Pilotlar Sanal Güvenlik Aracı Testinden Memnun Ayrıldı

yazar:

kategori:

Formula 1 pilotları, dün ilk defa test edilen sanal güvenlik aracı testinden memnun ayrıldılar.

Dünkü her iki antrenman seansından sonra FIA, sürücülerle birlikte yeni konsept için iki test uyguladı. Sarı bayrak altında güvenliğin daha üst seviyeye çıkarılması için FIA, sanal bir güvenlik aracı kuralı devreye sokacak ve araçlar kendileri için belirlenen hızda pistte ilerleyecekler.

Jules Bianchi’nin Japonya’da gerçekleştirdiği büyük kazanın ardından böyle bir fikir masaya yatırılmıştı ve ilk denemeler bu hafta sonu yapıldı.

Dünkü testlerde bir sektörde sarı bayrak sallanıyormuş gibi düşünüldü. O sektörde araçlar güvenlik aracı olmamasına rağmen yarış kontrol tarafından belli bir hız limiti verildi.

Sebastian Vettel “Sonunda ufak bir sorun yaşadım. Sistem olması gerektiği gibi çalışıyor. İnce ayar gerekiyor ama sistem çalışıyor.” dedi.

Romain Grosjean “Çok, çok zordu. Delta zamanı + 0.9 sn, – 0.6 sn, + 3, -2 şeklinde geliyor. Daha büyük fark açarken bunu takip etmenin çok zor olduğunu gördüm.”

“Sadece 2. seansta test edebildim. Çok fazla antrenman yapmamıştım ancak oldukça zor geldi.” dedi.

Pastor Maldonado “Ekrandan hedef zaman için yavaşlama ya da hızlanma söyleniyor. Ya da kulaklıktan da bildiriliyor.”

“Çok kolaydı. Artıdaysan iyiysin ancak hızlıysan yavaşlaman lazım. Kontrolü kolay bir şey.”  dedi.

Fernando Alonso “Bugün Sanal Güvenlik Aracı sistemini denedik. Öncelikle iyi olduğunu söylemeliyim ancak daha yapılacaklar var. Tüm sürücüler bunun çok değerli bir fikir olduğunu düşünüyor. Buna alışmamız lazım.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir