olacak ?

Formula 1’de sezonun son üç yarışına doğru ilerlerken Lewis Hamilton 17 puan fark ile lider konumda bulunuyor. Nico Rosberg uzun süre lider götürdüğü şampiyonada ikinci sırada bulunurken, Daniel Ricciardo’nun son yarıştaki çifte puan kuralı sayesinde şampiyonluk şansını devam ettiriyor.

Lewis Hamilton’ın Austin karnesine baktığımızda 2012 sıralama turlarında 2, 2013 sıralama turlarında ise 5. olduğunu görüyoruz. Hamilton 2012 ve 2013 yıllarında Austin sıralama turlarında takım arkadaşları Button ve Rosberg’i mağlup etmeyi başardı. İngiliz pilot 2012 Amerika GP’sin kazanırken, 2013 yılında dördüncü oldu.

Brezilya’da ise Hamilton hiç galibiyet alamadı ve tek gözle görülür başarısını 2012 Brezilya GP’sinde pole pozisyonunu kazanarak elde etti. 2010 ve 2012 yıllarında en hızlı turu kaydeden Hamilton, Brezilya’da daha önce 2 kez yarış dışı kaldı. Geçen sezon gerçekleştirilen Brezilya GP’sinde ancak dokuzuncu olabildi.

Abu Dhabi’de ise Hamilton 2011 yılında yarışı kazanmayı başardı, 2009 ve 2012 yıllarında pole pozisyonu kazanan İngiliz pilot 2010 Abu Dhabi’de en hızlı turu kaydeden isimdi. Hamilton Abu Dhabi’de daha önce 5 yarışın 2’sinde yarış dışı kalırken, takım arkadaşları arasında sadece geçtiğimiz sezon Rosberg’e yenildi.

Nico Rosberg cephesine baktığımızda Amerika GP’si sıralama turlarında Michael Schumacher ve Lewis Hamilton’a geçildiğini görüyoruz. Austin’de sadece iki puan alabilen Alman pilot, Hamilton’a geçtiğimiz sezon yenilmekten kurtulamamıştı.

Brezilya’da ilk kez 2006’da yarışan Alman pilot takım arkadaşlarını sıralama turlarında 5 kez geçerken 3 kez geçilmekten kurtulamadı. Geçtiğimiz sezon Hamilton’ı hem yarış, hem de sıralama turlarında geride bırakan Alman pilot, yarışlarda ise sadece 2012 Brezilya GP’sinde Michael Schumacher’e geçildi ve 3 kez yarış dışı kaldı.

Abu Dhabi sıralama turlarında daha önce sadece 2010 yılında Michael Schumacher’e geçilen Rosberg, geçtiğimiz sezon Lewis Hamilton’ı sıralama turlarında geçmeyi başarmıştı. Rosberg Abu Dhabi’de yarıştığı tüm takım arkadaşlarını yarışta mağlup etti ve sadece 2012 Abu Dhabi GP’sinde Karthikeyan’a arkadan çarparak yarış dışı kaldı. Alman pilot geçtiğimiz sezonki yarışı üçüncü sırada bitirdi.

Ricciardo’nu matematiksel olarak şampiyonluk şansı devam etse de, Hamilton ve Rosberg’in yarış dışı kalıp tüm yarışları kazanması gerekecek.

[poll id=”16″]

 

 


Yorumlar

“Anket: 2014 Formula 1 Dünya Şampiyonu Kim Olacak ?” için 19 yanıt

  1. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    Kesinlikle Hamilton hak ediyor fakat son yarış kalırsa(arıza durumu) pek çoğumuzu şaşırtırmı..bence şaşırtmaz

  2. rosberg sezon icerisinde bircok cirkeflik yapti. hamilton kesinlikle sampiyon olmali

  3. Yine hamilton ve yine son uc yarisa girerken puan farki 17 tarih tekerur edermi bilemem. Umarim bu sefer seytanin bacagini kirar ve hakeden kazanir…

  4. Ortalığı karıştırmak istemem ama Rosberg oylarını tahmin edebiliyorum. ‘Hamilton olmayan’ seçeneği.

  5. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Rosbergle hamilton arasindaki mücadelede hak eden hamilton di. O yüzden ham.

  6. vw-tdi-power avatarı

    Son yarışta aşırı bir terslik yaşanmazsa Hamilton şampiyon olur. Şimdiki iki yarışta puan farkını açacaktır muhtemelen Hamilton, konsantrasyonu gayet yerinde görünüyor.

    Ancak dramatik bir son yarış bekliyorum

  7. Bu sene nasıl ki Mercedes takımlar şampiyonluğunu sonuna kadar hak ettiyse, pilotlar şampiyonluğuna Hamilton o kadar hak etti. Umarım sorun yaşamadan alır şampiyonluğu.

  8. sorun yasanmazsa tabıkı hamılton

  9. Son yarışta Rosberg sorun yaşıyomuş bi de o kadar herkesin düşündüğünün aksine.
    Amma ilginç olur he. 😀

  10. Sakinliğini korumaya devam eder iyi konsantre olursa hamilton alır götürür bu şampiyonluğu rosberg baskı altında olduğu açık basit hatalar yapmaya açık bir durum ki rosberg baskı altında kolay hata yapabiliyor ve böyle hassas bir durumda küçük bir hata hayati olabiliyor. Hamiltonun saf hız anlamında daha iyi daha hızlı bir pilot olduğu bilinen birşey ( rosbergle karşılaştırıyorum kimseye laf atma yok alta hemen benim tuttuğum pilot daha iyi gibisinden atlamasın kimse 🙂 ) sakin kalmaya devam edip konsantrasyonunu bozmaz odaklanırsa burdan hamiltonun şampiyonluğunu tebrik eden mesajlar yazarız sezon sonunda 🙂

  11. Hamilton bu sene kesin şampiyon olmali. Eğer olamayacaksa gitsin limon satsin. Bu arada Ricciardo’nun şampiyon olabileceğini bir tek Ricciardo düşünüyor olsa gerek.

    1. 😀 2 oy almış.Biri Ricci biri Marko. 😛

      1. Ricciardo’nun ailesi’de birazdan oy verir kendisine. 🙂

  12. Son yarışta Ham problem yaşar ve Rosalinda şampiyon olur diyorum.

  13. şu küçük enişteyi kaldırın listeden arkadaşlar. tamamen oy israfı 😀

    1. Dostum okadar acimasiz olma 2007 dusun son uc yarisida ricci kazanip ham ve rosberg birbiriyle carpisip veya mekanik sorunlar yasarsa belkide olur olmaz olmaz demeyelim 🙂 ama umarim oyle birsey olmaz baska bir rbr sampiyonluguna tahamul edemem…

  14. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Ben son yarışı bekliyorum zaten şuan ki yarışların bir önemi yok .

    Son yarışta Hamilton sorun yaşarsa şampiyonluk Rosberg’in .

  15. Gönül isterki Riccardo şampiyon olsun fakat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir