Trulli: “Toyota Bahreyn’den Ders Çıkardı”

yazar:

kategori:

Jarno Trulli, Bahreyn’de muhtemel bir zafere mâl olan stratejik hatadan Toyota’nın desr aldığını söyledi. 34 yaşındaki İtalyan pilot, yarışa ilk sıradan başladı ama kalkışta takım arkadaşı Glock’un gerisinde kaldı. Trulli, yarışın büyük bölümünde kullandıkları daha sert lastiklerle yavaş kaldı veı 3. olabildi.

Trulli: ” Çok ders çıkardık, sadece takım değil ben de. Galibiyet için mücade edecek bir araca sahibiz, domine edecek değil. Galibiyet için tek şans, her bir adımı doğru atmakla olur”

” Üçüncülük, benim için en kötü senaryoydu, çünkü çok hızlıydım. Bu da gösteriyorki yarışlar çok yakın ve ayrıntılar çok önemli. Her bir küçük ayrıntıya dikkat etmeniz gerekiyor.”

Trulli, sonuçta daha sert lastiklerle pistte uzun kalmanın bir hata olmasına rağmen kararın o anda takımın elinde bulunan verilere göre verildiğini söyledi.

Trulli: “Durumu ayrıntılı olarak analiz ettik. Yarışım, başındna itibaren kötüydü, yağ dökülmesi nedeniyle motorum bir ara teklemişti. Orada durum sadece bir sıra kaybetmek değildi. Kötü kalkış ve başlangıçta yer kaybetmemle iki pit-stop stratejisine geçmek zorunda kaldık. Bu da, sert lastiklerle çok uzun bir orta bölüm geçirmem anlamına geliyordu. Yumuşak lastiklerle gerilere düşme şansım daha büyüktü.”

” Diğerleri için daha kolay bir seçim oldu çünkü yarışın başında biraz daha fazla yakıtları vardı. Bu yüzden lastik performanslarını görebiliyorlardı. Kararlarını vermek için daha fazla verileri vardı. Herşeyi hesaba katarsak, durumu en iyi şekilde ele alamadık ama tamamıyla yanlış yaptık diyemeyiz. Verilerimize göre hareket ettik”

Trulli, İspanya GP’de zafer için takımının mücadle olacağını, gelişim parçalarının da kendilerine yardım edeceğini umuyor. Takım, ön ve arka kanadın yeni versiyonlarını Barselona’ya getiriyor ve karoserde de bazı değişiklikler olacak.

Trulli: “Her zaman kendime güvenirim. Diğerlerine göre nasıl gideceğimizi göreceğiz. Oldukça iyi görünüyor. Her zaman diğerlerine bağlıdır çünkü herkes buraya bazı güncelleler getirecek. Hâlâ kendime güveniyorum çünkü iyi temeli olan bir araca sahip olduğumuza inanıyorum. Dört yarışta üç podyum, ne kadar iyi olduğunu gösteriyor.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir