Alonso Evinde Başarılı Olmak İstiyor

yazar:

kategori:

Renault F1 Takımının iki kez şampiyon pilotu Fernando Alonso, kendi evinde ve seyircisi önündeki yarışta ortaya en iyi performansı koyarak başarılı olmak istediğini söyledi.

Barcelona’da haftasonu yapılacak İspanya GP’sinde podyum şansının olduğunu, ancak bunun pek de kolay olmayacağını kaydeden Alonso, yine de yarışı puan alarak bitirmeyi hedeflediğini belirtti. Açıklamasında Catalunya Pistindeki yarışın kendisi için çok önemli olduğuna değinen Alonso, “İspanya’da yarışmanın benim için her zaman çok ayrı bir değeri ve önemi vardır. Bu yıl da kendi ülkemde iki kez, Barcelona ve Valencia’da piste çıkacağım ve bu yarışlarda taraftarlarımın desteğini görmek benim için en büyük mutluluk. Bu destek motivasyonumu daha da arttırıyor. Benim de elimden gelen herşeyi ortaya koyarak onları mutlu etmem gerek. Podyum için mücadele edeceğim ama bu pek de kolay olmayacak. Ancak sıralama turlarında iyi bir yer edinirsem, yarışı yüksek puanla bitirmem mümkün. Bu pistte sezon öncesi çok test yaptık ve çok da iyi tanıdığım ve sevdiğim bir mekan. Ancak yarışta istediğimizi elde edebilmek amacıyla otomobilin ayarlarını en optimum düzeye getirmek için serbest antrenman turlarında ekip olarak çok çalışmamız şart. Halen belirli bir

performans eksiğimiz var, ancak teknik heyet de bu arada otomobilde belli bir gelişme sağladı ve doğru yönde olduğumuza inanıyorum. Umarım bu yarışta ileri doğru büyük bir adım atarız” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir