Renault, KERS’i Tekrar Gözden Geçiriyor

yazar:

kategori:

Renault, Kinetik Enerji Geri Dönüşüm Sistemi’ni kullanıp kullanmayacağına önümüzdeki günlerde karar verecek.

Fransız otomobil üreticisi, sezona KERS ile başladı ama düşünüldüğü kadar fayda sağlanamadı ve geçen haftasonu İspanya’da kullanmama kararı almışlardı.

Takım daha önceden Monako’da KERS’i kullanmayacağını belirtmişti ve Pat Symonds, Türkiye’de yeni teknolojinin kulllanılıp kullanılmayacağına yakın zamanda karar verielceğini söyledi.

KERSi le ilgili planları sorulan Symonds: ”Açıkçası İspanya’da ve Monako’da (KERS) kullanmama ile ilgili köklü bir karar almıştık”

“Türkiye’yi tekrar gözden geçireceğimizi düşünüyorum. Çünkü son bir kaç haftadır yaptıklarımız, bütün verileri bir araya getirmek ve simulatörlerimizin nerede gelişime ihtiyaç duyduğunu görmeye çalışmaktı. Bu yüzden Türkiye’de kullanıp kullanmayacağımıza gelecek iki hafta içinde, daha erken değil, karar vermemiz gerekiyor.”

Symonds, İspanya’da KERS kullanmama kaar almalarının nedeni olarak, ilk yarışlarda simulatör çalışmalarında ortaya çıkan kadar fayda sağlanamamasını gösterdi.

Symonds: “İlk simulasyonlarımız, hiyerarşide daha alt sralardaydı ama yine de buna değer demiştim”

“Ama edinilen tecrübelerle o simulasyonlara ayar çektik, çünkü simulasyonlarınızda ne kadar iyi olduğunuz mesele değil, bunun yanında yine de ufak tefek bazı etkenlere de ihtiyacınız var. Testlerin ardından ilk bir kaç yarıştan anladık ki (KERS), iyiler listsinden çıkıyor.”

Symonds ayrıca, bazı takımların Monako’da KERS kullanmalarına şaşıracağını söyledi.

Symonds: “Bana göre Monako’da onun yeri yok. Çok kaba olabilirim ama onun iyi olacağını aklına getireni düşünemiyorum”

“Basitçe düşünürsek Monako güç pisti değil, bu yüzden hiç bir şekilde avantaj almayacaksınız. Orada güç alamayacaksınız ve sadece çekiş sınırlı olmadığında KERS’i kullanabilrisiniz. Monako’da çok uzun bir süre boyunca çekişte sınırlı oluyorsunuz. Bu kesinlikle bizim planlarımızda yok”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir