Berger: Ferrari’nin Yerinde Olsam Alonso İle Devam Ederdim

Eski Ferrari pilotu Gerhard Berger, Ferrari’den ayrılması gündemde olan Alonso’nun takımda kalması gerektiğini düşünüyor.

Vettel’in Red Bull’dan ayrılacağını açıklamasının ardından transfer piyasası bir anda karıştı ve Alman pilotun Ferrari’ye gideceği iddia edildi.

Son günlerde çıkan haberlerde ise Ferrari’nin mali sebepler nedeniyle Alonso ile yolların ayrılamadığı ifade edildi.

Ancak Eski F1 pilotu Gerhard Berger’e göre İtalyan takım için en iyi çıkış yolu Raikkonen ile yollarını ayırmak olabilir.

Berger “Ferrari’de olsaydım, Alonso ile devam ederdim. Çünkü Alonso ve Vettel ile birlikte dünyanın en iyi iki sürücüsüne sahip olurdum” dedi.

Raikkonen daha önce 2010 yılında Alonso’nu Ferrari’ye geçmesinin ardından takım ile yollarını ayırmış ve Formula 1’den bir süreliğine emekli olmuştu.

Vettel ise bu konu hakkında açıklama yapmaktan kaçınıyor.

Çarşamba günü İtalya’nın La Gazzetta dello Sport gazetesine konuşan Vettel “Özür dilerim ama gelecek hakkında birşey söyleyemem. Şuan değil, ama gelecekte bunu konuşmayı umuyoruz” dedi.

Vettel ayrıca Red Bull’un Abu Dhabi sonrasında yapılacak teste çıkmasını engellemesinin nedenlerini anladığın söyledi.

Vettel “Kararın nedenleri var. Hayal kırıklığı yaşıyormuyum ? Farklı birşey beklemiyordum diyelim” dedi.


Yorumlar

“Berger: Ferrari’nin Yerinde Olsam Alonso İle Devam Ederdim” için 67 yanıt

  1. ferraride seneye vettel hulk yarışır benden söylemesi yazın kenara … isterse berger sen yarış…. yanınada takım ardaşın olarak jean alesi,yi versinler … nasıl olur nojtalji olur 90,ların başındaki ferrariye döneriz

  2. Görüyorum ki 2012 sezonunda Alonso’yu da, Vettel’i de, takımlar güç dengesini de yanlış analiz ediyorsunuz.
    Bir kaç örnek vereceğim.

    1 – 2012’de ilk 7 yarışı farklı pilotlar kazandı. Güç dengesinin en oturmadığı yıllardan biridir.
    2 – Zaman zaman Red Bull (Kore – Japonya ve Hindistan harici net en hızlı oldukları yarış yok), çoğunlukla da Mclaren en hızlı takım oldu.
    3 – RedBull’un alternatör sorunu, Mclaren’in pit duvarı hataları, dayanıklılık sorunları bu sezonu dengeleyici faktörler oldu.
    3 – Alonso’nun özellikle Monza’ya kadar çok iyi olduğuna hem fikirim. Harika performanslar sergiledi. Ancak Monza’dan sonra (Suzuka %80 kendi hatasıydı) hayret edilecek şekilde bir performans kaybı yaşadı. Beraber yarıştıkları dönemde Massa’nın Alonso’nun gerisinde kalmadığı bir bu dönem, bir de 2010 sezonu başları var(!) Alonso’nun baskı altında gridin en iyisi olduğunu düşünenler, lütfen bir kez daha düşünsün. Çabası takdire şayan da olsa son yarışlarda o extra gücünü gösteremedi bence.
    4 – Monza’da alternatör arızası nedeniyle yarış dışı kalınca Alonso’nun 44 puan gerisine düşüp, Singapur’u (ki bence kazandığı en iyi yarışların başında gelir) ve ardındaki 3 yarışı da kazanarak tekrar iddialı konuma gelmeyi başaran Vettel, pitten başladığı Abu Dhabi’yi de 3. bitirdi. Özellikle son turlarda Button’ı geçişi çok kritikti. Brezilya’daki talihsizliklerini yazmıyorum bile. Yine de olması gerektiği yerdeydi. Vettel’in baskı altında kötü pilot olduğunu düşünenler, lütfen bir kez daha düşünsün.
    5 – Pek ciddiye almadığım bi arkaaş buyurmuş ki Alonso 2012’de Valencia’da 2 saniye yavaş araçla kazanmış. Cevap hakkı doğdu. Alonso’nun bu yarışı kazanması gerçekten takdir edilesi bir durum. 11. başladığı yarışı kazandı. Ancak öyle 2 saniye yavaş bir araçla değil. Şöyle ki; Alonso’nun elendiği 2. seansta en iyi dereceyi yapan Grosjean’la arasında sadece 0,2 sn fark vardı. 13. olan Massa ise Gro’dan 0,3 sn yavaştı. Öyle abartılası bir durum yok yani. Ayrıca yarışı kazanabilecek üç pilottam ikisi alternatörden(Gro-Vet) diğeri de(Ham) kazayla kalınca ve üstüne 2 SC periyodu olunca, zaten iyi bir pilot olan Alonso, hızları çok yakın araçların arasında sıyrıldı.

    Sadede geleceğim.
    2012 şampiyonluğu 4 şampiyonluk arasından doğrudan Vettel’in gücüyle kazanılmış belki de tek şampiyonluğudur.. Hata yapma lüksünün sıfır olduğu bir sezonda, gerçekten mükemmel bir iş çıkardı.
    Pilotajın çok önem taşıdığı bu sezonda Vettel’le birlikte şampiyonluğu hakedecek performasn gösteren Alonso diğer tüm pilotların pilotajını geride bıraktılar. (Hamilton’a ayrı bir parentez açmak lazım)
    Vettel’în 4 yıllık şampiyonluk serisini konuşurken 2012’ye farklı bir pencereden bakmalısınız. Mark Webber’in pilotlar şampiyonasında 6. olduğu sezonda, Vettel’in bu şampiyonluğuna dudak bükerek bakmak en hafif tabiriyle bu spora yapılmış bir ayıptır.

    1. Düzeltme
      İki adet 3.madde olmuş. 🙁

    2. Saçmalamışsın.Valencia yarışında Vettel en yakın rakibi Renault’lardan bile 1.5 saniye hızlıydı.Alonso ile bu fark 2 saniyelere çıkıyordu.Açıp yarışı tekrar izlemeni tavsiye ederim.2012 şampiyonluğu Vettel’in gücüyle kazanılmadı Redbull kazandı o şampiyonluğu.Webber’in takım tarafından sabote edildiği de gayet açık.Yoksa Webber Vettel gibi sıradan pilottan her yarıi 0.5 sn yiyecek bir isim değil.Eğer Vettel iyi pilot diyorsanız bu sene foyası ortaya çıktı.Her türlü ikilemde kalıyorsunuz.

      1. Bana saçmalamışsın diyebilmen için elinde bir done, yeterli ıq ve öznellikten sıyrılmış bir bakış açısına ihtiyacın var. Seninse sadece kocaman bir at gözlüğüyle çeşnilendirdiğin hayallerin var güzel kardeşim.
        O yüzden şimdi git, eksiklerini tamamla ve sonra gel olur mu?

    3. 2012 yılını testleri ile birlikte tekrar izlemeni tavsiye ederim. 0,8 ila 1,5 saniye daha yavaş araçla her yarış boğuşarak mücadele etmek kolay olmasa gerek. Gridde üst sıralara tutunamayan (1 yarış kazanmışlık hariç) Williams a dahi geçilen bir aracı şampiyonluk potasına sokmuşdur. Aracın gelişemiyor olması ve onun yılgınlığı vardır ki bu normaldir. Ferrari nin son yıllardaki en büyük sorunu sezon içindeki gelişiminin kötü olmasıdır.Hataları varmıdır evet vardır ve olacaktır; çünkü yavaş araçla kendinden hızlı araçların arasında mücadele etmek durumundadır.RedBull un jet gibi aracıyla hata yapanları görmek istiyorsan Brezilya yarışına bak. O yarışda talihsizlikden öte … bal damlaması tabiri daha uygundur. Yere basma günü o kadar yüksek araçla yağışlı havada o performansı göstermek yetersiz olsa gerek ve pist üstündeki hatalarda cabası. Kanadına zarar vermişkenduvar ekibi aracına güvenmiş , son sıraya düşeceği belliyken pitemri vermiş ve SC girişinden randıman sağlamışdır. Herkesin boğazına bastıran MSC inde kenara çekilircesine yol vermeside başka konuşulacaklar arasındadır(2008 deki Glock un lastik hikayesi konuşulmaya değmeyecek kadar netdir ama bu olay tartışmaya açıkdır).

      1. @AARank cok doğru tespitlerde bulunmuşsun dostum ozellikle Schumının yol vermesi cok manıdardır bence!!Ve Redbullun Tororossoyu özellikle Ricciardoyu tum grıdden farklı stratejıyle defalarca pistte yollayıp arkadakı rakıplerı tutmasıda cok takdıre şayandır nitekim Riciardo yaptığı hızmetlerın karsılığını Redbulla gecerek aldı…

      2. Alonso’yu evladım olsa eldivenle severim.
        O denli muhabbet besliyorum kendisine.
        Ancak kendisine olan bu sevgim gridin en iyi üç pilotundan biri, belki de en iyisi olduğunu gerçeğini kabul etmemi engellemiyor.
        (Sanırım) tüm takım patronları o yıl kendisini 2012’nin en iyi pilotu ilan ettiler. Bu tabi ki boşuna değildi. Ama Vettel’in de gayreti ve güçlü performansı 2012’yi belirleyen faktör olmuştur.
        2012 Brezilyayı uzun uzadıya yazmak istemiyorum. Ama Alonso’nun Massa’dan aldığı desteğin onda birini webber’den almadı Vettel. Hatta Brezilya ilk virajda Senna ile temas yaşayıp spin atmasının sebebi de önünü kesen Webber’dir. Ayrıca iki yarış önceki Abu Dhabi’de ön kanadını kırıp tekrar pite gelerek sonunculuğa düşmesinin sebebi de Ricciardo’dur vs vs. Torro Rosso’yu strateji aracı olarak kullanmak her ne kadar etik olmasa da bu hayati yarışta normal karşılanacak durumdur.
        Schumacher olayına gelince, hiç zorlamadan arkadan gelen Vettel’e yol vermesi tabi ki bariz göze battı. Vatandaş kıyağı geçmek istedi muhtemelen. Ancak yol vermeseydi de çok fazla direnebileceğini sanmıyorum. Gereksiz bir tutumdu. Ayrıca Vettel Schumi’nin arkasında kalsa dahi şampiyon olmasına yetecek puanı almıştı.
        Bir de mesela 2012 Malezya’da Ferrari’nin arka bahçesi Sauber’in pilotu Perez’in, yarışı kazanmaya giderken Alonso arkasında attığı bir spin var ki evlere şenlik. O yüzden tek taraflı bakmamak lazım.
        Alonso büyük pilot, 2012’yi kazansaydı efsane olurdu ancak Vettel yine izin vermedi. Sizlerin tutumunu bu noktada anlayışla karşılıyorum.

  3. ya o değilde bu seferde vettel için raikoneni şutluyorlarmış yine ahahaha ne gülerim ya koskoca raikonen ferraride semih şentürk muamelesi görüyor 😀 😀

  4. F1’in yaşadığı popülerite kaybını böyle kapatıyorlar galiba.. Artık bana öyle gelmeye başladı.. Bu mevzu haddinden fazla uzadı. İki şampiyon pilotun hangi takımda yarışacağı, Ferrari’nin “gridin en iyi pilotlarından biriyle yaşadığı skandal”, üst düzey yöneticilerin ve efsanelerin ardarda gelen açıklamaları, tahminler, taraftar tartışmaları… Muhtemelen medyada (sosyal medya dahil) F1 hakkında konuşulanlar son 2 ayda tavan yapmıştır.

    Sonuç çoktan belli bana sorarsanız. Alonso McLaren’le anlaştıysa anlaşmıştır halâ bekliyor olamaz. Vettel Ferrari’yle anlaştıysa anlaşmıştır.. Olayın tek karambolü Alonso’nun gitmeden önce koparacağı para -ki bunu başarabileceğini hiç sanmıyorum çünkü Ferrari’nin para ödememe imkanı varsa ve mahkemeye kadar uzarsa konu sonuçta Ferrari o parayı ödemez.

  5. Yine bilmeden sallayan insanlar görüyorum.Araç yeteri kadar hızlı olsa Alonso’da o kadar zorlayıp ön tarafın oynamasını istemez.Gerektiği gibi sürer.Ama bunu anlatamadık size.İlla 3-4 saniye yavaş araçla yarış kazanması gerekiyor.Yoksa siz mutlu olmazsınız.Gerçi 2012 Valencia’da 2 saniye yavaş araçla kazanmışlığı var.Belki bunu da yapabilir.Tabi siz bu sefer de rakipler yarış dışı kaldı diye bahane üretirsiniz.

    1. KimiRaikkonen avatarı
      KimiRaikkonen

      2 saniye değil 20 saniyeydi kardeş o sen yanlış hatırlıyorsun. 2003 Çorlu GP’de de 2 dakika yavaş araçla kazanmıştı. Alonso bu yapar.

      1. Ben Alonso’nun tur başına 45 saniye yavaş araçla kazandığını gördüm. Şahitlerim var.

        1. KimiRaikkonen avatarı
          KimiRaikkonen

          Bir rivayete göre Tofaş Şahin’le F1 araçlarına karşı yarış kazandığı bile görülmüş 😀

          1. gerekirse koşarak kazanır beyaw..heyhat!

          2. @KimiRaikkonen Sen yanlış hatırlıyorsun F1den haberin yok 😀 2003de Çorludaydım Çorlu gp hava muhalefeti nedeniyle iptal olmuştu bizde Babaeski tarım festivaline gitmiştik 😀

            1. Bu rai taraftarları neden hep bi cevap verme peşinde Alonso ile ilgili sizene ki siz desteklediginiz pilotun kötü formunu konuşun daha iyi olmazmi

              1. KimiRaikkonen avatarı
                KimiRaikkonen

                Böyle sallayan adam görünce aşağılayasım geliyor kusura bakma. 2 Saniye yavaş araçla kazandı!!!11!! Hadi 2012’nin ilk yarısında 2 saniye değil 1 saniye bile Red Bull üstünlüğü olsa anlayacağım, ilk 7-8 yarış Red Bull iyi değildi ve pek çok farklı araç kazandı. Adam diyor 2 saniye yavaş araçla kazandı, kime göre yavaş, altındaki de Ferrari değil Caterham sanki ki onlar bile 2 saniyenin altındalardı.

    2. 2012 Valencia’da 2. ile 12. arasında sanırım yaklaşık 1 sn fark vardı yanlis bilmiyorsam. Vettel’in alternator problemi olmasaydı Alonso o yarışı kazanamazdi. Ama hakkını da verelim; şans hazır olana gelir. Alonso’da galibiyet şansı için hazırdı.

  6. daha kimin gideceği belli değil Ferrari’den. Gideceği belli olsaydı açıklarlardı, Vettel %90 Ferrari’de gibi bence. Peki takım arkadaşı %100 Raikkonen mi ? Ferrari Raikkonen kalacak falan diyor ama şöyle bir geçmişe bakalım;

    Alonso: Ferrari’de kariyerimi bitireceğim ( belki de bitirir 😀 )
    Vettel: Red Bull’da kalacağım Ferrari’ye gitmeyeceğim, Button ne yapacak ona sorun vs. vs.
    Red Bull: Vettel’in bizimle sözleşmesi var
    Ferrari: Raikkonen ile sözleşmemiz var ( 2009 yılları, 2010 için )

    Sonuç olarak herkes o an ne söylemesi gerekiyorsa onu söylüyor. Yalan yada doğru. Ferrari Raikkonen’in tazminatını verip adamı yollasa şaşırmam. Ayıp olur diyenlere de katılmıyorum, ayıp dediğin takımın son dünya şampiyonu olarak bu seneki performansı göstermektir. Ferrari’nin 3 pilotla sözleşmesi 2 tane de aracı var, birisini bir şekilde yollayacak, belki de bu son Marussia ve Caterham olaylarından sonra Ferrari 3 araçla çıkar 3 dünya şampiyonuyla yarışırlar 😛

    Alonso’nun mevcut pilotlar arasında en güçlü pilot olduğu ise hem mevcut pilotlar arasında, hem emekliler, hemde f1 basını tarafından sık sık dile getirilen bir gerçek. Karşısına da Hamilton’ı koyuyorlar rakip olarak. Katılırsınız katılmazsınız ayrı konu, ama yani biz burada Massa takımdan ayrılsın Ferrari’de olanları anlatacak Alonso rezil olacak komplolar ortaya çıkacak diyenleri de okuduk. Massa takımdan gitti, Alonso’yu övmekten bir tarafı çıkacak resmen… noldu komplolar ? Adam en iyi takım arkadaşım Alonsoydu dedi, Massa’nın ağzına bakan tayfa birden sus pus oldu 🙂 Massa’yı da mı satın aldılar, herkesi satın alıyor Alonso’nun tayfası zaten 🙂 Berger’e de atmışlardır 3-5 nolcak.

    Ben aslında Alonso’nun Ferrari’de kalıp Vettel ile karşılaşmasını da, Mclaren’e gidip Ferrari’ye karşı yarışmasını da, LeMans’a gidip orda kazanmaya çalışmasını da izlemeyi isterim 🙂

    1. http://www.crash.net/f1/news/209845/1/smedley-alonso-not-a-disruptive-character.html

      bu da Massa’nın eski mühendisi yeni takımdaşı Smedley’in Alonso hakkında ki görüşleri. Benzer haber burada vardı ama bu daha detaylısı gibi geldi bana… gördüğünüz gibi her şey komplo 😀

        1. @abdullah-celik teşekkürler, ama nedense attığım linkteki haber daha uzun, şikayet olarak değil olanı söylüyorum 🙂 ;

          ‘Smedley also believes that many of the Ferrari team were motivated to perform to their best by having someone of Alonso’s ability driving for them.

          “I think by pure proxy of his talent he tends to motivate people. When you’re at the absolute top of your game, when there’s not many people who can come near you that’s just motivation in itself. If you’re very excellent at what you do, in whatever walk of life or guise within Formula One – be it driver, engineer, technician, anything – I think if you work with people with very, very high talent, what it does is forces everyone around you to raise their game as well. I think that’s where the motivation of working with Fernando comes from.”

          bir de bu mention olayı güzel olmuş, daha önce de var mıydı bilmiyorum ama yeni farkettim

          1. yok ben de şikayet olarak algılamadım. haberi hatırladığım için linktekileri anlayamacak olabilir diye okumak isteyenler için attım.

            @0versteer mention olayını ben mi yaptım anlamadım valla. bilmiyorum var mıydı yok muydu 🙂 hatta ilk defa görüyorum @ koyduğunda isimler çıktığını 😀

            1. @abdullah-celik notification bile geliyor haha 😀

              1. @0versteer evet iyi olmuş bu. bir de @ yaptığımda ilk senin adın geliyor her ne hikmetse 🙂

    2. Rob Smedley, Massa’nın eski takım mühendisi, mevcut durumdaki takımdaşının Alonso hakkında ki düşünceleri

      http://www.crash.net/f1/news/209845/1/smedley-alonso-not-a-disruptive-character.html

    3. @0versteer süper bi yorum dostum Massa örneğin özellikle harika…Ama anlayana!!!

  7. Olayı şöyle bir analiz etmek gerekirse;

    Alonso’nun Vettel’in ayrılığını hesaba katmadığını düşünüyorum. Alonso son yarışlarda Ferrari’nin performansı nedeniyle kararsızdı ve ayrılması durumunda elindeki en iyi ve tek seçenek geleceği henüz netleşmeyen McLaren’di. Bu nedenle sürekli bir kararıszlık yaşadı. Ferrari’den ayrılsam ne olur ? McLaren’e geçsem ne olur ? Elimde zaten kapı gibi sözleşme var dedi ve Ferrari’ye haklı bir tavır aldı, Ancak Ferrari pilotun değil, takımın önemli olduğunu birkez daha bize göstermiş oldu. Eğer ki Alonso ile sözleşmeyi feshedebilirlerse ki ben bunun bu hafta sonu gerçekleşeceğine inanıyorum, Vettel ile uzun vadeli bir gelecek yapabilirler. Ferrari’nin Alonso ile yollarını ayırmak istemesinin sebebi olarak, Alonso’nun son yıllardaki haklı tavrının olduğunu düşünüyorum. Alonso basın karşısında iyi hoş konuşsa da kapalı kapılar ardında artık bıkmış olduğunu söylediğini düşünüyorum.

    Şimdi Alonso McLaren’e geçerse, yanında Button olacak ve Button şuana kadar yarıştığı tüm takım arkadaşları başa baş mücadele etti. Buna Hamilton’da dahil. Alonso’nun yeteneğinden şüphem yok, ancak Ferrari’de olduğundan daha zor bir ortamın onu beklediğini düşünüyorum. Kısa vadede işler onun için zor olacak. Ancak bir bakmışsınız McLaren uçmuş ve Alonso şampiyon olmuş. Bu böyle bir spor işte..2011’e baktığınızda kim Mercedes 2014’ün 2 saniye ile en hızlı aracı üreteceğini..

    Vettel Ferrari’ye geçerse, önünde beklemesi gereken yıllar olacak. Ancak takım etrafında toplanacak. Çünkü çok genç ve şuan için istatistiksel açıdan gridin en iyisi. Zaten ciddi bir yapılanma süreci var ve maksimum 2 sene içerisinde şampiyonluğa oynayan bir araca sahip olacak. Yanında ise çok iyi anlaştığı Raikkonen olacak. Raikkonen birkaç sen içerisinde emekli olduğunda, Vettel takımın lideri olacak. Red Bull’da ise durum çok farklıydı, Ricciardo işleri bozdu ve Vettel’i Ferrari’ye itti.

    Bir de Alonso ve Vettel seçeneği var ki bence bu şuan için imkansız. Ferrari, Alonso ve Vettel’e istediği parayı verebilir. Ancak Alonso takım ile arasındaki bağları çok zayıflattı. Devam etse bile eski rahatlığı bulacağını sanmam. Bu durumda zaten Raikkonen gidecek ki bence bu çok büyük bir ayıp olur. Ama bir bakmışsınız, McLaren boşta kalan Raikkonen’i almış! sırf bu seçenek için bile Ferrari’nin Alo ve Vet ile yola devam etmesini isterim.

    1. Onur Gentas avatarı

      Tabi olayın diğer tarafı da Ferrari’nin yanlış pilota yatırım yapıyor olabileceği. Bugün de yazdım, Vettel kesinlikle rüşdünü ispat edemedi bu sene. Eğer Ferrari iyi araç yapar ve Vettel bunu değerlendiremezse o zaman Ferrari takımı da ciddi anlamda zaman kaybetmiş olacak.

      1. Sadece ciddi anlamda zaman kaybetmiş olmaz gerektiği gibi bedelini de öder bazı kişiler.Mattiacci’de bundan korkuyor büyük ihtimal.

      2. Nasıl olsa Vettel iyi aracı değerlendirince de “iyi aracı değerlendirdiği” için “beceriksiz” oluyor.. 😀

        1. Onur Gentas avatarı

          Beceriksiz değil şanslı diyelim. Hem en iyi araca sahip olup hem de gridin en yeteneksiz pilotlarından biri takım arkadaşı olunca başarıda kaçınılmaz oluyor.

    2. Alonso ve Vettel Mclaren’e de gidebilir. Bu durumda Ferrari ortada kalmış olur. Çok da mantıksız değil.

    3. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
      Alonso.Diaz #ForzaJules

      Maksimum 2 sene içerisin de garanti şampiyonluğa oynayacak(üstelik Alonso gibi bir pilot yokken) bir aracın garantisini nasıl verebiliyorsunuz ? Bu halde ki bir Ferrari’nin kısa süre içersin de toparlanıp zirveye oynayacak bir araç tasarlamasını ummak bence fazla iyimser bir yaklaşım olur. Adamlar işin piri olduklarını iddia ettikleri alan da bile varlık gösteremiyorlar. Gelecek sezon da ne yapacakları belli değil. Bir de bu yeniden yapılanma mevzusu var. Bu yeniden yapılanma dedikleri süreçte takım içine içerden veya dışardan nokta atışı diyebileceğimiz insanlar yerleştirmeleri gerekiyor. Bunu ne derece başarıp başaramayacakları da meçhul. Kısaca Ferrari’de bilinmeyenler çok. Bu bilinmeyeler de bana başarının Ferrari adına çok uzakta olduğunu düşündürtüyor. Bakalım Allah sonlarını hayır etsin.

  8. En hafif tabiriyle söylüyorum halt etmiş Berger. Raikkonen gibi bir pilotun bu kadar çabuk harcanmaya çalışılması onları küçültüyor farkında değiller. Ama bunları bu zihniyettekilerle tartışmanın bir manası yok.

  9. Alonso’nun stili griddeki birçok pilottan farklı; adam önün kaymasını arkaya tercih ediyor mesela ilginç, çok fazla özgün.. Bu yüzden Ham’a yenilmişti, çünkü Mclaren ingiliz takımı.. Gelelim Mc öncesi ve sonrası yıllarına.

    Renault, düzenbaz ama dahi bir mühendis Briatore( Saolsun ).. Fisichella? tabiki yerlerde. Neden? Alonso..

    Ferrari, Massa kötü bir pilot mu? Hayır, ama takım Alonso isteğiyle 5 yıldır arka kanat kontrolü yapıyor, önün maşallahı var! Sonuç? Şampiyonluk yok. 2010-12 yılları? Alonso’nun son yarışlardaki basit hataları.. Bu seneye gelelim, 5 yıllık bir kurulu düzen, arka kanat kontrolü, yeni motorlarla birlikte downforce’n düşmesi; bütün hepsinin birleşimi tabi yanında da Alonso’nun takımı muhteşem kendi etrafına toplama sistemi eşittir bu puan farkı.. downforce kaybının sonuçlarını da en iyi Vettel’de görebiliriz mesela.. Şayet Alonso gider takım aracın ön tarafa ağırlık verir, az da olsa motoru da düzeltirse seneye Rai-Vet ikilisiyle şampiyonluk için rekabet izleriz..

    1. Abi vallaha her geçen gün farklı bir ergüman ile Raikkonen’i ilah yapıcaz diye suyunu cıkartdıka cıkartıyorsunuz, santanderiydi, arka kanatıydı, takımıydı, yok bilmem nesiydi hele hele ”adam önün kaymasını arkaya tercih ediyor mesela ilginç,” yani buraya kadar çekmişssin mi desem yada nereden uydurdun mu desem bilemedim..

      Sanki şuradaki bir çok taraftar Raikkonen berabat bir pilot diyor size, bir taneniz demiyor ki, bu sene olmadı Alonso yu yenecek performans gösteremedi, herkes tebrik edecek sizi çok dürüstsünüz diye ama nerede? sıka sıka bir hal oldunuz saçmalamaktanda öteye geçtiniz… tarıf edemıyorum. bırakın artık bu tavırları.

      1. Alonso’nun 5 yıldır Ferraride şampiyon olamamasına rağmen bu kadar uçurulmasının yanında şu yazdığım şey çok çok önemsiz. Ayrıca ben burda özellikle stil farklılığından dolayı durumun böyle olduğunu söyledim. Daha çok teknik bi yaklaşım yaptım. Eğer ön süspansiyon muhabbetini bilmiyorsan biraz daha sıkı takip et derim dünya hatta Alonso’nun kendisi bas bas bağırıyor çünkü.

        Alonso’ya kötü pilotta demedim, bu kadar pohpohlanacak bi durumda göremiyorum. 2010-12 yılları mücadeleci bir araç, hani şampiyonluk? Hani diyosunuzya ^aman Rai eleştirilmesin hemen bağırıp çağırıyosunuz!^ Arkadaş asıl bu Alonso’nun dokunulmazlıkları var, kör etmiş gözünüzü.. 5 yılda 2 kez şampiyon olabilecek fırsatı vardı, bahsettiğiniz, düşündüğünüz kadar iyi bir pilot değil..

        1. En hızlı 3. 4. Araçla şampiyonluk kovalıyor siz hala rekabetçi araç diyorsunuz.Ben daha ne diyeyim.

          Mutlu olmanız için marussia ile yarış kazanması gerekiyor sanırım

          1. en hızlı araç değil de en iyi araçtan bahsedersek, alonso şampiyonluğa oynadığı yıllarda en iyi 2. araca sahipti. redbull ile fark çok fazlaydı, orası ayrı.

            1. 2011de en hızlı 3.araç dersek daha doğru olur.O sene Mclaren çok iyiydi.Tabi problem yaşamış olabilirler ama sıralamada arada bir basamak oluşturuyorlardı.

            2. Tabi 2011’i ne kadar şampiyonluğa oynadığı sene olarak görebiliriz o konuda emin değilim.

        2. Emin ol takip ettiklerim ile sahip oldugum bilgi, arasında seninle kıyaslanmaz telaşlanma sen 😉

          Sonra 5 senedir şişirildi diyorsun, madem geçmişe bakacağız, bak bakalım Alonso ne kadar yarış kazanmış ? Kimi ne kadar yarış kazanmış ? sonra dunya şampıyonlukları ? ee ozaman Kimi tek dunya şampıyonlugu ıle kat kat daha fazla şişirilmiş oluyor, geçmişe bakarsan tek dunya şampıyonlugu olan herkes eski pilotların gözünde kendını ıspatlayamamış cinstendir 😉 yani şans olarak görülür..

          Ha birde ben sana 5 seneden bahsetmıyorum ki, bu seneden bahsedıyorum iki pilot arasındaki durumdan, kör olan sensin arkadaşım, her yarışa ayrı bir bahaneniz var, en sonunda stile ve arka kanata takmışsınız 😀 e tabi sizde haklısınız baska çıkış yolu, başka bir bahane kalmadı, sen 5 senelik geçmişi takip et, adam Raikkonene puan farkını geçirmeye devam etsin 😉 tıkanırsanız baska bahaneler bulmanızda yardımcı olabilirim, mesela Raikkonenin ayakkabı numarası daha buyuk pedala rahat basamıyor olabilir Alonsoya nazaran, mm kilosuda malum birazdaha fazla, vb… daha cok var ilerideki yarıslarda gel buluruz beraber 😀

          Zaten site 2 kısımdan olusyor bu sene, 1, Vettel’in yenilgisini yediremeyen bahane üreten tayfa 2, Alonsoya madara olmayı yediremeyen Raikkonen tayfası.

    2. Dünyanın üzerinde 1 tane pilot yoktur ki önden kaymayı istesin.Hiçbir araç önden kayarak hızlı gidemez.

      Otur Alonsonun onboard görüntülerini izle.Sürekli ufak ufak nasıl kontralar verdiğini gör.

      Diğer sacmaliklarina cevap bile vermiyorum zaten

      1. Hiçbir pilot değil önden kaymayı, otomobilin kaymasını bile istemez. Çünkü kaymak= süre kaybıdır. Fakat hem hem lastiğin fiziksel limiti, hem de otomobilin yol tutuş limitleri zorlandigindan otomobiller kaymak zorundadır. Bazı pilotlar bu kaymanin arka tarafta olmasını isterler, bazılari ise önden kayan otomobile daha hakimdirler.

        Alonso’da onden kayan otomobillere daha hakim olan bir pilot. Bu yıllardan beri böyle.

        1. arkadan kaymak her zaman süre kaybı değildir. inanılmaz zamanlar kazandırabilir. örneğin bu yılın toro rosso’su. neredeyse tüm başarısı bu sayede geliyor. ancak zaman kazandırıyor olması her arkadan kaymanın avantaj olacağı anlamına gelmiyor.

          alonso’nun sürüşüne baktığımda önden değil arkadan kayan bir araç görüyorum. sochi sıralamalarındaki turu bunun örneği.

          alonso’nun asıl araçta istediği şey direksiyonda büyük açı kullanılmasıdır. yani direksiyonu çok çevirse de ön lastikler diğer araçlara göre daha az döner. bu sayede düz giderken bile o küçük düzeltmeleri yaptığında araç sağa sola savrulmaz.

        2. Önden kaymaya hakim olmak diye bir durum yoktur.Ya direksiyon acısını azaltirsin mümkün değilse gazı azaltirsin yada arkadan azıcık kaydırarak desteklersin.Büyük yetenek gerekmiyor yani.

          İnternette arkadan kayan F2010 F150 F2012 F138 F14T vidyolarini bulabilirsiniz.Bu araçların hepsinde Fernando takım arkadaşlarına ezici üstünlük kurdu.Dengesiz araçlarla nasıl dans ettiğini takım arkadaşları lastiklerini parcalarken onun nasıl lastik koruyabildigini görebilirsin.

          Burada yarışan adamlar boş değil Rai yada Mas önden kaymayla basedemeyecek adamlar degiler yada Alonzo arkadan kayan bir araçla basedemeyecek adam değil.Olay sadece dengesiz araçla kim daha iyi boğuşuyor o.Dengeli bir otomobille Rai eminim Alonsoyla kapisabilir

      2. Diğer arkadaşa da dediğim gibi sen otur biraz daha sıkı takip et; Ferrari’nin 5 yıldır ön süspansiyon önemini biraz araştır. Gridin hepsinden farklı bir aracımız var. Hepsi bu..

        1. Desen ki pull rod kullanan Ferrari ye Alonso alışkın kabul edebiliyorum.Bu sene push rod a döndük .Her iki süspansiyon tipindede olanları gördük.Fric de kalktı assagi yukarı herkesin sistemi aynı.Griddeki en iyi sistemi de taksan bu araçla fark oluşmaz Rai de Fernandoyu geçemez 😉

          1. Ne söylesek boş; Kendi bildiğiniz Alonso havuzunda yüzmeye devam edin. Tarihte iyi sürerdi’den başka hiçbir izi olmayacak en azından sizin pohpohladığınız kadar. Vettel daha çok akılda kalacak mesela, Raikkonen daha iyi demiyorum ama yazık size yerden yere vurduğunuz pilot(Vettel) tarihte daha büyük bir pilot; sizin rüyalarınızda kim? 😀

    3. Briatore takim yoneticisidir.Yanilmiyorsam oncesinde benettonda calisiyordu.Kendisi dahi olabilir ama muhendis degildir.Yerdeki tornavida icin adam kovmuslugu ve takimin ikinci pilotuna duvara carpma emri vermisligi vardir.Bernienin kankisidir.

    4. peki alonsonun hataları kadar ferrarininde hatası yok mu bırakın artık şu fanatizmle yorum yapmayı rezil olup çıkıyorsunuz ortaya.Bizim takımında bu boş geçen senelerde hatası var yorumlarında sanki tüm suç alonsonunmuş gibi bir hava yaratmaya çalışmışsın ama bir şeyler yazıp sahip çıkmamışsın bi yürü git arkadaşım ya sırf alonsonun raikkoneni yenmesinden kuyruk acınızı böyle çıkartmaya çalışıyorsun.

    5. Alonso sakin süren bir pilot. Hamilton gibi değil. Hakkinen de sakin sürüş yapanlardandı, adamı onboard izlerken sıkılırdınız. Button da öyle. Bu tür pilotlar limit üstünde önden kaymayı tercih ederler. Bu da lastik korumayı kolaylaştırır.

      Bunun tek bir dezavantajı var, asla yeterince hızlı bir sıralama turu atamazsınız.

      Bu arada bu yorumu çok da emin olmadan yazdım, işi yalamış yutmuş arkadaşlar var, yanlışsam düzeltin.

      1. Ben de dediklerinize dayanarak üstteki mesajı atmıştım. Teknik mevzulara daha hakim olanlar daha sağlıklı yorum yapacaktır.

    6. @Icemn007 Şampiyonluk yok. 2010-12 yılları? Alonso’nun son yarışlardaki basit hataları.. anlatsanda bizde bilsek basit hataları… Sen 2006daki renoyu ve Alonsonun stilini bilmediğin için boş kunuşuyorsun Alonso onden kayma severmış şunu diyecek kadar cesaretiniz yok adam her gectı araca kurala adapte olabılıyo komple pilotolayı!!!2007de senelerdir yarıstığı Michelini biraktı Brıdgestoneye adapte oldu sorun yasamadı bazı arkadaslar lastığı fazla ısıtıp patlaıtrken(HAMILTON) yada ısıtma sorunu yasarken(RAİ)2008 de ıkı galıbıyet aldı2008 ıkıncı yarısında en cok puan alan pılot oldu 2009da takoz gıbı renoyla yaptıkları ortda 2010da son yarıs Ferrarının Redbullun Webberi yem olarak kullanmasıyla aptalca yenıldı.2012 kendı dısında gelısen kazalar Gro ve Rainin çarpması yinede 2012de son yarısa kadar savastı 2013 Ferrarı rezaletı yıne 2014 adam yıne vasat bı aracla yıne maksımumda Rai nerde süper hızlı Williamslar Massa nerde yoksa Alonun Williamsta hissesimi var!!!

  10. Alonso’nun ayrılması Ferrari’nin değil Alonso’nun kararı bence. Ferrari’nin Alonso gibi bir pilotu göndermesi için sebep göremiyorum.

  11. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    kimi nin gerçek hızını göremedik bu sezon 1 kac yarış hariç ama kimi nin gerçekteki hızını görmek isteyen singapur gp sıralama turlarını izlesin son seans hariç. kimi %100 seneye ferraride yarışacak o yüzden alonso ya 3. araçla ferraride kalır yada gider başka çaresi yok

  12. Arkadaş yakacaklar kimi nin başını. ..

  13. Biraz sığ bir yorum olacak ama ben bu Raikkonen’i hiç sevmiyrum arkadaş. Bana sürücülüğünü falan geçtim insan olarak da çok kötü bir insanmış gibi geliyor. Elimde değil, ilk günden beri sevemedim ben bu adamı. Soğuk yerden geliyor soğuk bir tip falan dedik ama yok bu daha farklı bir tip.

  14. daha az tazminat odemek icin mi acaba ???bakalim neler okuycagiz su is kesinlesene kadar

  15. Bu habere çok sey yazilabilir,birazdan ortalik fenada karisabilir ama,bu sitedeki iyi olan birçok seyin içinde en iyisi haberlerin fotograf seçimi,on uzerinden on…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir