Vergne, Grosjean’a Çarptığı İçin Ceza Aldı ve 9.luğu Kaptırdı

yazar:

kategori:

Toro Rosso pilotu Jean-Eric Vergne, Amerika GP’de Lotus pilotu Romain Grosjean’a çarpması nedeniyle ceza aldı ve 9.luğu kaptırdı.

Yarışın son bölümlerinde hızlı sürücülerden olan Vergne, ilk virajda Grosjean’a yaptığı atakta temas yapmaktan kurtulamadı. Yarışın ardından yapılan incelemeden 5 sn cezası çıkması nedeniyle Vergne 9.luğu Lotus’un diğer pilotu Pastor Maldonado’ya kaptırdı ve 10. sıraya geriledi.

Grosjean yarışı 11. sırada tamamlayarak puanı kaçırdı ancak Fransız sürücü Vergne’nin teması olmasaydı puan kazanacağını söyledi.

Grosjean “Jean-Eric 1. virajda bana vurdu ve ön kanadımı kırıp tabana zarar verdi. Gerçekten durumu düzeltemedim.”

“Telsizden bunun adil olmadığını ve bir ceza gelmesi gerektiğini söyledim çünkü 8. olabilirdim.”

“O puanları ya da pozisyonu geri alamam ancak Pastor’un puan kazanması iyi oldu. Sonunda Ferrari ve Toro Rosso’larla mücadele edebildik.” dedi.

Vergne “Bir şeyler yapmam lazımdı. Arkada oturup bekleyemezdim.”

“Fırsatı gördüm ve onu yakalamaya çalıştım. Kapıyı kapattı ancak çok geçti.” dedi.


Yorumlar

“Vergne, Grosjean’a Çarptığı İçin Ceza Aldı ve 9.luğu Kaptırdı” için 7 yanıt

  1. Vergne bu tür hareketleri koltuğu garantiyken yapsaydı da Red Bull’a seçilseydi. Sıkışınca olan atraksiyon karın doyurmuyor.

    İkisi de kendi çapında haklılar. Mis gibi yarış mücadelesi ve bir yarış kazası. Hamilton ve Rosberg de temas ettiler.

  2. Adamım Vergne orta tarafta cok heyecan kattı bu yarışa…Bu sezon ıcerısınde defalarca bu tarz agresıf ataklarını gördük…

    Çok iyi işler başarıyor ve f1 de kalmayı hatta redbull veya daha Toro Rosso dan daha güçlü bir takımda kalmayı hakedıyor..

    Bu adamla ılgılı defalarca Marko ile Matezschıs Kankaların harcadıklarını söyledım yıne soyluyorum…

    Kvyatı gördük…tırtladı bu yarıstada….

  3. Kvyat gibi arkada pısırık gideceksin ki Red Bull’a gidesin 😀

  4. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Dünkü yarışı heyecanlı yapan sayılı kişilersen.

  5. Formula 1 de kalabilmek için çok ciddi ataklar ve performans sergiliyor.
    Bu tür durumlarda pilotların üstünde çok fazla baskı olur buna rağmen çok güzel işlere imza atıyor orada çok ciddi bir temas yoktu elbetteki Grosjea’nın da payı vardır büyük bir çarpışma olmamasında ama orada başka bir pilot olsa bodoslama girebilirdi Grosjean’a .
    Açıkcası Kvyat’ı 1 sene daha Toro rosso da bekletip Vergne yi 1 sene Red bull da denerdim çünkü kvyat antrenmanlar da güzel turlar atabiliyor ama yarışta çok iyi performans sergiliyemiyor 1 sene daha pişip gelse Redbull da güzel şeyler yapabilir ama pişme yeri Toro rosso olmalı diye düşünüyorum.

  6. Sağlık olsun Bu adam Red Bull Renault koltuğunu hak ediyordu benim gözümde.

    Konu ile alakası yok ama Renault, Honda, Ferrari ve Mercedes 2015 sezonunun Temmuz ayına kadar motor gelişimi konusunda anlaşmışlar Temmuz’dan sonra tekrar motorlar gelişime kapatılacak.

  7. Vergne için güzel bir ataktı gerçekten. Biraz fazla açıldı dışarı sadece. Talihsizlik dediğin böyle olur. Olsun 10.lukta iyi.Sonuçta puan aldı ve koltuğu hakettiğini gösterdi, tekrar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir