2014 Amerika GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Rosberg’in!

2014 Formula 1 Şampiyonası’nn 17. yarışı olan Amerika GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes’ten Nico Rosberg’in oldu.

Sıralamalara kadar takım arkadaşı Lewis Hamilton’un gerisinde kalan Rosberg, dünkü antrenmanlardan sonra dediği gibi bugün hızlanarak pole pozisyonunu kazandı.

Rosberg, son seansta attığı 2 hızlı turda da en hızlı isimdi. Son hakkında 1.36.067 elde eden Rosberg, Hamilton’un yaklaşık 0.4 sn önünde rahat bir şekilde polü kazandı. Bu derece ile 2014 sezonunda ilk defa bir pole pozisyonunda 2013’ten daha iyi bir derece elde edildi.

Şampiyona lideri Hamilton, özellikle 2. seansta vibrasyondan şikayet etti ve Amerika GP öncesinde 2. sırada kaldı.

Mercedes’lerin arkasında beklendiği gibi Williams pilotları yer aldılar. Valtteri Bottas yaklaşık 0.9 sn geride 3. olurken onun 0.3 sn arkasında 4. sırada yer aldı.

Mercedes ve Williams’ların arkasında Red Bull’dan Daniel Ricciardo yer aldı. Ricciardo son anda 5. sıraya yükselirken onun arkasında Ferrari’den Fernando Alonso yer aldı.

McLaren’den Jenson Button 5. olacak gibi görünüyordu ancak son haklarda yavaş kalarak 7. sıraya geriledi. Button’un yarınki yarış öncesinde 5 sıra cezası bulunuyor. Onu Austin’de ilk defa yarışacak olan takım arkadaşı Kevin Magnussen takip etti.

Ferrari’den Kimi Raikkonen 9. olurken ilk 10’u Sauber pilotu Adrian Sutil tamamladı. Sutil bu sene ilk defa son seansa kaldı.

Lotus pilotu Pastor Maldonado, bu sene en iyi sıralama sonucunu elde etti. 11. olan Maldonado son anda 3. seansı kaçırırken onun arkasında Force India pilotları Sergio Perez ve Nico Hulkenberg yer aldılar.

10 sıra cezasına sahip olan Toro Rosso pilotu Daniil Kvyat 14. sırada seansı tamamladı. Bugün ilk seansta elenen 4 isim Vergne, Gutierrez,Vettel ve Grosjean oldular.

 

Poz Pilot Takım Süre
1 Rosberg GER Mercedes 1’36.067
2 Hamilton GBR Mercedes 1’36.443
3 Bottas FIN Williams 1’36.906
4 Massa BRA Williams 1’37.205
5 Ricciardo AUS Red Bull 1’37.244
6 Alonso ESP Ferrari 1’37.610
7 Button GBR McLaren 1’37.655
8 Magnussen DEN McLaren 1’37.706
9 Räikkönen FIN Ferrari 1’37.804
10 Sutil GER Sauber 1’38.810
11 Maldonado VEN Lotus 1’38.467
12 Perez MEX Force India 1’38.554
13 Hülkenberg GER Force India 1’38.598
14 Kvyat RUS Toro Rosso 1’38.699
15 Vergne FRA Toro Rosso 1’39.250
16 Gutiérrez MEX Sauber 1’39.555
17 Vettel GER Red Bull 1’39.621
18 Grosjean FRA Lotus 1’39.679

Yorumlar

“2014 Amerika GP Sıralamalar – Pole Pozisyonu Rosberg’in!” için 104 yanıt

  1. Akıl ve mantık avatarı
    Akıl ve mantık

    Rosberg pole konusunda zaten öndeydi yarışa gelince biraz çuvallıyor. Makas daraldığından aksiyon yaşayacaklardır diye düşünüyorum Mercedes sürücülerinin. Bottas yarışı kazancak diye düşünüyorum. ABD olunca biraz aksiyon lazım olacaktır,ayrı bir motivasyonla geliniyor,Riccardo bile bi değişik olmuş.

  2. F-one-Driver avatarı

    Düşünmek bile istemiyorum ama mercedes takımı alman pilot alman takım şampiyonluğunu hemde ingilizlerin fenomenini son anda müthiş bir performansla ezerek yenmesini kurgular gibiler … Bu adamlar bunu yapar mı? Kesinlikle yapar, çünkü bazı şeyler milliyetçiliklerinden daha önemli değil, herşey takımın elinde ve o araçları pistte kukla gibi oynatabilirler, yok vibrasyonmuş yok frenlermiş adı her ne olursa olsun bence pek gerçekçi durmuyor, eğer hamiltondan yarışta da benzer şikayetleri duyarsak ve rosberg de kazanırsa ALMANLAR düğmeye bastı demektir… Bunu Rosberg kazanırsa diye sabit fikirli hale getirmek ve adamın her galibiyetini lekelemek istemem ama düğmeye basıldı demek istiyorum, hamiltonun 4 galibiyeti ve rosberg in aşırı sessizliği, schumi varken bile 1 kere geçilse çenesi durmuyordu, insan ne oldu ki bu adama diye sormadan da edemiyor, kinse hamilton büyük pilot, beni son 4 yarışta ezdiyse hakkıdır ezer diyemez…

  3. ham 4 yaıştır kazanırken hiç bir şey yoktu.her şey süt limandı.ros bir pole aldı (daha yarışı bile almadı alacağıda şüpheli) sonucu;komplo.spa dan sonra ne değişti diye de düşünmek lazım.acaba ceza verildimi verildiyse ceza ne ?(kazara rakibinin lastiğinin patlaması ve kendi kanadının kırılması ki buda tartışmalı rakip kapıyı bilerekmi kapadı yoksa istemeyerekmi lastik patlatıldı ve bu tip kanatla lastik patlatma hataların son sezonlarda defalarca olduğunu göz önüne almalı.hatayı ham yapsa kimse bu kazayı bu kadar ayyuka çıkarmazdı.sonuç ne olursa olsun şampiyon olan pilot bunu hak etmiştir.bu sezon ikili bir mücadele vardı şampiyonluk için.
    raikkonen 2007 sezonunda 3 lü bir mücadele sonunda şampiyon oldu ve 2003 sezonunda yine 3 lü bir mücadele sonunda şampiyonluğu kaybetti.bu raikkonenin kariyerine attığı imzadır.onun klasını tartışmak yerine santander ve italyan-ispanyol popülaritesini tartışmak daha mantıklı.

  4. Ferrari aracının tamamen Alonso’ya göre tasarlandığı düşünülürse Raikkonen’in sorun yaşaması gayet doğaldır, bu sene Raikkonen’in geçiş senesi oldu, itiraf edeyim ben daha çabuk alışacağını sanmıştım ama demek ki gerçekten araç Raikkonen için sürülebilir değil. Santander vasıtasıyle Raikkonen üzerinde oynanan strateji oyunlarıda tuzu biberi oldu tabi..

    Montoya gibi bir pilotu yerle bir etmiş, Schumi’nin en afilli zamanlarında ona kafa tutabilmiş, Lotus gibi sıradan bir takımla hemde 2 sene aradan sonra çok iyi işler yapıp, F1 tarihinin efsanesi olmuş bir takıma tükürdüğünü yalatmış bir pilotu sıradan diye nitelemek için en hafif tabirle ahmak olmak gerekir..

    Yerlere göklere sığdıramadığınız Alonso Ferrari’ye geldiğinde 2. Schumi dönemi başlıyor, Alonso çok iyi araç geliştirir, 5 şampiyonluk garanti diyenleri şöyle sahneye alalım.. 5 senede 0 çektiniz ve Ferrari’nin son şampiyonu hala Kimi Raikkonen.. Kimbilir belki de Alonso ettiğini buluyordur, sonuçta Hamilton’a, Massa’ya, Mclaren’e hatta 2008 Singapur’da Formula-1 e attığı kazıkları unutmadı kimse. Ve unutmayacak, Alonso yıllar sonra sandığınız gibi efsane olarak değil Prost gibi alavere dalavereci olarak hatırlanacak..

    Hadi şimdi gidin hangi takıma yamanacağınızı düşünün..

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      montoyayı yerle bir etmek derken abartı bu yani. montoyanında ilk alışma senesiydi 2005 ve çok bariz bir hız farkı yoktu ikisinin aynı anda bitirdiği yarışlarda. mclarende ki 2. senede sene ortasında amerika gp sinden sonra zaten montoya çekti gitti. williamstan sonra f1 de kalmak istemediği ve uygun olmadığı açıktı. onun tarzına indy car veya nascar daha uygundu tipik bir güney amerikalı olarak ülkesinde bu sporlar zaten daha popülerdi. her neyse. montoyayı yerle bir etmiş lafı fazlaca abartı kısaca.

      1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
        OtonomAktor #PrayForJules

        http://en.wikipedia.org/wiki/2005_Formula_One_season

        montoya ve raikkonenin ikisinin birlikte bitirebildiği yarışları karşılaştırın önde olma durumuna göre karşılaştırırsanız 6-4 montoyanın önde olduğunu görebilirsiniz. o sene çeşitli sebeplerle montoyanın 8 raikkonenin de 3 yarışı bitiremediğini görüceksiniz ayrıca.

    2. Hızlı bir araç tasarlayamayan takımın pilota öZEL araç tasaralayabilecegini düşünmek …….tır.kendine uygun sıfatı sen koy.Hiç bir F1 otomobili sürücüye göre tasarlanmaz sürücü sadece kendi ayarlarını yapar.Araç sürücüye uymuyorsa sürücü araca uyar, beceremeyenlerde siradandir.

      Kimster lotus kariyerinde hiçbir şey yapmamıştır.hatta 2013 ikinci yarıda orta sınıf pilot romain den yediği ayar acı vericidir .Kendisinin de bu acidan dolayı beli agrimistir

    3. Bu Santander,araç tasarımı,pilota özel gibi terimler bizi bıktırdı siz hala bunlardan bahsetmekten bıkmadınız.Umarım aşağıdaki arkadaşa dediğim gibi Vettel takıma gelir de sıradan pilotların Rush filmindeki kapışmaya benzer kapışmayı izleriz.Efsane pilotlar değil,onların bir kademe altındaki pilotların savaşı.

      1. Santander vs onlar abartti gercektende ama sizde bu adamı ilah yaptınız. Fernando kimi ve ham haric ne zaman cok sağlam bir takim arkadaşı oldu. Kimiyi bu sene kötü dağıttı ama sunuda kabul edin araç kimi nin stiline uymadi burda kimi nin hatası biraz daha gayretle daha çabuk alismaliydi ve ne olursa olsun bukadar fark olmamaliydi. Alonso mucadele ediyor zorluyor seneye giderse ferrari surunur diyenler ede cevabim takımlar siralamasinda 4.degilde 5. Olur takim en kötü.

        1. Gridde kaç tane çok sağlam adam var?

      2. dance is dead avatarı
        dance is dead

        Arkadaşım senin siradan dedigin pilotların biri son 4 senenin dünya şampiyonu digeri Ferrari’nin son Dünya Şampiyonu hatırlatmak isterim.

    4. bi kenara yazıp bunları copy paste yapıyosunuz heralde iyi buda guzelmıs… Ferrari tukurduğunu yalamıs madem Alonsodan daha karakterli pilotunuz nıye kovulduğu takıma geri döndü!!!Kovulmadı deme sakın kendın dedın Ferrari tükürdü diye… 😀

  5. Sutil ve Maldonado’yu tebrik ediyorum. Maldonado evine yakın olmasının etkisiyle hızlandı sanırım 😀 Austin’de bu kadar hızlandıysa bir de venezüelada yarış olsa ne kadar ekstra hıza sahip olacağını tahmin edin 😀

  6. Alonso ile takım pilotu olunca da eski şanın olmuyor tabi.Adam Hamilton dışındaki tüm takım arkadaşlarını sıradan pilot yaptı.Aslında onların sıradan pilot olmadığını Alonso’nun efsane olduğunu yazalım.Bu yanlış anlaşılmada düzeltilmiş olsun.

    1. Alonso gibi bir pilotla takım arkadaşı olunca diyecektim.

  7. Hamılton baslamadımı kocakarı gibi ağznı acıp konusmaya yok ole yok söyle ben diyorumkı Hamiltonun bileti İtalya gpde kesildi Fernandodan ve Vettelden ses cıkmamasının nedenı bu..

    1. Onur Gentas avatarı

      Adam 4 yaristir kazaniyor butun bu soyledikleriniz sadece 1 siralama turunun sonucuna kaldiysa F1 izleyicilerinin psikolojileri ciddi anlamda bozulmus demektir. Nasil bir kitle formula 1 izlemeye basladi anlam veremiyorum artik. Yaristan keyif almak yerine ancak komplo teorileri uretme derdinde olan bir seyirxi grubundan ne bekleyebiliriz. Yarin rosberg kazanabilir veya kazanamaz bundan mutlaka birseyler cikarmak zorundamisiniz. Tek yapmaniz gereken rosbergi tebrik edip guzel bir yaris dilemek.

    2. Benimde aklıma gelmiyor değil. Hatta o yarışta Niconun yerini bilerek verdiğini düşünüyorum hala daha. Dahası bunun takım tarafından yönetildiģini düşünüyorum.

      1. @nebi aynen dostum bu Toto cok sınsı bı adam bence ınsallah yanılırım ama hıslerım bu yonde yoksa Hamılton 4yarıs ard arda kazanırken Rosbergten bu zamana kadar tık cıkmaması pek hayra alamet değil bazı arkadaslar ne kadar bu ıhtımalden korksalarda ben olabılıtesı yuksek bı olayı soyledım…

    3. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Gülüp geçmeliksin 🙂

  8. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Raikonen seneye alışırmı araca gençler 🙂

    İlginç olacak, kaç senedir kullandığı araca alışmayan Vettel Ferrari’yi kurtaracak, o kurtaramazsa Rai kurtaracak. Kombo yapıp takımlar şampyonasında 5. olup kutlayacaklar.

    Gayet normal bir sıralama oldu. Motorların tek tek dökülmeye başladığı bu dönemde mersedes yine çok rahat 1sn. fark atıyor. Seneyede farklı bişey olmaz.

    1. Neden bukadar dertlisin vettel yada kimi kurtarır yada kurtaramaz bu ferrari den birseyde olmaz. Alonso ya pilot olarak saygı duyarim ama sizin gibi fanatikler sayesinde çoğu kişi sevmiyor adamı. Farkta 0.190 sn sanırım ki normal bir fark. Ha bu sene kimi yenildimi alonso ya evet hemde kötü bir sekilde ama seneye ferrari kötü olursa yine ki büyük olasılık bu. takimlarda 4 değilde 5. Olur cok cok yine fazla birşey değişmez

    2. Kimi Raikkonen abartılmış balon bir pilottur, 10 sene alonso ile takım arkadaşı olsa 10 nundada yenilir.

      1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
        OtonomAktor #PrayForJules

        tamam bu sene yenildi filan rai ama buna inanmıyorum 2003 ve 2005 te harika sürdü rai yanında şu an ki aktif pilotlardan kim olsa o senelerdeki raiyi geçebileceğini sanmıyorum. zaten 2005 te alonso şampiyon oldu fakat takım patronları efsaneler vs. lerin seçimi ile senenin en iyi pilotu seçilmişti rai şampiyon olamamasına rağmen. her neyse eski rai olmadığı ortada eski hızında-zindeliğinde değil. fakat alonso o zamana göre kendini çok geliştirdi şu an sporun en iyisi buna itirazım yok.

        1. 2007 de kimi nin takım arkadaşı alonso olsaydı her yarışı kimi den yaklaşık 1 sn farkla önde bitirirdi ve rahat şampiyon olurdu.

          Alo fan club üyelerini trollüyorum otonom adamlar alo yu f1 tanrısı yapacak nerdeye 🙂

        2. alonso o ünvanı defalarca aldı. hatta serhan acar bile ağzından kaçırmıştı yıl 2008di

    3. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      McLaren Ferrari’den daha hızlı. (Rai’yi baz alarak) Alonso gitsin McLaren’e katsın o kattığı 1-2 saniyeyi, oynasın şampiyonluğa.

      1. Bırak Alonso’yu Raiyi.Bence sen Massa’ya bak.Bottas bile eziyor.Massa şampiyonluğa oynamış bir pilot olarak çok kötü durumda.Artık bu saatten sonra düzelir mi hiç sanmıyorum.

        1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
          ForzaFerrariForzaFelipe

          İyi bir tahrik denemesi de ben Massa fanı değil Ferrari fanıyım.

          1. Tahrik denemesi değil her Alonso ile ilgili yoruma gelip sataşıyorsunuz.Bence siz Massa’ya bakın onu söylüyorum.Ferrari fanı olan adam başarısızlığı kabul etmez.Bu doğru bir şey değildir.Şuan için Ferrari’yi en ağır biçimde eleştirmeliyiz.Bunlar başarısızlığı alışkanlık haline getirdi.

    4. Aalonso yu naptin sen ole bi kral etmişlinki schumacher 7 kez şampiyon ooldu bu kadr övülmedi raikkonende iyi ama hamltn alonsodan da iyi 2007 i tekrar iizleyin bence

      1. İzledim 2007’yi.Neye dayanarak Hamilton Alonso’dan iyi dedin?

        1. Sence?

        2. Ben sana sordum? Üstelik 2007’yi izleyen herkes sezonun son yarışlarında Alonso’nun üstünlüğünü görmüştür.Sezona iyi başlayamamış olabilir fakat bunu fazlasıyla telafi etti.

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Q1’den beri neredeyse her virajda blokaj yaşadı Lewis. Yani aklıma getirmek istemiyorum ama yarını bekleyeceğim. Durumla ilgili net yorumu o zaman yapacağım.

    Antrenmanlarda uçan adam sıralamalarda her virajda sorun yaşıyorsa bir neden arıyor insan.

    1. Lauda bile şaşmış rosberg ın durumuna…

  10. _esrosberges_ avatarı
    _esrosberges_

    artık bu rosberg takımla kazanıyor hamilton bileğiyle laflarına bir cevap verebilmek için üye oldum 😀 merhaba arkadaşlar .

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      merhaba, hayırlı olsun. f1 için hoş sohbetler dilerim.

  11. çok şaşırmamak lazım rosbergin polüne. bu sene en çok pole kazanan isim. hamilton geride kalan ikisinde pole kazansa ancak eşitlemiş olur 🙂

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      hamiltonun pol konusunda yenileceğini göreceğimi sanmazdım. bu yarışı ros kazanırsa sezon finali çok heyecanlı olacak gibi.

      1. bende göreceğimi düşünmemiştim

        1. Adam 2 sıralamaya çıkamadı. Birinde de takım yüzünden turu bıraktı zaten.

          1. Britanya GP den mi bahsediyorsun ?

            1. macaristan, almanya ve ingiltere evet. iki yarışta Q1’e çıkamadı,

              ingilterede en hızlı zamanı yapmışken ve son turundayken daha hızlı gidemeyeceğini düşünüyorsan rosberg’e yer ver diye mesaj geldi, son sektörde rosberg dahil tüm pilotlar turlarını geliştirdi, hamilton polü çok rahat alacakken 6. sırada kaldı.

              bir de dikkat etmek lazım, böyle bir kaybın bedeli pole karşılaşmalarında 2 farktır. şuan durum 9-7 ise eğer, ingilterede o hata yapılmasaydı durum 8-8 olacaktı. almanya’da polü yine rosberg alırdı desek bile macaristanda yine hamilton alırdı. 7-9 durum tam tersine döndü, hem de ham 1 fazla sıralama sorunu yaşamışken.

              1. O olsaydı bu olsaydı olmaz bu isler mekanik problemler bireysel hatalar bu sporun bir parçası sonuçta rosberg 9 pol almış bu ciddi bir rakam 1 eksik 1 fazla sonuçta kuvvetli bir sıralama sezonu geçirmis Hamilton a karsı.Ben her zaman Hamilton ı önde görüyorum ama Rosberg genede bu sene fena is çıkarmadı tabi bu bana göre böyle.

              2. Ne kadar devrik bir cümle kurmuşum pardon:)

              3. Q3 te Ham arkasındaki Rosberg i yavaşlatmaya çalışmıştı. Sonra da tur zamanlarının daha fazla gelişemeyeceğini düşünerek yerini Nico ya bıraktı ve pite döndü. Ki son ana kadar pole Ham daydı. Son haklarında bazı pilotlar 1 tur daha atınca kurumaya başlayan zeminde zamanlarını oldukça geliştirip Ham i 6. sıraya ittiler diye hatırlıyorum.

                Yani Ham ın Mercedes yüzünden tur atmaması gibi bir durum yoktu. Hatta emin olmamakla birlikte Ham ın sıralama turlarından sonra ”Son turu atmamak benim kararımdı.” diye bir açıklaması da var. Yanlış hatırlıyor da olabilirim.

              4. takım hızlanmayacaksan yer ver gibi bir baskı yaparsa adam da hızlı gidemeyeceğini düşünürse heralde yer verir. takımdan böyle bir mesaj gelmeseydi turunu tamamlardı.

                yine yavaşlatmaya çalışsa rosberg arkada o önde turu tamamlar, seans bitince de takım hızlı tur atamayacağımı düşünüyorsam yer vermemi söyledi, ancak ben hızlanacağımı düşündüm deyip rosberg gibi işin içinden sıyrılırdı.

  12. nicoya tebrikler bugün çok hızlıydı.hamıltonun normalde bu kadar geride kalması zor bir ara vibrasyon sorunundan bahsediyordu.Mercedes geçen sene ki pol derecedesini geçmiş ne mutlu onlara.Ferrari için normal bir derece.yarın büyük bir mclaren ferrari savaşı bekliyordum ama ne yazıkki buttonun cezası varmış.Yarın inşallah iyi bir yarış olur.Bu arada padok çok renkliydi 😀

  13. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Rosberg Power 🙂

  14. umudum gelecek yil motor sesine cozum bulmalari

    1. Motor sesleri sezon başına göre daha hoş geliyor. Bir tek ben böyle düşünmüyorumdur herhalde. Gelecek yılki planlara göre çift egzozla birlikte daha iyi sesler çıkacağını söyledi Serhan Acar.

      1. Biraz once sitede gecen yil Vettel in pole turuna baktim icim gitti. cift egzoz meselesi insallah dogrudur

      2. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
        OtonomAktor #PrayForJules

        aynen motor sesleri daha hoş geliyor gibi. belki ses alıcıların piste yakınlığı ile ilgili olabilir diye düşündüm ama sonradan daha iyi sesler geldiğine kanaat getirdim. seneye inşallah daha iyi olur ses açısından f1.

  15. Basın toplantısında Hamilton ne yaparsa yapsın frenlerin kilitlendiğinden bahsetti. ama niconun turunu izleyince kitlenmese bile pole alamayacakmış gibi geldi. Nico gerçekten geçen senenin de pole turunu epey geçerek şahane bir tur attı tebrik etmek lazım. yarışı da kazanırsa son iki yarış çok güzel çekişmelere sahne olabilir. Bottas her zamanki gibi massayı yendi ona da tebrikler.

  16. sysport internet sitesinde teammate challenge diye bir haber var. Rai-alo ikilisi hakkında yazılanlar çok komik. başkası olsa şutlarlardı diyor 🙂 Alonsosuz ne yapacağını düşünmeye başlamıştır matiaci ve marchione

    1. 😀 Ne olacak ya başka 😀 Ben olsam Raikkonen’i kapıdan sokmam. Bir de çok yıllık sözleşme yaptılar sanki ne yapabilecekse. 😀 Boşu boşuna yer kaplıyor.

    2. Yok yea…. gelecek yil Ferrari ve Raikkonen’i dusunmeyin siz Alonsonun ne yapacagini kara kara dusunun

      1. Profilinde rush filmindeki resim var fakat bu mücadele hiç olmadı ki 🙂 Alonso resmen ezdi.

      2. alonso olur, olmazsa da kimse umursamaz. sonuçta kötü sonuçları yüzünden kovulmayacak. aksine sen raikkoneni düşün. hayatı boyunca karşısına çıkan tek gerçek pilota bu şekilde yenildi. sanırım senye de pek ümit yok. neyse raikonen ve vetele kalacağıma (ferrari taraftarı olmama rağmen) izlemem daha iyi

        1. Alonso Ferrari’nin bu halini gördükten sonra hala kalır mı? Ya da buna inanan var mı? 1 yıl daha Ferrari’de yarışsa ne kazanacak? Yarış galibiyeti bile alamıyor.Yarışmazsa kaybı olmaz.

          1. kalmasın zaten. ferrari izlemeyeceksem hiç izlemem

        2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
          Kimi_Raikko_Forza

          Ferrari taraftarı değilmişsiniz zaten. Sadece iyi günde takım tutulmaz kötü gününde de desteklemek lazım taraftarım diyorsak eğer. İzleyiciymişsiniz sadece bol seyirler.

          1. bunun günle alakası yok. itici pilotlarla ilgisi var. 2006-2005 yılları ve hele hele içinde bulunduğumuz 2010-2014 sezonları mesela. ama rai ve vettele hayır!

            1. pardon bu yıllarda izledim zevkle demek istedim

            2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
              Kimi_Raikko_Forza

              İşte o zaman takım değil pilot taraftarıyım demeniz lazım. ALO çok itici geliyordu 2005-2006 yılları hareketleriyle vs. ama geldi Ferrari ye ve onu desteklemeye başladım çünkü şahlanan atı temsil ediyordu bu yıla kadar. RAİ bıraktığında ise büyük ihtimalle yine bana çok itici gelen VET i desteklicem. Çünkü takım taraftarlığı bunu gerektirir. Örnek vereyim Demirören zamanı kulüp kötü yönetiliyor diye Beşiktaşı hiç bir zaman izlemem ve ya desteklemem demedim taraftarlığa aykırıdır bu. Anlatmak istediğim anlaşılmıştır umarım.

          2. Ferrari taraftarıyım.Sadece iyi günde tutulmaz biliyorum ama bazı şeyleri de göz önünde bulundurmak lazım.Arkadaş açıklamış zaten.Fakat tutarsam birini Raiyi desteklerim.Vettel gibi itici bir pilotu desteklemek imkansız.Üstüne yeteneksiz bir pilotu.

  17. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Ve Hamilton’ı harcamaya başladılar o araç Q1’den beri sorunluydu kimse hamilton yavaştı demesin şampiyon kim olacak belli oldu.

    1. yarın yarışı alır sıkma canınııı…içini ferah tut…bırakmaz sampıyonlugu

    2. kardeş bende sana katılıyorum bu kadar fark olamaz olmaması lzm anlamak mümkün değil

      1. harcama yok, nico daha hızlıydı. hamilton 4 yarış ardı ardına kazandı. fark da 17 puan. baskı altında olduğunu düşünüyorum.

        nico için ise 17 puan gerideysen sonuna kadar zorlarsın, çünkü kaybedeceğin pek birşey yok.

        1. baskı altında rosbergin olması gerekmez mi?

          1. Hamilton’un baskıyla başa çıkma gücüyle Rosberg’in başa çıkma gücü aynı değil. Rosberg daha güçlü bu konuda.
            Ve, ikisi de baskı altında çünkü 3 yarış var ve hepsi kritik. Şuan 1. olmak veya 2. olmak farklı değil. Baskı her ikisinde de aynı.

            1. Yrn daha net belli olacak bu baskı dayanma gücü çünkü rosbergte baskı altında çok hata yaptı

            2. Rosberg mi güçlü 🙂 🙂 adam arkasında Hamilton ı görünce eli ayağı birbirine giriyor 🙂

              1. +1

              2. Bitek İtalya’da öyle mallaştı yani, ezme adamı 😀

    3. ReyizHamilton avatarı
      ReyizHamilton

      aynen öyle ham antremanları aldıysa illa q3te bir sorun çıkıyor

  18. hamilton bu sene cumartesi günleri zayıf kalıyor bugün ekstra yavaş kaldı anlamak mümküm deil ayar farkından bu kadar fark olur mu bilmiyorum ama rosberg çok sert bi mesaj verdi lewise

  19. Eray Parlak avatarı

    Rosberg sözünü tuttu ve cebindeki büyük farkı çıkardı.
    Umarım şampiyona son yarışın son turuna kadar çekişmeli geçer.

  20. Yıllardır Q3’te RedBull’a bi haller oluyor birden 0.5 saniye civarı çıkarıyolar cepten her 2 otomobille

  21. Az önce turu izledim de mükemmeldi gerçekten. Yarın sorun yaşamazsa yarışı kazanacaktır

    1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      evet ros un pol turu harikaydı bende izledim. rosbergi ilk defa bu kadar zevk verir bir sürüşte görüşüm olabilir. gerçekten çok hızlı bir tur olmuş pol turunu izlerken bu hızı fark edebiliyorsunuz. sitede paylaşılırsa tekrar izlerim gerçekten zevkliydi 🙂

      1. En kısa süre içerisinde ekleyeceğiz 🙂

        1. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
          OtonomAktor #PrayForJules

          teşekkürler Kemal Bey emekleriniz için 🙂

  22. gayet net bir pole aldı. tebrik ederim. yarın umarım yarış zevkli geçer ve hakeden kazanır.

  23. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Rosberg gerçekten çok hızlıydı.İlk kez bu kadar güçlü gördüm onu.Demekki ekstra süre bulabilirim derken bunu anlatmak istemiş.Artık pisti daha mı iyi tanıyor,daha iyi mi simüle etmiş bilemem ama bu kadar fazla beklemedim 🙂 neyse tebrikler kendisine.Bizimkiler de bereket versin ilk 10 da.En azından 1:37.9 falan yapsak çok sevinirdim ama sağlık olsun 🙂

    1. Aras Tekiner #ForzaJules avatarı
      Aras Tekiner #ForzaJules

      Alonso 1:37.6, Raikkonen 1:37.8 yapti. Sanirim 1.36.9 demek istediniz 🙂

      1. Burak Karaküdük avatarı
        Burak Karaküdük

        hakkatten ya gördüm sağolasın 🙂 nasıl izliyorsam artık 😀 iyimiş o zaman bizim derece baya geliştirmişiz.zaten sadece 3 kişi 1:36larda gerisi patates

  24. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    Rosberg’in pole alması güzel oldu. Yarın yarışı da kazanırsa Hamilton’la arası daha da dengelenmiş olur. Gönlüm güzel bir finalden yana. Abu dhabi’de son tura son viraja kadar mücadele etmelerini umuyorum.

  25. Lewis üst üste kazandıktan sonra mecburen kasmak zorundaydı Nico pole için tebrikler yarın start çok çok heyecanlı olacak.

  26. Kedi olalı fare tuttu roberg..Saldırı moduna gecmıs..maşallah maşallah.. 🙂

  27. rosberg iyi tur attı. ancak hamilton’ın baskı altında olduğunu düşünüyorum.

  28. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    bu kadar fark beklemiyordum açıkçası ros-ham farkı şaşırttı. net bir fark oldu bu kez. ayar farkı olabilir belki bilemiyorum ama çok hızlıydı rosberg cidden. yarın neler olacak merakla bekliyorum.

  29. Rosberg inanılmaz hızlıydı. Yarın temposunu koruyabilecek mi bakalım. Bottas3.lüğe demir attı bu arada 🙂 Ne mutlu ona 🙂

  30. Yarın Rosberg sorun yaşamadığı sürece Hamilton yarışı kazanamaz,kazandırmazlar.

    1. Schumacher123 avatarı
      Schumacher123

      hamilton kazandı mı hakkıyla kazanır rosberg e takım kazandır. bu nasıl bi düşünce.

      1. Yarın görürsün.

    2. Boş yorum yapmam iddialıyım.Lewis muhteşem start almadığı sürece bu yarışı kazanamaz.İyi start alsa bile Rosberg çirkeflik yapıp önüne sürer veya pistin dışına atar.

      1. Kanada gibi diyorsun.

        1. Olabilir.Her şey bunu gösteriyor.Startta geçemezse Rosberg sorun yaşamadığı takdirde nerde geçecek? Pit stoplarda imkansız zaten.

  31. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Adam haklıymış harbiden fazladan hızı varmış 0.4 fark attı Hamilton’a.

  32. Rosberg’in hala söyleyecek bir şeyleri varmış demek ki.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir