Button, Agresif Yaklaşımını Sürdürecek

yazar:

kategori:

Jenson Button, şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer alıyor olmasına rağmen galibiyet için agresif bir tutum sergilemeye devam edeceğini söyledi.

İlk 4 yarışın 3′ünü kazanan Button şu anda 2. sırada yer alan takım arkadaşı Barrichello’nun 12 puan önünde ancak Button farkın daha da açılmasını istiyor.

Button “Sezonun bu bölümlerinde agresif olmanız gerekiyor. Bu yanlış olabilir ancak agresif olmalısınız çünkü sezon sonunda puan kazanamadığınız bölüm bile olabilir.”

“Her gittiğimiz yarışa galibiyet için gitmeliyiz. Eğer Bahreyn’de kazanmasaydım 2. ya da 3. olacaktım.” dedi.

Button şu anda sadece yarış dışı kalmalarının şampiyona liderliğini kötü etkileyeceğini düşünüyor.

Button “Bir dayanıklılık sorunu yaşayıp yarış dışı kalırsak 10 puan gidebilir ve o zaman 2 puanlık liderlik kalır. Durum bir anda dönebilir. Bunu bir çok kez gördük, özellikle de 2006′da Michael Schumacher ve Fernando Alonso arasında. Her ikisi de motor sorunu yaşamıştı ve pahalıya mal olmuştu.”

“Dayanıklı olmak çok önemli ancak yine de bu dönemlerde çok agresif olup mümkün olduğu kadar fazla puan toplamalıyız. 2 ya da 3.lükle yetinebiliriz ancak henüz yeteri kadar fark yok.” dedi.

Button her şeye rağmen Brawn’ın gelişim konusunda daha rahat olduğunu düşünüyor.

Button “Eğer yarış yarış Mclaren’e bakarsak her yarış farklı olduklarını görürüz. Aracın her yerine yeni şeyler eklendi. Bu yüzden çok yaklaştığımızı düşünüyorum.”

“Ancak biz burada araca daha büyük zaman kazandırırken Mclaren’in çok şeyinin olacağını düşünmüyorum. Fark burada ortaya çıkacak.”

“Onlar bu şekilde çalışmak zorundalar çünkü onlar yakalamak zorunda olan taraflar. Rüzgar tünelinde buldukları herşeyi araca koyacaklar. Ferrari ve diğer rekabetçi olmayan üst düzey takımlar için de bu geçerli.”

“Ancak biz biraz daha kontrollü olabiliriz. Şu anda hızımız var ve araca koyduğumuz her şey çok iyi olmalı. Çok küçük şeyleri getirmek önemli değil. Kontrollü gelişimler yapmalıyız.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir