Piquet, Sıralama Sorunlarından Yakındı

yazar:

kategori:

Nelson Piquet, sezona kötü başlangıç yapmasının ardından iyi sonuçlar için mücadele etmesi için sıralamalardaki sorunlarını çözmesi gerektiğini söyledi.

Renault pilotu, ilk 4 yarışın sıralamalarında en fazla 14.lüğe çıkabildi, ayrıca ilk seansta 2 defa elendi.

Buna rağmen takım arkadaşı Fernando Alonso, bütün yarışlara ilk 10 içinde başladı.

Piquet: “Sıralama sorunlarını çözmem gerektiğini düşünüyorum. Sene başındaki test ekdikliği, düşük yakıtla sürüş yapmama ve yeni lastikleri ….”

“Kariyerimde her zaman en güçlü noktam sıralamalardı. Şüphesiz daha alt kategorilerde bu pek bir şey ifade etmiyor ama bütün yıllarda en fazşa pole pozisyon alan pilottum. Bu sene biraz daha sıkıntı yaşıyorum.”

“Geçen sene sorun yoktu, çünkü ilk senemdi. Ama bu senesıralamalarda çok daha iyi olmalıydım. Ama test eksikliği, yeni lastikler, yeni bir araç, yeni kurallar… bunlar benim için işleri daha zor bir hale getirdi”

“Bu yüzden daha aşina olduğum bir piste çıkmayı umuyorum, böelki de bana biraz yadımı olur”

Bu sene henüz puan alma başarısı gösteremeyen Piquet, durumu düzeltmek için takımın mümkün olan herşeyi yaptığını kabul etti.

Piquet: “Ellerinden geldiği kadar bana yardımı etmeye çalışıyorlar.”

“Bazen ne istiyorsam onu yapmama izin veriyorlar ama açıkçası tecrübeli bir pilota sahipler, bu yüzden onlar için ne yapacaklarını bilmek zor, çünkü bazen farklı iki programı takip etmek zorunda kalıyorlar”

Brezilyalı pilot, sezon içi testlerin kaldırılmasının kendisi için kötü olduğunu belirtti.

Piquet: “Bunun da (sorunun) bir parçası olduğunu düşünüyorum. Sezon önce (test) yapamama, düşük yakıtla sürememe ve sonrasında birden bire en iyisini yapamazsınız.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir