Ferrari İspanya’da KERS Kullanacağını Doğruladı

yazar:

kategori:

Bu sezon şimdiye kadar bu teknolojiyle dayanıklılık sorunları yaşamalarına rağmen Ferrari bu haftasonu İspanya Grand Prix’inde KERS kullanmaya devam edeceğini doğruladı.

Maranello kökenli takım Çin Grand Prix’inde sistemin dayanıklılığı konusunda emin olamadığı için kullanmamıştı.

Ardından son yarışta Felipe Massa’nın KERS sorunları yaşamasıyla Ferrari’nin Barcelona için KERS’i kullanıp kullanmaması konusu şüphelere neden oldu. Bununla birlikte takım Sakhir’den ayrıldıktan sonra sorunların çözüldüğü konusunda ikna oldu ve Bahreyn’den bu yana çalıştıklarını doğruladı.

Konu ile ilgili olarak Ferrari’den yapılan açıklama şöyle: ” KERS ile ilgili olarak son yarıştan bu yana sistemin dayanıklılığı konusunda çok fazla çalışma gerçekleştirdikten sonra tekrar İspanya’da kullanılacak.”

” KERS burada F60 için avantajlı olmalı, tasarımın gerçek parçası olarak enerji sistemi ile çalışma prensibiyle inşaa edildi, bunun anlamı, Bahreyn serbest antremanlarında ardarda gerçekleştirilen testlerde de aşikar olduğu gibi, F60 araç dengesi anlamında aslında bir avantaj kazanmıyor bu sistem kullanılmadığında. KERS burada yarış startına pilota öneli derecede yardım edebilir, ana düzlük çok uzun.”

Ferrari’nin kararı KERS ile yarışmakken BMW Sauber’in tercihi İspanya’da sistemi araçlarından çıkarmak oldu çünkü buraya getirilecek yeni aerodinamik pakete odaklanmak istiyorlar.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir