Raikkonen: “3 Pit Kaçınılmazdı”

yazar:

kategori:

Amerika’da oldukça zayıf bir yarış geçiren Kimi Raikkonen, yarışta 3 pit yapmasının kaçınılmaz olduğunu çünkü tüm yarış boyunca ön lastiklerde sorun yaşadığını söyledi.

Yarışı liderlerin bir tur gerisinde 13. sırada tamamlayan Raikkonen, yeni lastikler için geç bir pit yaptı ama buna rağmen bir yükselme gerçekleştiremedi.

Raikkonen “Gerçekten ön lastikleri hemen bitiriyorduk. İlk set fena değildi ancak sert lastiklere geçtiğimde genel olarak çok zordu ve çok iyi bir yol tutuşuna sahip değildim. Lastikleri mümkün olduğu kadar saklamaya çalıştım, pistin bazı bölümlerinde ve bazı virajlarda yavaşlıyordum ancak buna rağmen yumuşak lastiklere planladığımızdan daha erken geçtik. Öyle olunca son bölümde 3. pit gerekli oldu.”

“Kötü bir yarıştı. En kötüsü müydü bilmiyorum.  Nerede bitirirsek bitirelim oldukça hayal kırıklığı doluydu. Belli sorunları çözememek sinir bozucu oluyor ancak umarım bir şeyler olur ve sorunu buluruz.” dedi.

İlk turdaki Perez teması için Raikkonen “Herhangi bir hasar görmedim ancak oldukça sert bir temastı.”

“Gerçekten ne olduğunu bilmiyorum. Sadece vurulduğunu hissettim ve ardından orada bazı araçları gördüm. Formasyon turundan ve pisti geliş turundan oranın rüzgar nedeniyle çok kaygan olduğunu biliyordum. Çok hızlı girmedim ancak bir anda darbeyi hissettim. Birisinin bana vurmasından ziyade ne olduğu konusunda bir fikrim yok.” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen: “3 Pit Kaçınılmazdı”” için 16 yanıt

  1. Benim takıldığım nokta aracın kayıp yavaş kalması değil. Evet araç en iyisi değil, çok da kayıyor olabilir ama Alonso aynı araçla birşeyler yapabiliyorsa Raikkonen’in de yapması gerek. Sırf stil uymadı diye bu kadar arkada kalınmaz. Massa kadar geride kalsaydı kimse birşey demezdi ama bu sonuçlar kabul edilemez.

  2. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Sevinmek için sevmedik biz seni 😉

  3. ←Simply The Best avatarı
    ←Simply The Best

    Şu an Kiminin yaşadığı problemler bana Schuminin ikinci kariyerini hatırlatıyor. İlk yıl Rosbergden geri kalınca tafaftar, yorumcu, eski F1 pilotları ve patronları onu acımasızca eleştirdiler. Mercedes Schuminin karşılaştığı problemleri çözemiyor, basında çıkan birçok haberde afaroz ediliyordu, herkes yeteneklerini sorgulayıp Mercedesin ona neden tahammül ettiklerini düşünüyorlardı. Sonrasındaki iki yıl işlerin yolunda gitmesi durumunda şu anda Hamiltonla kafa kafaya giden Rosbergle başa çıkabileceğini gösterdi, tabi bu ayrı bir konu. Kimi de tam da böyle bir sorunla karşı karşıya, bu problemi sadece o yaşamıyor aynı şekilde Vettel de benzer sıkıntılar yaşıyor ya da yaşıyordu. İşlerin yolunda gitmesi durumunda yine güçlü Kimiyi görereceğimizi düşünüyorum.

    1. Ne zaman görürüz? Bence artık zor

  4. burada fanlar 4 yıl massaya salladı acımasızca.ben kendi kendime söyleniyordum massa bu kadar kötü değil dir diye ve williams a gitti durum ortada ferrari deki performansından eser yok.Ve Kimi iki yıl lotusla ortaya koydugu performans ortada ha bu yıl ferrari ile f1 dönmüş olsa idi tamam derdik kimi için f1 bitmiş.Gel görelim ki hal böyle değil.5 yıldır ferrari tek araç ile yarışıyor.amaçları ne ise artık

    1. aynen öyle bir de bu adam geçen sene yarışlar kazanırken bu sene mi birden kötüleşti ferrari artık bir adama araba yapmayı bıraksın ki zaten bu hatadan geç de olsa döndüler alonso gidiyor ve ferrari adam gib bir araba yaparsa 2015 olmasa da 2016 da ciddi bir araba yapabilir ferrari ancak ferraride 2015 de 1.lik için yarışacak arabayı yapacak tecrübenin olduğunu düşünüyorum …

  5. Raikkonen’in kötü bir yarış geçirdiği su götürmez bir gerçek.
    Ancak bazı noktaları iyi analiz etmek gerekiyor.

    1 – Kimi 3 pit stop yaptı. 1-17 arası (S) 18-42 arası (M) 43-52 arası (S) 53-56 arası (S)
    Bu stintler biraz tuhaf görünüyor. Ancak şöyle bir durum var ki, Raikkonen cumartesiden soft lastik saklayamamıştı. Üstelik 2. ve 3. pit stopunda taktığı soft lastiklerin her biri 8 tur kullanılmıştı. (Alonso’nunkiler 3 tur kullanılmıştı) Bu sebeple sanki Rai’ye 2. pit stop Medium’la yapılsa daha doğru olabilirdi. Soft lastiklerin bitme noktası çok keskin olduğundan 43.turda girdiği pit stopta soft lastikleri 22 tur dayandırması imkansızdı zaten.
    2 – Genel anlamda trafiğe giren hemen hemen tüm araçların önden kayma yaşadığını gördük. Mesela Vettel Magnussen’i ilk geçiş hamlesinde , Alonso da Vettel’i geçmeye çalışırken önden kaydılar. Bu durum Raikkonen’e özel değildi. Rai’nin dünkü performansını asıl belirleyen faktör lastiklerdi.
    3 – Burada bazı kişiler yine işkembeden sallayarak Kimi’nin pist dışına çıktığını hayal etmişler. Hatta ‘kesinlikle çıktı’ buyurmuşlar. Ancak tabi ki durum öyle değil. Sözkonusu 24-27. turlar arasında, Alo-But-Vet-Rai-Gro-Ver-Mal sırası varken Rai’nin bir anda sıra kaybetmesinin nedeni şöyle;
    Capste de görüleceği üzere Rai – Vet – Alo – But Mediumlarla 1,46 içerisinde turlarlarken, Softlarla arkalarında olan Gro-Ver-Mal 1,45’le geliyorlar. Gro 24. turda Rai’nin tamponunda, Onun hemen arkasında da Vergne var. Onların da 3 sn gerisinde temposu iyi olan Maldonado var. Zaten 24. tur bitiminde önce Grosjean sonra da Vergne Raikkonen’i geçiyor. 25. tur içinde de hem Vergne hem de Grosjean Vettel’i de geride bırakıyorlar. 27 turda Vettel pite girerken, aynı turda daha hızlı olan Maldonado da Raikkonen’i geçiyor. Durum böyle.

    1. Bu stintler gercekten cok tuhaf. Bir seylerin yolunda gitmedigi belliydi zaten, dun de soylemistim.

      Ama dun oyle bir ortam olustu ki herkes “vay efenim kimi bitmis ” bilmemneler.

  6. Lewis-Hamilton avatarı
    Lewis-Hamilton

    Geçenlerde doktorun biri demişti RAİ’nin performansı geçirdigi ameliyattan kaynaklanıyor diye,acaba onun etkisi var mıdır?

  7. Alonso.Diaz #ForzaJules avatarı
    Alonso.Diaz #ForzaJules

    İlk set 17 tur gidebiliyorken son sette nasıl 13 tur gidemedi hayret ettim.

  8. Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek avatarı
    Mehmet Günaydın Vettel Gelicek Dertler Bitecek

    Ferrarinin son şampiyonu Kimi dir gerisi teferruattır 5 senedir şampiyon olamayan bir alonso var ken kimi ye laf edemez kimse . Vettel gelecek dertler bitecek tüm tifosiler Vettel diye bağıracak.

  9. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Daha araçtaki sorunu bulamayan bir takımdan bahsediyorsak zaten fazla konuşmaya gerek yok. Takım daha kendi otomobilini tanıyamamış ve sezon bitiyor.

    Kimi’nin bu kadar yavaş kalmasını aklım almıyor. Yaşlandı falan diyeceğim ama daha geçen seneki performansı da ortada. Bir anda yaşlanmaya mı karar verdi 1 senede?

    Umarım haftaya Brezilya’da adam gibi bir performans gösterir. Kariyerinde hiçbir yarışta bu kadar kötü değildi.

    1. Dikkat ettiysen özellikle s virajli pistlerde sorunu dahada büyüyor, virajlara giriş ve çıkışları istediği gibi yapamadığı için lastikleride çabuk bitiriyor.Sorunun çözüleceğini sanmıyorum Ferrari Kiminin üstüne araç inşa etmeyecek.Belki biraz daha iyi olur ancak ekip bu ekipman bu.

      1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
        Berkhan Oğulcan Akçay

        Evet Suzuka’da da çok yavaş kaldı. Çinde’de o tarz birkaç viraj var orada da yavaştı doğru söylüyorsun.

    2. Yaşlandı falan diyeceğim ama daha geçen seneki performansı da ortada. E20-E21 gibi bir paket versin Ferrari hiç bir sorunu kalmaz kanımca 🙂

  10. OtonomAktor #PrayForJules avatarı
    OtonomAktor #PrayForJules

    Üzgünüm rai emeklilik zamanin gelmiş f1 icin artik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir