Vettel: “Şampiyonluk Mücadelesi Veriyoruz”

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, bu sene kendisinin ve Red Bull’un artık daha fazla puan kaybı yapmaması gerektiğini, şampiyonluk mücadelesi verdiklerini söyledi.

Sezona etkileyici bir başlangıcın ardından Alman pilot, Brawn GP araçlarının en büyük rakibi olarak göründü. Vettel şu anda takımının, daha büyük düşünmesi gerektiğini düşünüyor.

Vettel: “Her bir yarışta en fazla 10 puan alabilirsiniz. Her yarış, şampiyonanın bir parçası ve eğer bunun için mücadele etmek istiyorsanız, her bir yarıştan azamisini elde etmelisiniz.”

“Şüphesiz şampiyonluk için mücadele ediyoruz ve bu sene çok rekabetçi bir araca sahibiz. Bu yüzden bunu kullanmalıyız. Ama hiç bir zaman kolay olmaz. Kimse size gel de geç ve daha fazla puan al demez”

Vettel’in sezon başı formu, Red Bull’da ilgiyi arttırdı ve takım sahibi Dietrich Mateschitz de Barselona’da sıralamalarda yerini alacak.

Bunların sonrasında baskının artmış olmasına rağmen Alman pilot, fazladan zorlukları hoş karşılıyor.

Vettel: “Herşeyden önce bunun iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Çünkü hedef bu. Her zaman azamisiyi elde etmek için uğraşırsınız ama tabii ki hedef kazanmaktır.”

“Bu sene çok iyi bir konumdayız. Hâlâ çok gelişebilecğeimizi düşünüyorum. Daha önümüzde çok ama çok uzun bir yol var. Eğer şampiyonluk hakkında konuşuyorsanız, daha çok yarış var. Şimdiye kadar kimse için henüz bir şey belli olmadı”

“Şu anda benim için senenin bu döneminde çok önemli olmasa da puan tablosuna bakarsanız, Jenson’un şu anda en iyi konumda olduğunu görürsünüz. Ama bir başka 4 yarışta herşey tamamıyla farklı olabilir, kim bilir?”

Vettel ayrıca, Button’un söylediği ‘artık en hızlı araç RB5′ ifadesine katılmıyor.

Vettel: “Evet, güçlü bir aracımız olduğuna inanıyorum. Eğer ilk dört yarışa bakarsanız genel olarak Brawn GP, hâlâ bizden bir parça hızlı. Bu yüzden şimdiye kadar en hızlı araca onların sahip olduğunu söyleyebilirim”

“İlk uzun aranın ardından Avrupa’ya döndüğümüzde kimin takılan yeni parçalarla bir adım öne çıkacağını görmek ilginç olacak. Eğer bütün takımlar doğru yönde birer adım atarsa, kimin iki adım attığı konu olur. göreceğiz”

“Ama ilk iki yarışı da düşünüyorum, eğer hızımıza ve performansımıza bakarsanız, çok rekabetçiydyik ve çok yakındık. Brawn’a yaklaşıyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir