Rosberg: “Çifte Puan Kuralını Seviyorum”

yazar:

kategori:

2014 şampiyonasında 2. sırada bulunan Nico Rosberg, son yarış Abu Dhabi’de çifte puan verilecek olması kuralını sevdiğini söyledi.

Son yarışlarda takım arkadaşı Lewis Hamilton’u geçmeyi başaramayan Rosberg şampiyonada ikinci sıraya geriledi ve puan farkı 17’ye çıktı.

Niki Lauda “Nico için durum zor çünkü Lewis şu anda en iyi döneminde.” dedi.

Yapılan ankete göre de taraftarlar da aynı şekilde düşünüyor. Ankete katılanların sadece % 22’si Rosberg’in farkı kapatabileceğine inanıyor.

Ancak son yarış Abu Dhabi’de kazanana 50 puan verilecek olması, mücadelenin devam edeceği anlamına geliyor.

Amerika GP öncesi konuşan Rosberg “Bu kuralı seviyorum. Her yarışı kazanabileceğimi biliyorum bu yüzden taktiklerimde değişiklik yok.”

“Sürücüler şampiyonluğu için mücadele devam ediyor ve Abu Dhabi’de son bayrak sallanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”  dedi.

 


Yorumlar

“Rosberg: “Çifte Puan Kuralını Seviyorum”” için 14 yanıt

  1. son yarışı kazanmak zorunda şampiyonluk için. Diğer iki yarışta ikinci olsa da olur. 1 puanla alır şampiyonluğu.

  2. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    seversin tabi

  3. lider olsa idi boyle sevinirmiy di acaba ???

  4. Tam da sana göre bir kural bu çifte puan zaten…Alman bır takımda alman calısanlar ve şampıyonluk ıcın fazlasıyla pohpohlanmış 2.pilot gibi takım arkadasına ezılen bırıne göre…

    Sen şampıyon olma da kım olursa olsun…önce hakette…

  5. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Herkesin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.Habere gelirsek,Rosberg tabiki bu kurala şimdilik sevinebilir ancak son yarışa kadar bir şekilde öne geçerse bu sefer baskı onun üzerinde olacaktır.Ben,herhangi bir kaos ve aksilik olmadan Hamiltonun kazanmasını istiyorum.Çünkü bana göre daha çok hakeden taraf.Ama bu çifte puan kuralı kesinlikle kalkmalı ve bu sezon bir skandala bile sebep verebilir.Zaten f1de bir kural sık sık yasaklanıyor.Umarım adaletsizce bir şey olmaz.

  6. Çifte puan kuralı kim gerideyse ona yarar. Rosberg bu sözü şampiyonada önde iken söyleseydi de samimiyetine inansaydık.

  7. En başta sporun ruhuna yapılan bir adaletsizliktir çifte puan tabi ki rosbergin bu sartlarda isene yarayan bir durum ancak ne olursa olsun çok adaletsiz bir uygulama

  8. Bora Vardar avatarı

    öncelikle Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun. yani nico’nun yerinde kim olsa aynı açıklamayı yapardı, lider olsa zittını yapacağı gibi.
    Alın size komplo teorisi iş son yarışa kalır, nico agresif başlar ufak kaza yapar geriye düşer ham güle oynaya liderken son 10-15 tur kala bir aksilik Allahın işi işte akıl sira ermez nico geriden yukselerek şampiyon olur? izlenmeyen eski popularitesi kalmamış f1 için heyecanlı bir son.

  9. Hayatım boyunca bilumum sporda duyduğum en saçma en gereksiz en adaletsiz en zırva kurallardan biri..

  10. şu çifte puanın anlamını bilemiyorum.neye hizmet ettiği belli değil.yahu adam sezon sonuna kadar aynı araçtaki takım arkadaşı ile yarışacak (burada hangi pilotun önde olduğu veya hangisinin daha iyi olup olmadığı sorgulanmaksızın) sezonun son yarışında olası bir teknik arıza ile yarış dışı kalması veya vs durumda şampiyon olamaması gerçekten yıkıcı bir durum olur.yalnız tabi şöyle bir durumda geçerli.olası iki mercedes aracınında yarış dışı kalmasıyla ,puan durumundan heberim yok ama en yakın pilotun birden şampiyon olma durumuda var.

    ne olursa olsun bana saçma geliyor.

  11. Olağan şartlarda, Hamilton bir problem yaşamadigi sürece Rosberg’i sampiyon yapabilecek tek şey çifte puan kuralı. Neden sevmesin ki?

  12. Senin durumunda olsa bende severdim. Bu son yarisa kadar farkı 14 15 puan olarak tutar son yarisida kazanırsa ozaman Cümbüş u görürüz.

  13. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Hadi be ordan bu sene sen önde olsaydın görürdük Alman lobisi ile o kuralı da kaldırıdın.

  14. Son yarışta milliyetci araç ayarlari yapılır mi bilmem. Bu bir ihtimal ancak böyle bir durumda uzun soluklu şampiyon Hamilton’un kaybını mercedes nasil telafi eder bilemeyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir