Rosberg: “Hamilton’un Ritmine Ayak Uydurmakta Zorlandım”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, Amerika’da takım arkadaşının ardında 2. olmasının ardından Hamilton’ın ritmine ayak uydurmakta zorlandığını kabul etti.

Rosberg 25 tur lider götürdüğü yarışta Hamilton’a geçilerek 2. oldu ve art arda 5. kez takım arkadaşının galibiyetine cevap veremedi.

Rosberg “Çok basit. En başta ritm tutturamadım. Çok uzun sürdü.”

“Geçiş yapma şansının olduğunu biliyordum. Yarışın yarısında defansif sürdüm. Lewis iyi iş çıkardı. Hepsi bu.”

“5-10 tur sonra iyi hissetmeye başladım ancak artık ne yazık ki çok geçti.”

“Son pitlerden sonra daha rahat hissetmeye başladım. Asla pes etmiyorum. Sürekli olarak Lewis’e baskı kurmaya ve yaklaşmaya kararlıydım ancak bugün mümkün değildi.” dedi.

Rosberg, kalan 2 yarışta yaklaşımını değiştirmeyeceğini söyledi.

Rosberg “Aynı yaklaşım olacak: tamamen adanmış, saldırı modunda, polede olmaya çalışan ve ardından Interlagos’u kazanmaya çalışan. Hepsi bu.”

“Daha çok fazla puan kazanma şansımız var. Çok şet olabilir. Durum hep böyleydi.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: “Hamilton’un Ritmine Ayak Uydurmakta Zorlandım”” için 20 yanıt

  1. Efendiler size bir komplo teorisi üreteceğim.

    Rosbergin Hamiltona çarptığı Belçika Gp’den sonra Lewis Hamilton gizli görüşmeden bir bölüm sızdırarak; Rosberg bana bilerek vurduğunu söyledi, dedi.

    Bu haberden sonra Mercedes reklam sağlayıcıları zor durumda kaldı. İnsanların çok net biçimde Rosbergin kayrıldığını düşündüğü bir kamuoyu oluştu

    Hamilton açık bir şekilde Mercedesi de tehdit etti. Kuralları değiştirmek için arka planda ne oyunlar çevirdiğinizi ve beni önceden almak için nasıl garantiler verdiğinizi kamuoyuna açıklarım, zor durumda kalırsınız bu herife ceza verin dedi.

    Onlar da sıradaki 3 yarışta takım emri uygulayıp Hamiltonun kazanmasına müdahale etmeyeceklerini bildirdiler. Fakat bu durum kabak gibi ortaya çıkmasın diye ve reklam sağlayıcılardan kaybımız olmasın diye ara ara Rosbergi önden başlatsalar da takım emri olduğu için aniden basit hatalarla geçildği 2-3 yarış oldu.

    Ve bomba geliyor, geçen sene Vettelde olduğu gibi Hamilton seriye takarak kalan yarışları da kazanacak ve rahat şekilde şampiyon olacak.

    Ancak takıma şantaj yapan bu şampiyon pilotla anlaşma karşılıklı feshedilecek ve Toto Wolff onun yerine Bottası getirecek. Bottas 2015’te Rosbergin şampiyonluğuna göz yumacak. Böylece baba Keke Rosbergin gönlü alınmış olacak.

    Kimse sezon sonu efendim Hamilton sorun yaşayacakta Rosberg çifte puanla şampiyon olacak diye hayâl kurmasın. 1 ay öncesine kadar bende öyle düşünüyordum fakat gelişmeleri dikkatlice inceleyince Hamilton ve Mercedesin açık bir anlaşma yaptığına ikna oldum. Bu anlaşmayı da Lauda aracılığı ile yaptılar. Zira Hamilton da boru değil, getirdiği sponsorlar var. Mercedesin şampiyon pilotu sıfatı var, reklam ve sponsor çekiyor.

    Anlaşma ise şu; Hamilton biz sana bu seneki şampiyonluğu rahatça verelim, sen kamuoyuna Belçika kazası ve sonrası ile ilgili açıklamada bulunma. Mercedes kariyerini zirvede bırak. Hamiltonda tabii şampiyon olacaksam hay hay dedi ve hem şampiyon olup ününe ün katacak hem de Mclarene dönüp gelecek yıllar için yine isabetli bir karar vermiş olacak. Stratejik olarak gridin en akıllı pilotu bu Hamiltondur.

    Bakın efendiler Rosberg ne kadar kötü pilot olursa olsun, kazanmak istese bir şekilde son 5 yarışta en azından 1 defa kazanırdı. Dünkü yarışta dahi; güç kaybediyorum, vibrasyon var erken pite geliyorum diye üçkağıt yapsa ve erken pite gelse, pitten çıktıktan sonra hızlı tur atsa kazanabilirdi. Yani kazanmak istese yol çok. Eğer bu adam kazanmıyorsa ve kuvvetle muhtemel son 2 yarışta da kazanamayacaksa bu sadece Hamiltonun ultra hızlı pilot olmasından kaynaklanmaz.

    Hamiltonun şampiyonluğunu şimdiden kutlarım. Bu şampiyonluğu derin stratejik hamlelerle, ara sıra Ben koltuklarda büyüdüm, Rosberg Monaco şatolarında diye ajitasyon yaparak, bir ara takım beni mağdur ediyor imajı yaratarak. En sonda da Rosbergi sinir harbinde mağlup edip kendine çaptırarak sonuna kadar haketti.

    Bu zamanlarda şampiyonluklar pist üstünden çok, pist dışı mental güçle de kazanılıyor. Pist üstünde de garantör Rosberge karşı, Riskör Hamiltonun üstünlüğü de oldu yalana da gerek yok. Rosberg amacım yarış dışı kalmadan yarışı en iyi yerde bitirmek stratejisi uygularken, Hamilton amacım kazanmak hep kazanmak diye zorladı. Risk alan kazandı. Rosbergin fevri davranışı da bu şampiyonluğa yardımcı oldu.

    1. Onur Gentas avatarı

      Neyse ki başına komplo teorisidir diye yazmışsın. Yoksa akıl sağlığından şüphe ederdim gerçekten. Gerçi bütün bunları da kafanda canlandırabilmekte ayrı bir konu tebrikler gerçekten.

      1. Böyüksün hacı abi tebrikler.

    2. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      5 Dk. Boşa gitti !

    3. Üst taraf komplo teorisi ama son iki paragrafın yukarsıyla alakası yok. Olmasa gerekmiyor ama o kadar teoriden sonra jeton düşmüş gibi geldi 🙂

    4. hamilton spadan önce de tokatlıyodu rosbergi sadece lewisin mekanik sorunları oluyordu rosberg bahreynde lastik üstünlüğüne rağmen geçemedi macaristanda hamiltonun neler yaptığını biliyoruz keza almanya hamilton cumartesi günü çok sorun yaşadı öyle bir anlatmışsın ki rosberg mükemmeldi lewisi mahvediyordu spadan sonra bilerek eziliyor sen herkesi senin vettel gibi beleşten şampiyon olacağını düşünüyosun galiba hep aklın çakma şampiyonluklarda 😀

    5. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
      OtonomAktor #PrayForJules

      valla bu kadar komplo teorisine gerek yok bence. 5 yarıştır hamiltonun kazanmasının açıklaması bence oldukça basit. ham çok daha hızlı rosbergden çok daha iyi bir pilot. bitti.

  2. _esrosberges_ avatarı
    _esrosberges_

    tamamen bir yorumdur rosberg asla galibiyet için savaşmıyor. takımın şampiyonu hamilton belçika gp sinden sonra belli oldu bu olay böylede gel geç denilmez istediği turlarda bir saniye fark atan rosberg hızlı olduğunu gösterdi ama mercedes hamiltonun ağlamalarına dayanamadı hamiltonun olduğu bir f1 gerçekten moral bozucu sadece iyi araçla iyi olan ve takım desteği olmadan belli başarısı olmayan birisi alonsonun yarısı değil. şimdi takım rosbergi tutuyor diyeceksiniz kusura bakmayın dün polü 0.4 sn ile alan pilot öyle basit geçilmez. son yarış adalet bu ya motoruna bişey olur kalırsın . lewis. sevinme.

    1. hamiltonun olduğu bir f1 gerçekten moral bozucu

      Sizin gibilerle aynı sporu izlemek de ayrı bir moral bozucu !

    2. Onur Gentas avatarı

      Siz geçen üye olmuştunuz dimi. Oldukça doyurucu ve mantıklı yorumlar yaparak siteye ciddi anlamda katkı sağladığınız için teşekkürler.

      1. Lewis-Hamilton avatarı
        Lewis-Hamilton

        yorumsuz 🙂

        1. Onur Gentas avatarı

          🙂

    3. sevinme lewis, bir bakmışsın takım arkadaşın sana çarpmış 😀

  3. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Podyumda gerçekten rahattı sürekli gülüyordu sanki galibiyeti almış gibi adamın güvendigi bir şeyler var sanki düşündügüm şey olmaz inşallah .

    1. sorma sorma gevşek gevşek konuşuyor podyumda lewisten tokat yemekten psikolojisi bozuldu ya da düşündüğümüz şey ama inşallah olmaz diye ümit ediyorum

  4. rosberg tarihe geçecek laflar söylüyor… bugunde skysports da aynen şöyle dedi… “once lewis past me, i found my rythm”…. afferim sana diyorum bende… o ritmini hamilton seni geçmeden bulacağadın….

  5. Ros nedense art arda 5 hatta oncekilerede bakarsak o kadar yenilmesinin ardinda cok sakin gorunuyor ya icinde son yarista patlayacak zaten garantisi var yada havlu atmis gibi

  6. Oysa eşin Vivien sıralamalarda çoşmuştu polü aldıgında bi zahmet oda duysun bu açıklamayı.

  7. Çok şey olabilir.

    artık arızadan medet umacak dereceye gelmesi utanç verici.

    1. Bencede ama tarihte başkalarının arzılarından medet uman ve şampiyon kazanan pilotlar da var. Tarih kimin şampiyon olduğunu yazıyor nasıl şampiyon olduğunu bunu en iyi senin bilmen lazım 😉
      Ama bana kalırsa da utanç verici ve yazık olur Hamilton burdan şampiyonluğu verirse. 2008 den daha fazla hak ediyor şampiyonluğu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir