Glock, Büyük Takımları Merak Ediyor

yazar:

kategori:

Timo Glock, Toyota’nın bu haftasonu yeni bir ön ve arka kanat üretmesine rağmen Japon üreticinin Ferrari, McLaren ve BMW Sauber tehdidini göz önüne alması gerektiğini söyledi.

Toyota şu anda puan tablosunda BrawnGP’ye en yakın takım ama Glock, önde kalmaları için gelişimde zorlamayı sürdürmeleri gerektiğine inanıyor.

Glock: “McLaren, BMW ve Ferrari’ye dikkat etmeliyiz; hepsi büyük bir paketle geliyor.”

“Umarım en azından olduğumuz yerde kalırız ve en güzeli de Brawn’a doğru bir adım atarız, tekrar Red Bull’un önüne geçeriz.”

“İyi bir pakedimiz var ama ne kadar daha hızlı olacağını söylemek zor. Ama sezon başından bu yana iyi bir gelişim programımız var ve fena olmamalı”

Glock ayrıca İspanya GP’de güçlü bir performansın, sezonun geri kalanında Toyota’nın nasıl bir forma sahip olacağının da iyi bir göstergesi olacağına inanıyor. Bununla birlikte sezon boyunca tkaımlar tarafından hazırlanacak bir çok büyük gelişimlerin olacağını bekliyor.

Bu yarışın önemli olup olmadığı sorulan Glock: “Kesinlikle. Ama takımların yakalaması için daha fazla yarışın olacğaına inanıyorum”

“Yeni kurallarla gelişim daha da büyük, geçen sene sadece küçük şeylerdi. Çünkü araçlar zaten en üst noktaya ulaşmışlardı. Yeni kurallar, farklı gelişim yollarına açık ve bazı takımların büyük adımlar attıkları bir çok yarış göreceğiz”

“Barselona geleneksel olarak takımların bir referans yeri ve ilk gelişim mağazası olmuştur ama diğerleri de olacak.”

Alman pilot, Bahreyn GP’de takımın potansiyel bir ilk zaferi elinden kaçırmış olmasına rağmen yarış liderliğindeki performansının kendi güvenini tetiklediğini söyledi.

Glock: “İlk virajda kimsenin önünüzde olmadığı temiz havada bulunmak eğlenceliydi. Kendi ritminizi tutturabiliyorsunuz. Başlangıçta Jarno’nun Lewis ile mücadele ettiğini görebiliyordum ve sadece zorlamaya ve istikrarlı olmaya odaklanıyordum. Sonuçta GP2 yarışlarındaki liderlikten pek farkı yoktu”

“Araçta kendimi gerçekten rahat hissettim ama 12. turdan sonra herşey hersine döndü ve çok sıkıntı yaşadım. Jarno’dan neden 0,6 saniye kadar yavaş olduğumu ve aracın da neden dengesiz olduğunu hâlâ anlayamıyoruz”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir