Ecclestone: “Yeni Takımlar Dikkatlice Seçilecek”

yazar:

kategori:

Bernie Ecclestone, yeni takımların 2010 Formula 1 gridinde yerini almadan önce dikkatli bir şekilde değerlendirmeye alınacağını tekrarladı.

40 milyon £ tutarındaki bütçe sınırı kuralının FIA yönetmeliğinde yerini almasından bu yana spora giriş potansiyeli olan takımlarda artık gözlenmişti.

Şu anda 2010 gridi için potansiyel takımlar görünüyor ama bütçe sınırı kuralından memnun olmayan mevcut takımlar, spordan ayrılabilir ve daha fazla boşluk oluşabilir.

David Richards, Lola ve USF1, 2010′da spora giriş konusunda öne çıkan isimler ama İrlanda A1GP patronu Mark Gallagher gibi daha alt kategorideki takımlar, F1′e göz dikmiş durumda. Bunlara iSport da dahil edilebilir.

Geçmişte Jordan takımıyla ilgili olan Gallagher: “F1′de arzularım var, pilotumuz Adam Carroll F1′de yer almalı ama buna dikkatli bir şekilde yaklaşmanız gerekiyor. 2010′da yarışma niyetindeyseniz, neler talep edildiğini en yakın zamanda bilmeniz gerekiyor.”

Britanyalı Express gazetesine konuşan Ecclestone ise, ilgi duyanlara hoşgeldin diyeceklerini söyledi ama ekledi: “Birilerinin gelip, bir kaç yarışa katılıp da paraları bitince gittiği o eski zamanlara dönmeyeceğiz”

“Girecek sadece 3 takıma ihtiyacımız var. Büyük oyunculardan bazıları mutlu değil. Ama kimse onların ayrıldığını söylemedi.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir