Rosberg, ERS Sorunu Nedeniyle Savunma Yapamamış

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu Nico Rosberg, ERS sorunu nedeniyle takım arkadaşı Lewis Hamilton’un geçişine engel olamadığını söyledi.

Yarışın 25 turunu lider götüren Rosberg, Hamilton’un bir anda yaptığı atakla liderliği kaptırdı ve yarışı 2. sırada tamamladı.

Rosberg “Hata yaptım çünkü daha fazla KERS için yanlış düğmeye bastım. Geldiğini görünce ekstra güç kullanmak istedim ancak bunu başaramadım.”

“Doğru şeyi kullandığımı düşündüm ancak gecikme vardı.”

“Düğme çalışsaydı anında işe yarardı ancak gecikme oldu ve ekstra gücü bulamadım.”

“O an yavaşlama oldu bu yüzden son metrelerde benden daha iyiydi. Bu yüzden tam bilmediğim bir hata oldu.”

“Daha iyi olabileceğimden eminim ancak bu bir tahmin. Çok sert savunma yapsaydım bu sefer diğer virajda beni geçecekti. Kapıyı kapatmamın yeterli olacağını düşündüm ancak yetmedi.” dedi.


Yorumlar

“Rosberg, ERS Sorunu Nedeniyle Savunma Yapamamış” için 11 yanıt

  1. Şimdi senın yanlıs butona basman arac sorunu oluyor hemii???arkadas daha duzgun bırseyler uydur barı…

  2. Hata yaptım çünkü daha fazla KERS için yanlış düğmeye bastım.

    Şimdi bu ERS sorunu olarak aracın suçu mu oluyor?

  3. rosberg içeriyi kapatmadı gibi yorumlar görüyorum. kimse kusura bakmasın ama bu o kadar basit birşey değil. adam söylemiş zaten, içeriyi kapatsa dönüş için çok dar bir açısı olacaktı. hamilton öyle 1 manevra deneyen bir pilot değil. “içeriye dalayım ha içeriyi kapattı mı benim için atak bitti o zaman” gibi bir mantalitede değil. adam önünde yetişip geçebileceği bir araç olunca başka bir modu açıyor 🙂 bahreynde gördük, rosberg bazen öne de geçse hamilton yine yarışçı üstünlüğünü kullanarak geride bıraktı.

    içeriyi kapatsa hamilton birden dışarıya açılıp büyük bir açı ve hızla viraja girecek, bir sonraki virajda iç tarafta olacaktı. frenlemede dikkat ederseniz rosberg’in düştüğü hataya düşmeyip içerde olmasına rağmen dışarı açılıyor, ve kendisine daha rahat bir hızlanma açısı sağlıyor.

    ers sorununa ise yav he he demek istiyorum 🙂

  4. Ayrıca senin şu nickine yazdığın vettelide severim ama inan şu an yarışan pilotlar içinde aynı arabaya binseler ancak alonso baş edebilir kara oğlan la gerisinin durumu farklı olmaz 2. lik şampiyonu babası kılıklı rosbergden

  5. Mehmet günaydın kardeş anladık sevmiyorsun kara oğlanı da yarışaları ne gözle izlediğini çok merak ettim

    1. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
      Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

      DOstum şampiyonluk savaşında buyur geç tarzında ataklara izin vermez hiç bir pilot. Webber’in Malezyada yaptığı gibi savunmalar yapabilirmiydi Alonsoyu dışarı atacak kadar iten bunun için kuralları bile değişmesine sebep olan Rosberg gel geç dedi demek istediğim bu. Belçikadan sonra takım resmen buna izin vermedi.

  6. Kısaca Hamiltonın geldiğini görünce eli ayağına dolaşmış.

  7. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Kapıyı kapatmamın yeterli olacağını düşündüm ancak yetmedi

    Alakası yok hiç savunma bile yapamadın ERS çalışmıyorsa en azından kapıyı kapatabilirdin ama Hamilton tur bindirir gibi geldi geçti.

  8. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Savunma yapamadın bile buyur geç dedin şarkıcıya nerede o bahreydeki alonsoyu dışarı itmen nerede o dışarıya itip kuralları değiştirmeye sebep olduğun savunmalar ? Yoksa seni bu sene şampiyon hamilton yapalım ingilterede satışlar artsın diye şekerle mi kandırdılar Rosberg …

    1. Lewis-Hamilton avatarı
      Lewis-Hamilton

      Anlamadığını belli etme sana gelsin 🙂

  9. Alakası yok kapıyı kapatmadınki, ne yapacağini Sende bilemedin, baskiyi yiyince kafa durdu.Ne olursa olsun şampiyon bir pilotla, şampiyon olmayan pilot farkını gördük.Hamilton bu sene şampiyonluğu pist üstünde bizzat birçok kez aynı arabayı geçerek çok çok haketmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir