Lotus, Sauber ve Force India, F1’deki Gelecekleri İçin Sıradaki Hamleyi Değerlendiriyorlar

yazar:

kategori:

Formula 1’in orta sıra takımlarından olan Lotus, Sauber ve Force India, son dönemdeki ekonomik kriz ve harcamalardaki artış gelişmeleri kapsamında sıradaki hamlelerini değerlendiriyorlar.

Caterham ve Marussia’nın iflas bayrağını çekmesinin ardından bu 3 takımdan da bazılarının spordan ayrılabileceği söyleniyor. Arkada yer alan takımlar gelir dağılımından şikayet ediyorlar ancak büyük takımlardan ve Bernie Ecclestone’dan gelen açıklamalar pek bir şey yapılacağını göstermiyor.

Büyüklerin bu yaklaşımlarının üzerine bu 3 takımın Amerika GP’yi boykot edebileceği iddia ediliyor ancak şu an için bunun ihtimaller dahilinde olmadığı düşünülüyor.

Autosport’un haberine göre bu 3 takım, sene sonunda alacakları gelire zarar gelmesini engelleyerek bu konuya dikkat çekmek için neler yapabileceklerini değerlendiriyorlar.

Planların ne olduğu henüz bilinmiyor ancak 3 takımın, Formula 1’in kendi kendisini yok etmesini engellemek için diğerlerini bir şeyler yapmaya zorlamaya çalışacakları düşünülüyor. Dün Ecclestone yapmış olduğu açıklamada gelecek sene 14 araçlı bir grid olma ihtimalinin olduğunu söylemişti.

Bu takımlara yakın bir isim “Oturup her şeyi olduğu gibi kabul etmeyeceğiz. Önümüzdeki haftalarda bir şeyler yapacağız.” dedi.

Gerard Lopez “Bu sporda mücadele etmek için çok büyük paralara ihtiyaç var. Bu da yeni üreticilerin gelmeye korkutuyor. Bu saçma bir şey. Ama şu anda gerçek olan bu.”

“120 milyon dolar hiç bir şey olarak algılanıyorsa bu oldukça korkunçtur.” dedi.


Yorumlar

“Lotus, Sauber ve Force India, F1’deki Gelecekleri İçin Sıradaki Hamleyi Değerlendiriyorlar” için 8 yanıt

  1. Abdullah bey yorumunuza bayıldımmmm. Tebrikler.!!!

  2. Eğer kural “zorunlu haller dışında iki araçla start alacaksın” demiyor ise üç takımda tek araçla yarışa çıksınlar. Hangi sürücüsünün yarışacağını da ya şampiyonada önde olan ya da sıralamalarda önde olan olarak belirlesinler.

    1. yarışa başlayıp ilk turun sonunda 6 araç birden girsinler içeri. hem yarışmış olurlar hem de yine haber olurlar. hem de yakıt tasarrufu olur 😛

      1. On numara iş olur..Bernıe de organızatorler de mal gıbı ortada kalır… 😀

      2. Senin fikir daha güzel-di. Sutil’in 10.’luğundan sonra benim fikrim daha güzel oldu 🙂

  3. Konu dışı ama bunu herkese açık olarak nereden soracağımı bilemedim.
    İmge güzel oldu, Firefox’umda sayfa iminde imge yoktu şimdi güzel oldu..Elinize sağlık 🙂
    Mobil uygulama yapmayı düşünmüyor musunuz?

  4. Sorun şu formula 1 in bir tanıtım organizasyonu yok tüm tanıtımı takımlar yapıyor daha doğrusu onlar da yaparsa ki para için yapıyorlar da ama bunun böyle olmaması lazım fia nın da tanıtım ve pazarlamaya el atması gerekir şu ana kadar olan herşey çok saçma çünkü tüm şovu irili ufaklı tüm takımlar yapıyor ama asıl parayı fia hatta Bernie Ecclestone alıyor işin saçma tarafı küçük takımları önemli kararlar için toplantıya bile çağırmıyorlar. Gemi batınca herkes konuşur ama aslında gemi henüz batmış değil

  5. 120 milyon doların hiç bir şey olarak algılanması ve bir işe yaramıyor olması cidden düşündürücü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir