Vettel: Uzun Ömürlü Motor Kuralı Aptalca

yazar:

kategori:

Amerika GP’si organizatörleri son dünya şampiyonu Sebastian Vettel’in bu hafta sonu yarışa pit alanından başlamasının oldukça talihsiz olduğunu söylüyorlar.

Sebastian Vettel bu sezon altıncı motorunu kullandığı için Austin’de yarışa pit alanından başlayacak.

Yarışa pit alanından başlayacak Vettel “Bu tamamen aptalca. İnsanlar televizyonu açtıklarında bir sürücünün sadece oturduğunu ve yapacak bir şeyinin olmadığını görüyorlar. Bu çok kötü.” diyerek uzn ömürlü motor kuralını eleştirdi.

Austin pistinin kurucularından Bobby Epstein’in ise Vettel’in cumartesi günü sıralama turlarını katılamayacak olmasından dolayı üzgün.

“Vettel’in pazar günü gridden başlamasını isterim. Bu bizim bilet satışlarımızı etkilemez çünkü insanların çoğu buraya genel deneyim için geliyorlar ancak bu durum yine de talihsiz bir şey.”


Yorumlar

“Vettel: Uzun Ömürlü Motor Kuralı Aptalca” için 6 yanıt

  1. Bunu diyen de Vettel.
    Vettel: The rules are clear, once you decide to play the joker & take a 6th part, 6th engine, 6th turbo etc you have to start from pit lane.

  2. Tolga Karanlık avatarı
    Tolga Karanlık

    Senin bütün şampiyonluklarında da vardı bu kural, o zaman tek kelime etmemiştin. İş sana dönünce mi aptalca oldu?

  3. Bu kural yıllardır var. Şimdi ucu sana dokununca mı aklına geldi kuralı eleştirmek?

  4. ben mi boz dedim motoru aptalca olan şey için takımına bakacaksın. Birisi çocuklara hızın devamlılığının da hız kadar önemli olduğunu anlatsın. Para maliyet konularına girmeden

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Bunun takımla alakası yok ki takım mı üretiyor motoru,Renonun düzeltmesi gereken sorunlardı.

  5. Bence Vettel hakli. Uzun ömürlü motor demek o motordan maksimum performansı alamamak demek. Motordan maksimum performansı alamıyorsanız F1’in ne anlamı kalır ki?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir